精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】阅读短文,并完成1—5小题。

Many people like to travel(旅行) by plane because it is fast .But I don’t like it because the airport(飞机场) is too far from my home. It takes me about 50 minutes to get there by taxi. I like to travel by train . I think it is easy for me to take the train because it is not far from my house. When you are late for the train, you can take another (另一列) train. You can walk around the train and open the window. You can see many interesting things on the way. It’s interesting .I also like cars because we don’t need to go to the bus station or the train station. And we can take many things with us in the car. My father often drives his car to travel with us on weekends. But now there are too many cars on the road.

1Why doesn’t the writer like to travel by plane?

____________________________________________________________________

2How long does it take the writer to get to the airport by taxi?

________________________________________________________________

3Is it difficult for him to take the train?

____________________________________________________________________

4What does he think of the trip by train?

___________________________________

5How do they usually travel on weekends?

_________________________________________________________________

【答案】

1Because the airport is too far from my home.

2It takes the writer about 50 minutes to get there by taxi.

3No, it isn’t.

4It’s interesting.

5They usually drive the car to travel on weekends.

【解析】

试题这篇短文中作者给我们介绍了他旅行的方式。作者不喜欢做飞机,因为机场离他的家很远。他喜欢坐火车旅行,因为这很有趣。周末的时候作者也经常开车出门。

1】根据短文的开头Many people like to travel(旅行) by plane because it is fast .But I don’t like it because the airport(飞机场) is too far from my home可知,作者不喜欢做飞机去旅行,是因为他的家离机场非常远。答案为Because the airport is too far from my home.

2】根据短文中It takes me about 50 minutes to get there by taxi可知,从作者的家乘坐出租车去飞机场需要花费大约50分钟的时间。答案为It takes the writer about 50 minutes to get there by taxi.

3】根据短文中I like to travel by train . I think it is easy for me to take the train because it is not far from my house可知,作者喜欢乘坐火车去旅行,他觉得很方便,因为车站离他的家不远。答案为No, it isn’t.

4】根据短文中You can walk around the train and open the window. You can see many interesting things on the way. It’s interesting可知,作者觉得乘坐火车旅行非常有趣,因为你可以在火车上走动,可以在路上看很多有趣的事情。答案为It’s interesting.

5】根据短文中“My father often drives his car to travel with us on weekends.”可知,周末他们经常开车去旅行,答案为They usually drive the car to travel on weekends.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

Wordsmith Competition

Encourage the development of English writing skills for all Senior High 1 and 2 students.

Rules

A story of 300 words about any good topic.

Write the story by yourself.

Type your story using double-line spacing.

Provide your personal information.

Guidelines

Stories that are creative will receive high marks.

Stories will be judged by a team of English teachers from six schools.

Deadline(最后期限)

Stories must be received by 1 July via e-mail. Send your stories to wordsmith@nol.edu.cn.

Prizes

Gold – 2,000 yuan

Silver – 1,000 yuan

Bronze – 500 yuan

All winners will be sent an e-mail, and the winning entries will be posted on this website.

1How many rules are there in the competition?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

2What kind of stories can get high marks?

A. A story of 200 words.

B. A story sent before August.

C. A story which is creative.

D. A story written by Senior High 3 students.

3What will the first prize winner get?

A. 2,000 yuan. B. 1,000 yuan.

C. 500 yuan. D. 300 yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】连词成句。

1my friends most moved away have old of

____________________________________________________________________

2steel the Sunshine River there was near factory a once

________________________________________________________________

3a government turned that place into the park has

____________________________________________________________________

4my never feel a bit lonely with I friend best

____________________________________________________________________

5great hometown have changes been in the last ten years our there in

____________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】根据汉语意思完成英语句子,每空一词。

1他躺到沙发上很快就睡着了。

He ________ ________ on the sofa and soon fell asleep.

2昨天她发烧,因此没有来参加聚会。

She ________ ________ ________, so she didn’t come to the party yesterday.

3我得休息一下喝杯茶。

I have to ________ ________ ________ for a cup of tea.

4护士正忙着给我量体温。

The nurse is busy ________ ________ ________.

5穿上你的外套,不然你会感冒的。

Put on your coat, or you will ________ ________ ________.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】石漠化已成为西南地区头号生态灾难,治理石漠化刻不容缓。下列属于石质荒漠化形成的条件有( )

①高温多雨的气候 ②可溶性岩石广布 ③昼夜温差大 ④地势低洼,易于积水

A. ①② B. ①③ C. ②③ D. ③④

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】“中间低,四周高”,描述的是

A.山地B.高原C.丘陵D.盆地

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】玲玲在朋友圈分享:“四月的早晨,广阔的田野一望无际,船儿在密如蛛网的河流中穿梭,田野翠绿的稻秧迎风起舞,采桑姑娘欢歌笑语,塘基蔗苗茁壮。”据此完成下面小题。

1玲玲描述的景象位于我国的哪个地区

A. 东北平原 B. 珠江三角洲

C. 黄土高原 D. 华北平原

2影响玲玲家乡农产品生产的主要因素是

A. 耕作习惯 B. 地形

C. 土壤 D. 气候

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】翻译句子

1---陈先生离开家乡多久了? ---两年了。

How long ___________Mr Chen__________his hometown? ______________ two years.

2在这一页的顶部写上你的姓名。

_______________________ your names _____________________________.

3自从二十世纪以来,这个镇就以它的茶而出名。

The town _____________________ its tea _____________________________________________

4马尔代夫是个自然风景秀丽的地方,我表妹已在那儿呆了整整一周享受阳光海滩。

Maldives is a place ___________________.My cousin _________________there for a whole week to _____________________

5电影是半小时前开始的。电影已经放映了半小时了。

The film___________________ ago. It ___________________for _________________.

6伦敦的天气多变,在你去那儿之前做好准备。

The weather in London _________________ , so ____________________________________there.

7我从来没有去过美国。我希望某天能去美国参观。

_______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】根据句意及首字母提示完成单词。

1We speak English as a second l______ in China.

2They went c______ by the lake last month.

3Don’t play with f______ . It’s dangerous.

4The baby mouse was afraid to see the cat and j______ onto his father’s back.

5The boy doesn’t want to do a______ . He is very lazy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案