精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】任务型阅读。

Grace went to Qingdao on vacation. The first day the weather was terrible! It was cloudy and rainy. Grace took a bus to a park. The park was crowded but very interesting. It was sunny and hot the next day. Grace went to the beach. She played soccer and went skateboarding. It was great! The last day she visited her aunt and uncle. In the evening, they went to the movies. They watched a very funny comedy. Then they went home.

根据短文内容,回答下列问题。

1How was the weather the first day?

_________________________________________________________________________________

2How did Grace go to the park?

___________________________________________________________________________________

3Where did Grace go the next day?

_________________________________________________________________________________

4Who did Grace visit the last day?

__________________________________________________________________________________

5What kind of movies did Grace watch?

____________________________________________________________________________

【答案】

1It was cloudy and rainy.

2By bus.

3She went to the beach.

4She visited her aunt and uncle.

5She watched a very funny comedy.

【解析】

本文是一篇记叙文。文章记叙了Grace在青岛度假的活动,比如去公园,去海滩,去拜访叔叔阿姨,看电影等。

1细节理解题。根据文章第三句“It was cloudy and rainy.”可知第一天天气是乌云密布并下着雨的。故答案为It was cloudy and rainy.

2细节理解题。根据文章第四句“Grace took a bus to a park.”可知Grace是坐公交车去的公园。故答案为By bus.

3细节理解题。根据文章第六、七句“It was sunny and hot the next day. Grace went to the beach.”可知第二天Grace趁着晴天去了海滩。故答案为She went to the beach.

4细节理解题。根据文章倒数第四句“The last day she visited her aunt and uncle.”可知最后一天Grace去拜访了她的叔叔阿姨。故答案为She visited her aunt and uncle.

5细节理解题。根据文章倒数第二句“They watched a very funny comedy.”可知Grace看了一部喜剧片。故答案为She watched a very funny comedy.

阅读的细节理解题,同学们要做到先题后文,通过题干抓住关键字词,然后在原文中快速锁定答案,可以节省大量的做题时间,提高做题效率。例如本篇阅读理解第一题,我们可以直接抓住“weather 天气”和“the first day 第一天”这样的关键词,快速定位到文章的第一行,然后立马得出答案,第一天的天气是乌云密布且下着雨的。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】假设我们的教室长9米、宽7米。如果要绘制教室平面图(绘图纸的大小为20厘米×30厘米),你认为选用下列哪个比例尺最为合适( )

A.1:25B.1:40C.1:100D.1:1000

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】根据汉语提示写出所缺的单词

1Lucy is a ___________ (粗心的) girl and she often makes mistakes.

2Swimming in the sea is very___________ (危险的).

3It is easy for us to ___________ (打败) another team.

4My father was___________(满意的) with my English test result.

5Could you please speak___________(大声点)?

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】(题文)下列关于经纬线的叙述,正确的是(  )

A. 所有的经线都平行 B. 本初子午线是东经、西经的分界线

C. 经线、纬线长度相等 D. 经线指示东西方向

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】聚落的两种基本类型是:___________聚落和_________聚落。受自然环境影响,在河湖周围显条带状或___________状,在平原地区聚落形态多呈___________状。

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】从方框中选择恰当的选项补全对话(有两项多余)。

A: Hi, Sam. You didn’t go to the music club last Sunday, right?

B: You are right. 1

A: Really? How did you go there?

B:2

A:Were there many people in the park?

B: Yes. It was very crowded (拥挤的).

A: 3

B: We went boating and watched many shows.4

A: Oh, yes. And I made a new friend. His name is Mike.

B: Mike? I know him. 5

A: Wow! Then we can go to the music club together next week.

B: Sounds good.

A.Did you have a good time in the music club?

B.We live in the same neighborhood.

C.Do you like the park?

D.I went to Smith Park with my parents.

E.My father drove us there.

F.Then what did you do?

G.It was sunny.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】春节期间,张林和父母一起赴东南亚旅游。有关他旅途中的所见所闻与事实不符的是:

A.在马来西亚,汽车一直奔驰在一望无际的大平原上B.在新加坡能见到很多中国餐馆

C.泰国有众多的橡胶、甘蔗种植园D.印度尼西亚几乎每天午后都下雨

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】巴西的人口和城市主要分布在( )

A.西北部地区B.东南部地区C.东北部地区D.亚马逊平原

查看答案和解析>>

同步练习册答案