精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】Weather has a strong effect(影响) on people.It influences(影响) health,intelligence(智力),and feelings.

In August,it is very hot and wet in the southern part of the United States.People there have heart trouble and other kinds of health problem during this month.In the Northeast and the Middle West,it is very hot at some times and very cold at other times.People in these states will have heart trouble after the weather changes in February or March.

The weather can also influence intelligence.For example,in a 1983study by scientists,the IQ scores (智商分数)of some college students were very high during a storm,but after the storm,their scores were low.Storms can increase intelligence.Very hot weather,on the other hand,can lower it.Students in many schools of the United States often do badly on exams in the hot months of the year(July and August).

Weather also has a strong effect on people's feeling.Winter may be a bad time for thin people.They usually feel cold during these months.They might feel depressed(沮丧的) during cold weather.In hot summer weather,on the other hand,fat people may feel unhappy.At about 65F,people become stronger.

Low air pressure(气压) makes people feel free,but it also increases forgetfulness.People leave more bags and umbrellas on buses and stores on low pressure days.There is a"perfect weather"for work and health.People feel best at a temperature of about 64F with 65percent humidity(湿度).

Are you feeling sick,sad,tired,forgetful,or very intelligent to day?The weather may be the reason.

1   can have a bad effect on health.

A. Hot and wet weather B. Perfect weather C. Weather change D. High intelligence

2Intelligence may increase during   

A. a perfect weather B. a storm C. very hot weather D. low air

3Low air pressure   

A. increase forgetfulness B. depresses fat people C. makes people feel happy D. cause heart trouble

4In"perfect weather" of 64   

A. people are forgetful B. people do their work badly

C. thin people feel cold D. people are in better health

5The writer wants to tell us that   

A. hot and cold weather influences all people in the same way

B. weather influences people's lives

C. there is a perfect kind of weather for people's work and health

D. IQ never changes during weather changes.

【答案】

1A

2B

3A

4D

5B

【解析】

本文是说天气对人们生活的影响,能影响健康,智力和感情

1细节理解题结合it is very hot and wet in the southern part of the United States.People there have heart trouble and other kinds of health problem during this month可知炎热潮湿的天气会对健康有害,故选A。

2细节理解题。结合Storms can increase intelligence 暴风雨能提高智力,故选B。

3细节理解题。结合Low air pressure(气压) makes people feel free,but it also increases forgetfulness低气压能增加健忘性,故选A。

4细节理解题。结合There is a"perfect weather"for work and health.People feel best at a temperature of about 64F with 65percent humidity可知64F是最好的天气,能使人健康,故选D。

5主旨大意题结合Weather has a strong effect(影响) on people.It influences(影响) health,intelligence(智力),and feelings.可知本文是想要告诉我们天气对人们生活的影响,故选B。

用细节定位法来做细节理解题

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。

事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。

做细节题具体方法与步骤如下:

略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。

按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

Student helper wanted

Are you good at English?Can you be good with children?The English Study Center needs a weekend student helper for primary school students.Please call us at 4435667 for more information.

The History Museum

Time:900-1700 from Tuesday to Sunday

Ticket:30 yuan

Add:186 Guangming Road

Telephone:9817745

Instruction

This medicine is for colds.Adults should take two pills each time,three times a day.Children should take one pill each time,three times a day.

Sale

T-shirts for teenagers,cut down by 10% each one;sports shoes,cut down by 30% each pair.Call at 3796174 for more information.

1Betty wants to be a student helper in the English Study Center.She should be good .

A. at sports B. with children

C. at drawing D. with parents

2You can’t visit the History Museum on .

A. Monday B. Tuesday

C. Saturday D. Friday

3Jane is twelve years old.She feels uncomfortable today because she has a cold.She can take the medicine .

A. two pills each time,twice a day

B. one pill each time,three times a day

C. two pills each time,three times a day

D. one pill each time, twice a day

4One pair of sports shoes cost 100 yuan in the past,so how much should Alice pay for a pair of this shoes now?

A. Ten yuan. B. Thirty yuan.

C. Fifty yuan. D. Seventy yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】用方框中所给词的适当形式补全短文

around,success,age,interesting,change,enough,we,more,world,only

When every Apple fan was waiting for the next surprise,Steve Jobs,the founder and former CEO of Apple,passed away on October 5th,2011 at the 1 of fiftysix after a sevenyearlong battle against cancer.

What is Jobs best remembered for? Many of 2 would name some great products:the iPod,the iTouch,the iPhone and the iPad.They have 3the way we enjoy music,the television,and even books.

But Jobs brought much 4to the world than these popular products.As a5businessman,Jobs' passion(激情)and energy encouraged the world.He told us to “do what you love”.He said,“The 6 thing that keeps me going is that I love what I do.” He believed that “People with passion can change the 7for the better.” Jobs made computers 8and easy to use.His iPhone,iPad and iTouch are popular 9 the world.People say Jobs sold dreams,not products.As the US President Barack Obama said,“Jobs was brave 10 to think differently,bold(大胆的) enough to believe he could change the world,and talented enough to do it.”

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

1万圣节,许多人使他们的房子看上去很恐怖。

Many people _______ their houses _______ scary on Halloween.

2人们喜欢装扮成像卡通人物之类的有趣的东西在万圣节。

People like _______ _______ as fun things _______ cartoon characters on Halloween.

3父母带着孩子们在社区周围要糖果。

Parents _______ their children _______ the neighborhood to _______ for candy.

4万圣节在北美是一个受欢迎的节日。

Halloween is a _______ festival in _______ _______ .

5关于这个城市,你最喜欢什么?

_______ do you like _______ about this city ?

6如果邻居什么糖也不给,那么孩子们就可以捉弄他们了。

______ the neighbors don’t give any candy , the children might _______ a trick _______ them.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】—The doctor told me not to eat too much fried food(油炸食品), but I find it difficult.

—The doctor is right. ________ you eat, ________ you will be.

A. The less; the healthier B. The less; the more healthier

C. The more; the healthier D. The more; the more healthier

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】American researchers have successfully developed a way to clean waste water without chemicals. The technique uses green plants. The tests were carried out at a waste water treatment centre. The scientists put plants in narrow containers inside a glass building. One end of each container was a little bigger than the other end. Waste water was directed down the container through the plants' thick roots which absorbed the wastes in the water and used them for food. At the same time the plants produced natural gas.The gas could be collected and sold as fuel. Four places in Florida are using green plants to clean their waste water.

1The best title for this passage is______.

A. The Success of American Scientists

B. A New Way to Treat Waste Water

C. Waste Water and Green Plants

D. Advanced Technology in America

2The technique to clean waste water is based on the fact that ______.

A. green plants can be put in narrow containers

B. most green plants have thick roots

C. water can be directed down through the plants' thick roots

D. the wastes in water can be food for plants

3The technique is called a new way because ______.

A. it is cheaper than any other one

B. it can be carried out in a glass building

C. it makes waste water clean but uses no chemicals

D. it needs only narrow containers and green plants

4The new technique ______.

A. has been widely used in America

B. is still being tested since its first use

C. proves to be more valuable than expected

D. has now come into use in some places of America

5What is the main idea of this passage?

A. Green plants are successfully used to clean waste water.

B. Scientists are able to clean waste water.

C. Green plants have been used to clean waste water in Florida.

D. New ways of making waste water clean are better than ways of using chemicals.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】翻译下列短语

1收集废品

_________

2卖废弃物

_________

3节约钱并回收

_________

4开始做些某事

_________

5遍布在; 复盖在

_________

6是一种威胁

_________

7也;又

_________

8例如

_________

9节约能源

_________

10担心

_________

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】The police are looking for robbers who stole valuable diamonds from the jewelry show at the City Centre yesterday evening. The owner reported that a necklace was taken by a young couple. It was worth $1.5 million. Witnesses said that a couple caught their eyes because they seemed too young to be interested in such expensive jewelry. In his store, a salesman said that the couple were dressed in clothing that seemed too casual(随便)for the jewelry show. According to a saleswoman who talked with them, the couple said that they were interested in a special necklace for the woman to wear at their wedding next month. The man said that he was a well-known sportsman, so many reporters and guests would come to the wedding ceremony.

The saleswoman left the couple looking at the necklace when she went to help an elderly man who fell out of his wheelchair. Unfortunately, when she got back, the couple and the necklace were gone. The police have realized that the old man was part of the robbery plan.

The police think the same gang(;)of thieves robbed a hotel downtown last month. At that time, a woman was checking in when two men with guns threatened the hotel clerk. Although the clerk was very brave, he had to hand them about $1,500. Strangely, the woman who was checking in didn't seem afraid at all and she disappeared before the police arrived. The police are working hard to find the criminals.

1What is the value of the missing necklace believed to be?

A. $1,500 B. $15,000 C. $150,000 D. $1,500,000

2Why did the couple attract the salesman's attention? Because .

A. their clothes were too casual B. the woman wore a special necklace

C. hey seemed like reporters D. they were arguing out loud

3The underlined word "threaten" in the last paragraph means " " in Chinese.

A. 追赶 B. 责骂 C. 威胁 D. 偷窃

4This passage is possibly .

A. a science fiction B. a news report

C. an advertisement D. a children's story

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】第____届亚洲运动会于2018年9月2日晚在印度尼西亚雅加达落幕。中国体育代表团在本次亚运会上共获得132金、92银、65铜,共计289枚奖牌,在金牌榜和奖牌榜均位列第一

A. 十七 B. 十八 C. 十九 D. 二十

查看答案和解析>>

同步练习册答案