【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Simple Ways to Protect the Environment
We all want to protect our planet, but most of us are too busy or too lazy to put up big changes. 【1】. There is nothing new here. But if you follow at least some of these tips, you can be proud of yourself taking part in the protection of the environment.
Turn off your devices(设备).
When you do not use a house device, turn it off. For example, turn off the light when you leave a room. If you don't watch TV, turn it off. It's an easy habit to take up which will help you save a lot of money.
【2】.
It is true that these low energy light bulbs are more expensive, but they last much longer and they can save energy. In the long term you save money as well.
Donate(捐赠).
You may throw away lots of clothes or things you don't want. 【3】. These charities may sell them and collect a little money. Not only will you protect the environment, but you will also help other people.
Save water.
【4】. You use about 5 gallons of water if you leave the water running while brushing your teeth. Reuse the washing machine water to flush the toilet. Taking shorter showers will help too, as it will save water.
【5】.But all these tips on the list will help you protect the environment and save money.
A.Use low energy light bulbs
B.Don't leave the water running
C.This list is far from being complete
D.You may also choose to give them to charities
E.In fact, small changes in daily life will make a difference
【答案】
【1】 E
【2】 A
【3】 D
【4】 B
【5】 C
【解析】
本文是篇说明文。作者就如何保护环境给出了五个简单易行的建议。
【1】细节理解题。根据上句We all want to protect our planet, but most of us are too busy or too lazy to put up big changes. 我们都想保护我们的星球,但我们中的大多数人都太忙或太懒惰,无法提供巨大的变化。结合所给的选项可知,应该选In fact, small changes in daily life will make a difference. 事实上,日常生活中的小变化会产生影响。故选E。
【2】细节理解题。根据下文的句子It is true that these low energy light bulbs are more expensive, but they last much longer and they can save energy. 的确,这些低能耗灯泡更贵,但它们的寿命更长,而且可以节省能源。可知,本段话提到了节能,结合所给的选项可知,应该选Use low energy light bulbs. 使用低能量灯泡。故选A。
【3】细节理解题。根据下文的句子These charities may sell them and collect a little money. 这些慈善机构可能会把它们卖掉并收取一点钱。可知,上文得提到慈善机构。结合所给的选项可知,应该选You may also choose to give them to charities. 你也可以选择把它们捐给慈善机构。故选D。
【4】细节理解题。这段话提到了节约用水。因此在选项中只有Don't leave the water running. 别让水流淌。可知,这是节约用水的行为。故选B。
【5】细节理解题。由最后一句话But all these tips on the list will help you protect the environment and save money. 但清单上的所有这些提示都将帮助你保护环境和节省金钱。结合所给的选项可知,应该选This list is far from being complete. 这个清单还远未完成。故选C。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成句子
【1】晚会将在除夕那天举行。
The evening party will ________ ________ on New Year's Eve.
【2】我们不仅冬天去那儿,而且夏天也去。
We go there ________ ________ in winter,________ ________in summer.
【3】我抬头看了看天空,但是什么也没有看见。
I ________ ________ ________ the sky,but saw nothing.
【4】许多好主意都是偶然想到的。
A lot of bright ideas have been hit on________ ________.
【5】毫无疑问,它是今年最受欢迎的节目了。
________ ________,it is the most popular show this year.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】语法填空
The earth is 【1】 (we) home. We must take care of it. Life today is easier than it was hundreds of years ago, but it 【2】 (bring) some new problems. One of the biggest problems【3】 (be) pollution. We can see it, smell it, drink it and even hear it.
Man has polluted the earth. The more people, the more pollution. Many years ago, the problem was not so serious because there were not so many people. When the land was used up(用光) or the river was not clean in a place, man went to another place. Now man is 【4】 (slow) polluting the whole world.
Air pollution is still the most serious. It's bad for 【5】 (live) things in the world.
Many【6】 (country) don't let people burn(燃烧) anything bad for air in houses, and factories in the city. Pollution by SO2 is now the most dangerous kind of air pollution. It's caused by(由……引起) heavy traffic. People say it's best 【7】 (ride) bikes. When you are riding, there is no pollution. But even in developed countries, most people don't go to work【8】 (介词) bike. It's not because bikes are expensive or people are tired if they ride to work. It's because the number of cars on the roads becomes larger. So more people put away their bikes and go to work by car, then things are getting worse【9】 (连词) worse. We should have special roads only for bikes and make it so【10】 (difficult) and expensive for drivers to take their cars into the city that they will go back to use their bikes.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Now Peter makes sure his team is a good team. He believes his team is a winning team. Why ? This thing that happened to him and his team can make you understand Peter’s thought.
That day Peter missed scoring a goal and his soccer team lost the game. He felt very sad and angry. He thought he had let his whole team down. He was worried that his coach might kick him off the team. After that he went home and went into his room silently. His father felt surprised and went into his room, he said to his son, “ Peter, I don’t know what happened. But whatever it was, don’t be too hard on yourself. Soccer is about team effort. You are not the only reason your team lost. If you have a good team, you should support each other.” Peter said nothing and thought carefully.
The next day, Peter went to soccer practice with courage. Peter talked to his classmates. He told them a good team should continue to pull together and win the next one. His teammates agreed on that and said, “Losing the game is never just one person’s fault.” Peter smiled. He realized that he was worried for no reason. He felt lucky to know that he was on a winning team.
【1】Why did Peter feel sad and angry one day ?
_________________________________________________________
【2】将文中划线句子翻译成汉语
__________________________________________________________
【3】划线的”that” 指代什么___________________________________
【4】给以上短文拟一个英文标题 ______________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据汉语提示,完成下列句子。
【1】他很聪明,知道如何赚更多的钱。
He is very clever and he knows how to ______________
【2】我不喜欢阴雨天, 因为它常常使我伤感。
I don’t like rainy days because it often ____________.
【3】学生应该学会如何学习,否则你会觉得压力太大。
Students should learn how to study or you will __________..
【4】我把钥匙忘在家了。
I ____________ at home.
【5】那天我起的很早以便能赶上早班火车。
That day I got up early __________ I could catch the early train.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】春节晚会于2018年2月15日20:00通过中央电视台综合频道、中央电视台综艺频道、中央电视台中文国际频道等并机直播。据此回答下列各题。
【1】下列是过春节时全球各地华人的描述正确的是( )
A. 在美国旧金山的甲说:我还要在硅谷上班。
B. 在英国伦敦的乙说:我们这里气温低,寒冷干燥。
C. 在日本北海道的丙说:我住的地方开满了樱花。
D. 在巴西首都的丁说:我在太平洋里游泳。
【2】春节期间,下列现象不会出现的是( )
A. 地中海沿岸地区降水增多 B. 我国科考队在南极大陆进行考察
C. 澳大利亚昼短夜长 D. 摩尔曼斯克港口有船只停靠
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】首字母填空
I am writing to r 【1】 Wu Yan as the new monitor of our class. I think she will be an excellent monitor because she has many good personal qualities. Wu Yan is very p 【2】 and she never gives up e 【3】.
Wu Yan is also a h 【4】 person. She is always r 【5】 to help others. She often does e 【6】 work for our class. This is very important. If the monitor can think much of o 【7】,the other students will be glad to listen to her. Wu Yan is also a c 【8】 person. She always gets good marks in her tests. All the subjects s 【9】 very easy to her.
I think Wu Yan has all the qualities a good monitor should have. I hope that you can a 【10】 with me.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】在浩渺的宇宙中,有一颗孕育了生命的蓝色星球,它就是我们人类共同的家园――地球。
据此回答下列各题。
【1】地球是我们人类共同的家园。下列关于地球形状的描述,正确的是( )
A. 天圆地方 B. 天如斗笠,地如覆盘
C. 地球是正圆形的 D. 地球是一个两极稍扁、赤道略鼓的不规则球体
【2】人们形象地把地球称之为“蓝色星球”是因为( )
A. 地球上绿地面积广 B. 地球表面全部被海洋覆盖
C. 地球上三分陆地七分海洋 D. 地球上三分海洋七分陆地
【3】强强说:“我的东面是东半球,西面是西半球,南面是南半球,北面是北半球。”你知道他所在的位置吗? ( )
A. 160°E、0° B. 160°E、60°S
C. 160°W、30°S D. 20°W、0°
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 赤潮是在特定的环境条件下,海水中某些浮游植物、原生动物或细菌爆发性增殖或高度聚集而引起水体变色的一种有害生态现象。
据此完成下列各题。
【1】赤潮对我国哪个省级行政区影响最大
A. 广东省B. 云南省C. 黑龙江省D. 青海省
【2】当赤潮发生后,下列生产活动受其危害最大的是
A. 近海水产养殖B. 大陆架石油开采
C. 城市自来水厂取水D. 轮船海洋航行
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com