【题目】 The USA is a very big country. The weather is different in different places.
New York is a famous(著名的)city. It is hot in summer and there is a lot of snow in winter. In May and October, it’s not too hot or too cold. New England’s weather gets cool and the trees start to change colour in September.
In Los Angeles, California, the weather is nice all year. It’s nice and warm in December and you can swim in the sea.
In the northwest, it isn’t very cold, but there is a lot of rain, so people often need to use umbrellas. It is pleasant in August, but you need some warm clothes in the evening. In winter, it is dark(黑的)all day and very cold in Alaska.
It’s usually hot and sunny in the southeast.
【1】In _______ the weather is nice all year.
A.New YorkB.CaliforniaC.AlaskaD.New England
【2】What's the weather like in September in New England?
A.It’s very hot.B.It’s very cold.C.It gets cool.D.It is dark all day.
【3】In the northwest, it is pleasant in _______ but you need some warm clothes in the evening.
A.DecemberB.the winterC.the summerD.August
【4】In ______ , it is dark all day and very cold in Alaska.
A.WinterB.summerC.autumnD.spring
【5】It is cold in winter in ______ .
A.New YorkB.Los AngelesC.CaliforniaD.the southeast
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】A
【解析】
本文介绍了美国不同地方的天气情况。
【1】细节理解题。根据“In Los Angeles, California, the weather is nice all year.”可知,在加利福尼亚的洛杉矶,一年四季的天气都很好。故选B。
【2】细节理解题。根据“New England’s weather gets cool and the trees start to change color in September.”可知,新英格兰的天气变凉了,九月树木开始变色。故选C。
【3】细节理解题。根据“It is pleasant in August, but you need some warm clothes in the evening.”可知,八月天气不错,但晚上你需要一些暖和的衣服。故选D。
【4】细节理解题。根据“In winter, it is dark(黑的)all day and very cold in Alaska.”可知,冬天,阿拉斯加一整天都很黑,而且很冷。故选A。
【5】细节理解题。根据“New York is a famous(著名的)city. It is hot in summer and there is a lot of snow in winter.”纽约是一个著名的城市。夏天很热,冬天有很多雪。可知,纽约冬天很冷。故选A。
细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。本文的5个小题都是细节理解题。做细节题具体方法与步骤如下:
(1)略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。
(2)按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
(3)将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】关于如何实现山区社会、经济和生态可持续发展的叙述,不正确的是:
A. 山区风景秀丽,开发生态旅游 B. 砍伐与抚育更新结合,大力发展林业
C. 大量砍伐林木,满足市场需要 D. 山区急流水能丰富,合理建设水电站
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】用括号中所给动词的正确形式填空,使对话完整。
Anna: What is the topic of your project?
Alice: About the pollution in our city.
Anna: It is a good topic.
Alice: The pollution is rather serious. It's said some factories 【1】 (pour) waste water into the river near our city.
Anna: It may 【2】 (pollute) our water.
Alice: We should【3】 (do) a survey near the river and 【4】 (take) action.
Anna: How great your idea is!
Alice: I'll write my report and do something for it. Would you love to do it with me?
Anna: Sure! Let's 【5】 (work) together.
Alice: The city is our home. It is our duty【6】 (make) it clean and beautiful.
Anna: Well, our environment needs everyone's effort.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 I think the best place to visit on weekends is the zoo. When you are free, you can go _____ your family. _____ the zoo, there are many _____ like pandas, koalas, dolphins, lions and _____ animals. _____ are the biggest(最大的)animals on land(陆地上). Lions come from _____. They live in the forest(森林). I want to see the lions. And I _____ a baby lion was born(出生)there last Friday. Sally wants _____ with me this weekend. But I have _____ homework to do. I must finish(完成)my homework ______. Then we can have a good dine there.
【1】A.inB.withC.fromD.by
【2】A.InB.OnC.ForD.To
【3】A.peopleB.childrenC.animalsD.birds
【4】A.anotherB.the otherC.othersD.other
【5】A.ElephantsB.KoalasC.PandasD.lions
【6】A.AustraliaB.ChinaC.CanadaD.Africa
【7】A.knowsB.listenC.knowD.listens
【8】A.goB.goingC.to goD.goes
【9】A.a fewB.littleC.manyD.lots of
【10】A.firstB.at firstC.at lastD.last
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】翻译句子
【1】与朋友分享快乐时,我们会变得更快乐。
When we share our joy with friends, we______ ___________.
【2】我们英语老师善于用英语讲有趣的笑话。这就是我们喜欢她的课的原因。
Our English teacher ___________________ in English.
【3】作为他的朋友,你不应该在背后说他坏话。
As a friend of his, you should not___________________ behind his back.
【4】和家人一起环游世界真的是太棒了!
It is really great to ___________________ with the family !
【5】不要向任何人透露我们的计划,要保密。
Don't tell anyone about our plan._________________.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 Tom and Mike are good friends. They are kind to children. They want to find summer jobs. One day Tom tells Mike that Beidaihe Kids Summer Camp needs help with sports,music and computers. They are both very glad to hear(听说)this.
Tom can play basketball and volleyball,and he can swim,too. Mike can play the violin,the trumpet,the drums and the guitar. Tom and Mike like computers very much. Can they join Beidaihe Kids Summer Camp?
【1】Tom and Mike want to ________.
A.make friendsB.be good with children
C.join Beidaihe Kids Summer CampD.get help from Beidaihe Kids Summer Camp
【2】What does Beidaihe Kids Summer Camp need help with?
A.Flying kites.B.Sports, music and computers.
C.Making cakes.D.Drawing pictures.
【3】Tom can play ________.
A.ball gameB.computer gamesC.musicD.the violin
【4】Mike can play ________.
A.the drumsB.volleyballC.basketballD.football
【5】What do Tom and Mike both like?
A.Football.B.ComputersC.Swimming.D.Sports.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】人类认识地球有一个漫长的历史过程,下面现象能证明地球形状的是( )
①日月都从天空东方升起,西方落下②1519-1522年,麦哲伦船队环球航行成功③地球表面积为5.1亿平方千米 ④月食现象
A.①②B.②③C.③④D.②④
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】六、用方框内所给单词或词组的适当形式填空。
play with new take the subway think of get to every day between…and… be afraid of come true like
【1】My math teacher is__________my father.
【2】Do some exercise__________.I hope you are in good health.
【3】Miss Gao often__________to work.
【4】He often__________his dog,Wangwang.
【5】My dream will___________one day.I believe it.
【6】He___________school at 7:30 every day.
【7】--Why do you_________the Chinese people?
--They’re very friendly.
【8】--Excuse me,can you tell me the way to Dayu Hotel?
--I’m sorry.I'm________here.
【9】My house is_________the school_________the post office.
【10】Don't_________the lion.It’s in the cage(笼子).
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】A policeman
Sally Ride was born in California in 1951. She was the first American woman to travel into space. She loved to playtennis and wanted to be a tennis player when she was young. But after three months’ professional(专业的) training, she changed her mind. She went to Stanford University and started to study science. She studied stars and planets. She did researches at the university and got her Ph. D. in astrophysics(天体物理学博士学位) after several years’hard work.
In 1977. she took a test to become an astronaut. And then she was picked up from over 8, 000 people. In order to realise her dream of going into space, she had to get different kinds of special and difficult training. She learned how to fly a plane, how to jump out of a plane as well as how to operate(操作) special machines.
Sally and four other astronauts flew a spaceship called Challenger on Jun 18, 1983. She became the first American woman to travel into space. Later, she taught at the University of California. Then she wrote seven books on space for children, encouraging children to study science. Unfortunately, she died in 2012.
【1】What did Sally Ride want to do at first?
A. She wanted to study stars.
B. She wanted to study science.
C. She wanted to play tennis.
D. She wanted to do researches.
【2】When did Sally Ride go into space?
A. .In 1977
B. In 1951
C. In 1983
D. In 2012
【3】Which is NOT true about Sally Ride?
A. She learned how to fly a plane.
B. She learned how to produce machines.
C. She learned how to jump out of a plane.
D. She learned how to use special machines
【4】Sally Ride taught at the University of California _________.
A. before she got her Ph. D in astrophysics
B. before she went to Stanford University
C. after she wrote books
D. after she travelled into space
【5】Which is the best title(题目) of the passage?
A. The first American woman writer
B. The first American woman astronaut
C. The first American woman teacher
D. The first American woman scientist
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com