【题目】根据短文内容完成下列各题
It was a quiet night. The weather was very cold. A group of monkeys were in a tree. One of the monkeys said, “I wish we could find some fire. It will help us to keep ① w________.”
Suddenly they noticed a number of fireflies (萤火虫). One of the monkeys thought it was
②f_______. He caught a firefly, put it under some wood and started blowing at it. ③其他一些猴子也加入了它。
A bird saw what the monkeys were doing. The bird laughed and said, “Hey, silly monkeys, that is a firefly, not real fire.” She continued. “I think all of you should find a cave (洞穴) and stay in it.”
The monkeys did not listen to the bird but continued to blow at the poor firefly. After some time the monkeys became very tired. ④ Then they realized what the bird had said was right. They set free the firefly and moved to a nearby cave.
【1】根据首字母提示,在①②处填写恰当的单词,使句子完整。
①____________②___________________
【2】将文中画线句子③翻译成英语。
_________________________________________________
【3】将文中画线句子④翻译成汉语。
___________________________________________________
【4】根据短文内容回答问题
Why did the monkeys want to make a fire?
____________________________________________________
【5】根据短文内容回答问题
What did the bird advise the monkeys to do?
______________________________________________
【答案】
【1】warmfire
【2】Some other monkeys also joined him.
【3】然后它们意识到那只鸟说的是对的。
【4】Because the weather was very cold
【5】It advised them to find a cave and stay in it.
【解析】这是一则童话故事。在一个寒冷的安静的夜晚,一群猴子想生火取暖,它们看到一群萤火虫。其中一只猴子以为是火,就抓到一只萤火虫,把它放在一些木头下面去生火。一只鸟对猴子说:“那是萤火虫,不是真正的火。”并建议它们应该找个山洞呆在里面。猴子们不听鸟劝说,继续向可怜的萤火虫吹气。过了一会儿,猴子们很累了。然后他们意识到鸟儿说的话是对的,就放飞了萤火虫,搬到了附近的一个山洞里。
【1】根据前面的句子“I wish we could find some fire.” 我希望我们能找到一堆火,生火的目的是取暖,keep warm取暖,故答案为warm。“One of the monkeys thought it was ②f_______.”其中一只年轻的猴子以为那是火。前文曾提到some fire,结合首字母提示可知,答案为fire。
【2】Some other monkeys also joined him. join sb.加入到某人的行列,时态为一般过去时。
【3】然后它们意识到那只鸟说的是对的。Realized意识到,what the bird had said那只鸟所说的话。
【4】根据文中句子“The weather was very cold.”可知,猴子生火取暖的原因是天气很寒冷,Why开头的特殊疑问句需要由because来回答,故答案为Because the weather was very cold.
【5】根据文中句子“I think all of you should find a cave (洞穴) and stay in it.”可知,那只鸟建议猴子应该找个山洞呆在里面。故答案为It advised them to find a cave and stay in it.
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】天气与人类息息相关,对人类的活动的影响表现在( )
①生活方面 ②农业生产方面 ③军事 ④交通方面
⑤工业生产和工程建设方面 ⑥商业、旅游活动和休闲娱乐等方面
A. ①②③ B. ①②③④
C. ②③④⑤⑥ D. ①②③④⑤⑥
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 A Bite of China is a program with the rich culture and history about Chinese food. Besides introducing many kinds of delicious food across the country, it also shows Chinese society by explaining how these dishes came out and they are made, the relationship between people and food and a little Chinese philosophy(哲学). The first and second seasons were great successes. However, the third season was seen by viewers as a huge disappointment.
Criticizing(批评) the latest eightsection program has already become hot online. Criticism has mainly focused on two points: inaccurate or controversial(有争议的) content and the method of storytelling.
The program mixes up “Malatang” and “Chuanchuanxiang”, two different types of local spicy dishes in Sichuan Province. What's more controversial is that in one section “medicine and food come from the same origin(起源),” which advises people to put traditional Chinese medicine into dishes without mentioning the risks.
As for the storytelling of the program, the new season has focused more on people's life stories than food. Criticism reached the top after one section, in which not traditional “Shuaimian (hitting noodles)” but the personal story of a chef who struggles to make a living in the big city was introduced in detail. It's surprising that a food program would ignore the food itself.
A change in the program team may be one of the reasons. The team said, “When the first season was put on, there were only about 40 food programs in China. But now the number is around 500. People's expectations are changing.” There are reasons for this opinion, but it's believed that “the devil is in the details”.
【1】A Bite of China is a program including rich ________ about Chinese food.
A.politicsB.geographyC.historyD.art
【2】What shows the third season is inaccurate?
A.Chinese food contains some philosophy.B.“Malatang” equals to “Chuanchuanxiang”.
C.Medicine and food are from the same origin.D.“Shuaimian” can be called hitting noodles.
【3】The underlined word “content ” in the passage means “________” in Chinese.
A.评论B.事物C.内容D.理论
【4】What's the reason for the failure of the third season?
A.Too many similar programs.B.Audience's high expectations.
C.The first two seasons' success.D.Lack of the eagerness for perfection.
【5】What is the main idea of this passage?
A.To introduce a popular TV program.
B.To let people know Chinese traditional culture.
C.To show people's love of this TV program.
D.To describe some opinions on the TV program A Bite of China.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Sometimes,it is not easy to get your kids to help with chores. Here are some ways to deal with kids who don't want to help with chores.
First,let them help with chores. Make it very clear that you need their help,and make sure that there are consequences (后果) for not doing chores.
Second,follow the consequences you said to them. For example,your child's chore is to do the dishes each evening after dinner. If they don't do it,they can't watch TV for a week. This will help your child know that you're serious.
Third,give some incentives (激励) to help your child do chores. For example,an incentive could be one day off from doing chores in a month.
Fourth,make a chore list. Write down the chores your child did and those he or she is going to do in a notebook.
【1】____ ways are mentioned (被提及) in the passage.
A. Two B. Four C. Five D. Six
【2】The main idea of the passage is how to get kids to ____.
A. do homework B. watch TV C. help with homework D. help with chores
【3】Follow the consequences if your child doesn't do ____.
A. his or her chores B. the dishes C. homework D. in a notebook
【4】Incentives can make ____.A. children lazy B. your child do chores C. us happy D. them sad
【5】Let your child know what chores he or she ____.
A. can say B. is going to write C. is going to do D. could watch
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】任务型阅读
Eight-year-old Maya and her parents were on vacation. They were traveling in the Appalachian Mountains. The Appalachians are the longest group of mountains in eastern North America. Maya and her parents did not take the trip by car but on foot. They walked along the road called the Appalachian Trail. It is 3,505 kilometers long and goes from one end of the Appalachians to the other!
Maya and her family started the trip near their home in Maryland. Maya was born in Maryland, and she had never left her state before, so she felt so excited about this long trip.
Every evening, Maya and her family would make a fire. She loved that! She also enjoyed sleeping in a tent each night. Maya wanted to remember everything that happened on her vacation. Whenever she came across a new animal, she would draw a picture of it in her diary. But it was usually not easy to do this. Maya learned that she had to be quiet if she wanted the animals to stay. She drew trees and flowers in her diary, too. She thought that flowers were easier to draw than animals. They didn’t run away!
根据短文内容回答问题
【1】What did Maya and her parents do on their vacation?
____________________________________________________________
【2】How long is the Appalachian Trail?
___________________________________________________________
【3】How did Maya feel about the trip?
_____________________________________________________________
【4】Where did Maya sleep at night during the trip?
____________________________________________________________
【5】Why did Maya think flowers were easier to draw?
_____________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 人类从未终止过对海陆变迁奥秘的探索。完成下面小题。
【1】提出大陆漂移假说的科学家是( )
A.托勒密B.哥白尼C.魏格纳D.麦哲伦
【2】日本火山、地震频繁,是因为日本位于哪两大板块交界处,地壳活跃( )
A.亚欧板块与印度洋板块B.亚欧板块与美洲板块
C.亚欧板块与北冰洋板块D.亚欧板块与太平洋板块
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】由于国际经济的低迷,自英国脱欧,美国总统特朗普上台以来,出现了一种“逆全球化”现象,厌烦国际合作情绪思潮泛滥。有关加强国际合作的说法正确的是( )
①人类共同面临人口、资源、环境、发展等共同问题,需加强国际合作。 ②在国际合作中,发展中国家处于不利地位,应当拒绝国际合作。 ③发达国家科技先进,经济发达,无需和发展中国家合作。 ④由于各地区的资源、市场等分布不均,需加强合作才能共同发展。⑤发展中国家由于资金技术缺乏,应当加强国际合作 ⑥各地区经济越来越密切,息息相关,合作才能取长补短,共同发展。
A. ①②③④ B. ②③④⑤ C. ①④⑤⑥ D. ②③④⑥
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】长江沿岸是我国高度发达的综合性工业地带。目前,自东向西已经形成了几个大型工业基地。下列说法错误的是( )
A. 以宜昌、重庆为中心的电力、冶金等工业基地
B. 以南京为中心的工业带是我国钢铁、轻纺工业的重要基地
C. 以攀枝花、六盘水为中心的钢铁、煤炭工业基地
D. 由沪宁杭等城市形成的工业带是我国最大的综合性工业基地
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】有人说,《朝花夕拾》包含了作者“温馨的回忆与理性的批判”。请从《从百草园到三味书屋》《五猖会》《无常》几篇文章中任选一篇,写出一处能够表现作者“温馨的回忆”或“理性的批判”的内容。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com