精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】I’m Kate from the UK. I’m in the Chinese club in our school. I like Chinese and I think it’s interesting. My Chinese is very good. I can tell and write stories in Chinese. My favorite writer (作家) is Mo Yan from China. Now let me tell you something about my favorite writer and his family. Mo Yan’s real (真的) name is Guan Moye. Mo Yan is his pen name. This year Mo is 57 years old. His birthday is on February 17th. Mo writes stories very well. He can also write with his left hand (左手). Mo has a daughter. Her name is Guan Xiaoxiao. The girl can also write stories but she can’t write with her left hand.

1Kate is in the _______ club.

A. Chinese B. English C. art D. music

2Kate can _______________.

A. tell stories in Chinese B. sing in Chinese C. do Chinese kung fu D. make Chinese food

3Guan Moye is Mo Yan’s _____________.

A. family name B. English name C. real name D. pen name

4Guan Xiaoxiao is Mo Yan’s _________.

A. son B. cousin C. friend D. daughter

5Which of the following is TRUE about Mo Yan?

A. He can write stories in English. B. He can write with his left hand.

C. He has a son and a daughter. D. His birthday is in October.

【答案】

1A

2A

3C

4D

5B

【解析】 本文主要讲述了来自英国的凯特,他喜欢中文并且可以用中文写故事以及介绍他最喜欢的作家莫言。

1细节理解题。根据I’m in the Chinese club in our school.可知凯特是在中文俱乐部,故答案是A。

2细节理解题。根据I can tell and write stories in Chinese.可知凯特会用中文讲故事,故答案是A。

3细节理解题。根据Mo Yan’s real (真的) name is Guan Moye.可知Guan Moye是莫言真的名字,故答案是C。

4细节理解题。根据Mo has a daughter. Her name is Guan Xiaoxiao.可知Guan Xiaoxiao是莫言的女儿。故答案是D。

5细节理解题。根据He can also write with his left hand (左手).可知莫言会用左手写字。故答案是B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】V.任务型阅读

Last Sunday,my grandfather took me to the park to play.I had a great time there.My grandfather told me that my life was better than his.On the way home,I asked my grandfather to tell his life story.

At that time,my grandfather’s family was not rich.He didn’t have time to play after school,and he always helped his parents on the farm.When it was dark(黑暗的),my grandfather went home.After he had supper,he did his homework in the poor light.For the holidays.my grandfather often stayed at home to help his parents.He never travelled,because his family didn’t have much money.

In summer,the weather was very hot and my grandfather often went to the river to play with his friends.They swam and caught(捉)fish in the river.At that time,my grandfather had no money to buy toys,so he made toys by himself to play,like spinning tops(陀螺)and sleds(雪橇).

Hearing my grandfather’s life story,I know that I have a good life and I decide to study hard.

根据短文内容,完成下列表格。

Information Card

The time that we played in the park

1

The thing that my grandfather did after school

2

The reason why my grandfather never travelled

3

The things that my grandfather often did in summer

4

The toys that my grandfather made by himself

5

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

1My parents are working on the ________(农场).

2Do you have _______ (任何事情)to say?

3Look! Some farmers are ________(种植)tomatoes there.

4It was an_________(极好的)vacation and I really enjoyed it.

5We are feeding chickens and they are _______ (摘)apples.

6My uncle lives in the _______ (乡下).

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

1约翰的学校旅行(过得)怎么样?

___________ __________ John’s school trip?

2这个博物馆里的每一样东西都是关于机器人的。

___________ in this museum was about ___________

3沿途我们看到了许多小村庄。

We saw lots of small villages ______ ______ ______

4礼品店的东西太贵,因此我什么也没买。

The things in the gift shop __________ so ___________that I didn’t buy anything.

5那个男孩对机器人感兴趣。

The boy is _______________ _______the robots

6今天我参加了一次学校旅行。

Today I ___________ __________a school trip.

7我们参观了科学博物馆,它真的很有趣。

We _____________ the science museum and it _________really interesting.

8然后导游教我们如何制作机器人模型。

Then the guide taught us ___________ ________ _______a model robot.

9所有的一切都是关于机器人的, 而我对那不感兴趣。

Everything was about robots and I’m not ___________ _______that.

10我一点儿也不喜欢这次旅行。

I ___________ like the trip __________ _______.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】Lucy _______ a student last year, but now she _______ a teacher.

A. is; is B. was; is

C. was; will be D. is; was

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】Friday, August 10th

It was sunny today. My friend and I had some bread for breakfast. Then we went to Tian’an Men Square in the morning. It was great! In the afternoon, we went swimming. I taught some kids to swim. It was interesting.

Saturday, August 11th

It was cool today. We went to the Great Wall.It was very long and great. We were very tired and hungry in the evening. So we ate a lot of food. I ate a large bowl of noodles, chicken and ice—cream. The food was delicious.

Sunday, August 12th

It was rainy today, so we stayed in the hotel. At noon we ate hamburgers and some vegetables.for lunch, we watched a movie on TV. It was funny.

1The writer and his friends visited.

A. Tianjin B. Beijing C. Nanjing D. Shanghai

2What was the weather like on Saturday?

A. Fine. B. Cool. C. Rainy. D. Snowy.

3What did the writer have for lunch on Sunday?

A. Hamburgers and some vegetables.

B. Some fruit and vegetables.

C. A bowl of noodles, chicken and icecream.

D. Some hamburgers and bread.

4They visited the Great Wall on.

A. Thursday B. Friday C. Saturday D. Sunday

5Which of the following is TRUE?

A. The writer didn’t go swimming on Friday afternoon.

B. The writer watched a funny movie on Friday evening.

C. It was fine on Sunday, but they still stayed in the hotel.

D. The writer and his friends were tired and hungry after they came back from the Great Wall.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】– What’s your telephone number? - It _____ 369-7878.

A. be B. am C. is

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

1s,h,i _______

2t,e,e,m _______

3b, n, m, u, e, r ________

4r, o, u, y ________

5i, C, n, h, a_________

6d, f, i, r, e, n_______

7x, s, i ________

8n, e, i, n __________

9a, l, s, t ________

10r, e, z, o ______

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】用所给词的适当形式填空

1Teenagers should not be allowed to __________ ( smoke).

2We need time __________ (relax) after class.

3--I'm tired. Shall we stop __________ (work)?

-OK. Let's stop __________ (have a rest).

4He doesn't seem __________ (have) many good friends.

5--You look unhappy. What's wrong?

-I'm __________ (worry) about the test.

6--What are we going to do tomorrow?

--How about____(take) photos in the park?

7Mary is really excited about __________ (see) the famous actor.

8The 2014 Youth Olympic Games __________ (hold) in Nanjing from August 16th to 28th.

9Lucy is afraid to get her ears __________ (pierce).

10There is a boy __________ (cry) in the street.

查看答案和解析>>

同步练习册答案