【题目】Dear Lin Tao,
How are you? Right now I'm watching the weather report on TV. It says it will snow in Beijing. But it's summer in Australia now! Our summer is in December, January and February. It's really hot now. I like summer because my favorite sports are swimming, beach volleyball and surfing.
Our autumn is from March to May. Some trees turn yellow and orange, but many trees are green all year. The weather is warm and sunny. We often go to the Blue Mountains to enjoy the fresh air!
Winter in Sydney starts in June and ends in August. The weather is not very cold. It never snows, but it rains a lot. Helen and I like to watch football games, even in the rain. Sometimes we go to a beach and watch whales swimming in the sea.
Spring here is from September to November, I like spring best. The weather gets warmer and everything begins to grow. Trees turn green and flowers come out. My family often has a barbecue at a park or on a beach.
What about the seasons in Beijing? I know they are really different! What do you usually do in different seasons?
Please write back soon!
Best wishes.
David
【1】When David wrote the letter, it was in Australia.
A. spring B. summer
C. autumn D. winter
【2】It's in autumn in Australia.
A. really cold B. rainy and wet
C. warm and sunny D. very cold
【3】David doesn't like to in summer in Sydney.
A. go surfing B. play beach volleyball
C. go swimming D. watch whales in the sea
【4】How long does the spring last in Sydney?
A. 8 weeks. B. 12 weeks.
C. 16 weeks. D. 20 weeks.
【5】Which of the following is NOT true according to the letter?
A. David's favorite season is spring.
B. In winter it doesn't snow in Australia.
C. David often goes to the Blue Mountains in autumn.
D. David told Lin Tao lots of places of interest in Australia.
【答案】
【1】 B
【2】 C
【3】 D
【4】 B
【5】 D
【解析】
短文大意:本文是大卫写给林涛的信,描述了澳大利亚的四季景色,表达了想让林涛介绍北京四季景色的愿望。
【1】题意:大卫写这封信的时候,澳大利亚是 。考查细节理解题。根据But it's summer in Australia now!,可知是夏季,故选B。
【2】题意:澳大利亚的秋天 。考查细节理解题。根据Our autumn is from March to May.…The weather is warm and sunny.,可知选C。
【3】题意:夏天大卫不喜欢在悉尼 。考查细节理解题。根据I like summer because my favorite sports are swimming, beach volleyball and surfing. 最喜欢的运动是游泳,沙滩排球和冲浪,可知选D。
【4】题意:悉尼的春天持续多长时间?考查细节理解题。根据Spring here is from September to November,,可知持续三个月(12周),故选B。
【5】题意:根据这封信,下列哪项是不正确的?考查细节推断题。A. David's favorite season is spring. 大卫最喜欢的季节是春天;根据I like spring best.,可知说法正确。B. In winter it doesn't snow in Australia.澳大利亚冬天不下雪;根据Winter in Sydney starts in June and ends in August. The weather is not very cold.,可知说法正确。C. David often goes to the Blue Mountains in autumn.大卫经常在秋天去蓝山;根据We often go to the Blue Mountains to enjoy the fresh air!,可知说法正确。D. David told Lin Tao lots of places of interest in Australia. 大卫告诉林涛澳大利亚的许多名胜古迹;短文没有提及,可知说法错误。综合以上分析,故选D。
阅读判断题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据所学知识,回答下列问题。
(1)西北地区的地形以____________为主,河流很少,且多为____________,是一个以____________为主要自然特征的地区。
(2)西北地区干旱的原因:________________________________________________。
(3)西北地区____________自东向西逐渐减少,植被自东向西依次过渡为草原-荒漠草原-荒漠。
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】“天行健,君子以自强不息;地势坤,君子以厚德载物。”自强,让青春奋进的步伐永不停息。下列同学的做法能体现自强品质的是( )
A.李明的父母都下岗了,他瞒着父母逃课去做兼职赚钱
B.陈燕这次考试失利了,她撕烂了刚发下来的考试卷,然后趴在桌子上嚎啕大哭
C.小强是个“好脾气”,从来不敢与人争辩,总是附和别人的看法
D.小林成绩不理想,但他仍然很认真地听好每一节课,积极思考,主动请教同学和老师
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】单词拼写。根据首字母提示,在每条横线上填上适当的单词。
【1】I’m sorry, I was too angry to c________ myself.
【2】The iPhone is e________, I don’t have enough money to buy it.
【3】How many words can you t________ every minute?
【4】Can you show me how to o________ the new machine?
【5】Andy decided not to buy the new computer because its p________ was too high.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Four students from different countries are camping and they are talking about the weather. Let's listen to them.
Wu Ling: It's cool and sunny most of the time in our country. I live in Beijing, a beautiful city. It's July now. Though it is a little hot, I still feel comfortable.
Waxili: I live in Moscow. There are storms too often there. When the sky is dark and clouds are moving across the sky, the storm is coming. I don't like that. Always it's not safe in the storm.
John: I live in the north of Canada. It's quite cold in winter, so we wear warm clothes. Many people like snowy weather because they can make snowmen and enjoy themselves.
Joe. I come from Australia. I never see a snowy day. It's very hot most of the time in our country. Though it's winter now, it's not very cold.
【1】It is in Australia when the four students are camping.
A. spring B. winter
C. autumn D. summer
【2】 doesn't like the weather of his country.
A. John B. Wu Ling
C. Waxili D. Joe
【3】Many people in enjoy snow.
A. Beijing B. Canada
C. Moscow D. Australia
【4】Joe has never experienced a day before.
A. snowy B. rainy
C. windy D. cloudy
【5】The passage is mainly about________.
A. different cities B. different talks in different cities
C. different countries D. different kinds of weather in different areas
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】“新学期,新面孔”我们认识了地理学科。根据所学知识,完成下面小题。
【1】我国各地传统民居中,东北有木屋火炕,西北有土坯荫房,黄土高原有窑洞,云南傣族是竹楼,这一现象体现的是
A.文化的地理差异B.服饰的地理差异
C.饮食的地理差异D.建筑的地理差异
【2】下列学习地理的方法,你觉得最不可取的是
A.学会观察欣赏大自然B.学会看地图
C.学会收集地理信息D.只要记忆,无需理解
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 我们伟大的祖国真神奇,版图轮廓向只健美的雄鸡,东北三省是雄鸡的头,新疆和西藏是雄鸡的尾,台湾和海南是雄鸡的脚,微微的群山是雄鸡的骨骼,滔滔的江河是雄鸡的血液,胸肌雄踞与世界的东方,高昂红冠,翎毛高扬,煽动金色的羽翼,引颈高歌,欢呼喷薄欲出的朝阳。
(1)材料中雄鸡的骨骼是指______________,雄鸡的血液是指_____________。
(2)东北三省是雄鸡的头,东北三省的简称是_______、吉、__________。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com