【题目】If you've been joining in chat room conversation, or trading e-mail with net pals(网友 ), you have become one of the millions who write in a special short form of English.
Throughout the world, every night children and their elders are "talking" online - many of them all talking at the same time.
It's fast: try talking to six people at once. It's easy: three or four words per exchange. It takes cleverness, and quick fingers.
And it requires very simple language. There’s neither time nor space for explanations. Why waste valuable time telling six friends you have to leave for a moment to take care of your little brother when BRB(=be right back) will do?
Want to enter a conversation? Just type PMFJI(=pardon me for jumping in).
Interested in whom you're talking to? A/S/L, the nearly universal request to know your pal's age, sex and location. You may get 15/M/NY as a response from your pal.
If something makes you laugh, say you're OTF(=on the floor), or LOL(=laughing out loud), or combine the two into ROTFL(=rolling on the floor laughing).
And when it's time to get back to work or go to bed, you type GTG(got to go) or TTYL(=talk to you later).People want to write as fast as possible, and they want to get their ideas across as quickly as they can. Capital letters(大写字母) are left in the dust, except when expressing strong feelings, as it takes more time to hold down the "shift" key and use capitals. Punctuation (标点) is going, too.
【1】The sentence , “There’s neither time nor space for explanations” means that_______.
A. people should use words properly
B. people should know what time it is when they are talking
C. people online can express themselves in a simple way
D. people should communicate in a funny way
【2】If you get 17/F/NY as an answer to your A/S/L, it means ______.
A. the person on the other end is 17 from New York and he is fine
B. you are talking to a girl who is 17 and lives in New York
C. you are talking to 17 girls who are from New York
D. the people you are talking to is a 17-foot tall New York girl.
【3】Which of the following is a way to save online time?
A. People seldom use capital letters or punctuation marks.
B. People only use the mouse instead of the keyboard.
C. Many people draw pictures.
D. People never use the “shift” key.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【解析】很多人都喜欢在聊天室或者通过电子邮件和网友聊天,为了节省时间,他们在聊天时,会使用一些特殊的缩写形式,而且不用大写字母或者标点符号。
【1】推理判断题。这句话的意思是:没有时间和空间来进行解释。再结合文意And it requires very simple language可知,网上聊天的人们都使用非常简单的语言,由此我们可知,这句话的言外之意是网上聊天的人们可以用简单的方式来表达自己。因此C选项符合文意。
【2】推理判断题。根据短文中A/S/L, the nearly universal request to know your pal's age, sex and location. You may get 15/M/NY as a response from your pal.可知,A/S/L代表的是你的笔友的年龄、性别和位置,因此回复中17代表年龄是17岁,F代表female 女性,NY代表New York,由此可知应选B。
【3】细节理解题。根据短文中.People want to write as fast as possible, and they want to get their ideas across as quickly as they can. Capital letters(大写字母) are left in the dust, except when expressing strong feelings, as it takes more time to hold down the "shift" key and use capitals. Punctuation (标点) is going, too.可知,人们想要写得尽可能快,所以他们省去了大写字母和标点符号。由此可知应选A。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】八.任务型阅读
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中,选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
In Chinese history, lanterns have been part of Chinese culture for centuries and play an important part in many celebrations. In ancient times, there were mainly three kinds of lanterns.
Palace Lantern(宫灯). 【1】 . When making palace lanterns, fine wood was used. The Palace Lanterns were covered with silk or glass. Different kinds of pictures were drawn on the covers. These lanterns were not only used as lights but also as decorations(装饰) in palaces.
Gauze Lantern(纱灯). Less expensive bamboo and gauze were used to cover the lantern. Red gauze was used when making them . 【2】. So red lanterns are always hung on important festivals such as Lantern Festival, Spring Festival and National Day in parks or along main streets . In some famous Chinatowns abroad, you can see red lanterns all the year round 【3】.
Shadow-picture Lantern(走马灯).It was usually used for amusement. 【4】 .There are two layers(层) of covers and pictures were drawn on the inside layer. When the candle was lit, the heat caused a paper wheel inside the lantern to turn around so that moving pictures appeared on the outside cover. Now more kinds of lanterns appear in festivals besides the traditional ones. More modern technology is used on making lanterns. 【5】.
In Chinese culture, red lanterns are symbols of happiness and good luck.
The shapes of the modern lanterns have changed a lot , too.
C.It was mainly used in palaces in ancient times
D. The shape was much like that of the palace lanterns.
E. They have become a symbol of Chinese culture worldwide.
F. Do you like it ?
G. The Palace Lantern is very beautiful.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据括号中的中文提示、英文释义或句意,写出句中所缺单词。
【1】He went to America only once during his ___________(一生).
【2】This is his ____________ (最后的) design. Everyone thinks it's perfect.
【3】Audrey's achievements went _______________ (more than sth) the film industry.
【4】Many people live ______________ (in a quiet and calm way) in this small village. They feel
very happy.
【5】These findings are ___________ upon a lot of scientific experiments.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】用方框中所给动词的适当形式填空。
take chat be dress make
【1】--Who______________up as a lion in the party yesterday?
-- Simon did.
【2】If she ____________ free tomorrow, she'll go skating with me.
【3】Millie _____________ many new friends since she came to the new school.
【4】The nurses ________________ care of the disabled children this time yesterday.
【5】--Can you tell me where Mr Zhang is?
--He___________ with his classmates over there.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】六.翻译句子(每小题3分,共15分)
【1】他的成就远不仅限于电影业。
___________________________________________________________________
【2】他一下飞机就爱上了这座城市。
___________________________________________________________________
【3】David如此爱好阅读以至于他每天在这方面花一个小时。
___________________________________________________________________
【4】莱昂纳多被选上在《了不起的盖茨比》中扮演主角。
___________________________________________________________________
【5】如果他坚持要选你当替身,你会怎么做?
___________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】阅读材料,回答问题。
材料一 诉诸武力的办法是由英王选择的,北美大陆已接受了这个挑战。
材料二 我们以这些殖民地的善良人民的名义和权力,谨庄严宣告:这些联合殖民地从此成为.而且名正言顺地应当成为自由独立的联合国,它们解除对于英王的一切隶属关系,而它们与大不列颠王国之间的一切政治联系也应从此完全废止。
材料三 第一条 … … 在权利方面,人们生来而且始终是自由平等的。
第三条 整个主权的本原主要是寄托于国民… …。全国公民都有权亲身或经其代表去参预法律的制定,… …在法律面前,所有公民都是平等的。
请回答:
问题一:材料一中“诉诸武力”是指什么历史事件?其爆发的标志是什么?
问题二:材料二中这段话摘自何时颁布的什么文件?其颁布标志着什么?
问题三:材料三是法国大革命中发表的什么文献?它反映了什么思想?
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】海绵城市是指城市能够像海绵一样,在适应环境变化和应对自然灾害等方面具有良好的“弹性”,下雨时吸收、蓄水、渗水、净水,需要时将蓄存的水“释放”并加以利用,2015年3月27日常德市成功入围“全国首批海绵城市建设试点城市”,下列做法与建设海绵城市无关的是( )
A. 将不透水的水泥路改成透水的油砂路 B. 池塘、河湖清淤
C. 在城市增加草坪、树木等植被 D. 改扩建自来水厂
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Parents are the most important people in our life. They influence our lives in so many ways. They teach us almost everything about living, give us strength of character and make us who we are. It is because of them that we become able to do our duties. The things that we are able to do are actually their gifts to us. Right from taking care of us when we are young to guiding us whenever we need their advice, they are always there by our side.
All we can do for them is to give them love and happiness and try to make them feel proud of us. First of all, you need to follow all the good things they taught you when you were very young. It could be eating healthily or exercising in a regular way, or it could be helping anyone who needs help.
Not make complaints is also a good way. So don’t complain about what you don’t have. Learn to appreciate(感激) and love what your parents give you; you may not know the struggles they go through in order to give you that.
Thirdly, you also need to start making your own decision wisely and confidently. In other words, take control of your life by deciding what will be good or bad for you. Let them see that you are able to do all kinds of things without asking others for help.
More importantly, you should try to be a good person. Be polite and respectful to your family and friends. When they give you advice or suggestions, you’d better take their ideas into consideration. Try to work as hard as you can and be modest with what you have achieved. Anyway, seeing you grow into a good person will surely make your parents proud.
Making Your Parents Feel 【1】 of You | ||
What your parents can do for you | 1.They teach you how to make a living and develop a 【2】 character. 2.Your【3】 to deal with things is a gift your parents give you. 3.They are always 【4】 to look after you and guide you. | |
【5】 to make your parents feel proud of you | Follow what you were 【6】. | 1.Develop a 【7】 habit as your parents told you. 2.Help anyone in need. |
Don’t complain. | Appreciate and be pleased with all the things given to you by your parents. | |
Make decisions 【8】 your own. | Make your own decisions wisely and with confidence to show you are able to deal with everything. | |
【9】 a good person. | 1.Treat others politely and respectfully. 2.Listen to your parents’ advice. 3.Work hard and not to be too proud of your 【10】. | |
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】One Sunday afternoon, my younger brother and I were left alone at home. I was doing my homework________my younger brother was watching TV. Suddenly, the doorbell rang. My brother thought it was our parents, so he opened the _______quickly.
A tall man stood outside and ______ politely if our parents were at home.
Without thinking, my brother said, "No." When I wanted to close the door, he suddenly ____the door very.- hard and came into our house. He took out a _______ and ordered me to tie up my brother's _______ with a rope. I tied up his hands in a special way so my brother could untie (松开) himself _______ . The man then tied my hands up and locked_________ of us in the kitchen.
Soon, he went upstairs. I taught my brother to _______ his rope with his hands. He then untied ______. I rushed to the telephone to call the police, _______the line was cut off. Tile doors were all locked from outside. It was lucky that the man forgot to ________ the kitchen door. We got out of the house through the window and went to the nearest pay phone to call the police.
Soon the police came and ______ was caught. By the time, my parents came home. We told then the ______ story. My parents were glad that we were not hurt. They told me that I should stop my brother from _______ the door to a stranger. I learned a lesson on safety.
【1】A. when B. before C. after D. while
【2】A. cupboard B. door C. doorbell D. window
【3】A. guessed B. asked C. argued D. cried
【4】A. pushed B. pulled C. knocked D. closed
【5】A. candy B. gift C. knife D. phone
【6】A. feet B. legs C. hands D. arms
【7】A. hardly B. easily C. suddenly D. difficultly
【8】A. all B. each C. neither D. both
【9】A. make B. tie C. untie D. use
【10】A. me B. myself C. him D. himself
【11】A. but B. and C. or D. as
【12】A. break B. lock C. move D. see
【13】A. my father B. my mother C. my brother D. the man
【14】A. happy B. whole C. usual D. same
【15】A. turning B. sending C. opening D. closing
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com