【题目】
Hi, Bob Where are you now? Are you on the train? What time does it arrive (到达)? I will (将要) wait for (等待) you at the station. See you soon! Kim |
Hi, Kim I’m on the train, but it’s late! It won’t arrive at 16:50, but 17:30. Don’t wait for me at the station. I’ll get a bus to your house. What’s the bus number? See you later! Bob |
Hi, Bob I’m sorry to hear that the train is late! It sucks! My house is near the Shopping Center. You can take the No. 16 bus and then get off at the Red Star Bookstore. It takes about twenty minutes. I’ll wait for you in the bookstore. See you! Kim |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】Where is Bob now?
A.At home.
B.At school.
C.In a store.
D.On the train.
【2】The train will be ______ minutes late.
A.20
B.30
C.40
D.50
【3】How will Bob get to Kim’s house from the train station?
A.By bus.
B.On foot.
C.By bike.
D.By subway.
【4】What do the words “It sucks” mean (意思是)?
A.好幸福
B.真讨厌
C.不可能
D.有道理
【5】下列哪项陈述是正确的?
A.Bob is going to see his cousin.
B.Bob lives near the Shopping Center.
C.Kim has no time to go to the train station.
D.Kim will wait for Bob in the Red Star Bookstore.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍鲍勃要来拜访基姆,现在鲍勃在火车上.火车晚点了。然后基姆告诉鲍勃应该如何到达自己的家,最后决定在书店等他。
【1】细节理解题。根据表格第二行I'm on the train我在火车上。可知,故选D。
【2】细节理解题。根据表格第二行It will not arrive at 16:50,but 17:30.它不会在16:50到达,而是17:30.可知,晚点40分钟。故选C。
【3】细节理解题。根据表格第三行 You can take the No.16bus 你可以乘16路公共汽车。可知,乘公交车去基姆家。故选A。
【4】词义猜测题。根据前一句I'm sorry to hear that the train is late!听说火车晚点了,我很难过!可知,应该是"真讨厌"。故选B。
【5】讨论判断题。根据表格第三行 You can take the No.16bus and then get off at the Red Star Bookstore. It takes about twenty minutes. I will wait for you in the bookstore.你可以乘16路公共汽车,然后在红星书店下车。大约二十分钟,我在书店等你。可知,D选项"基姆将在红星书店等鲍伯。" 正确。故选D。
根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题5,讨论判断题。根据表格第三行 You can take the No.16bus and then get off at the Red Star Bookstore. It takes about twenty minutes. I will wait for you in the bookstore.你可以乘16路公共汽车,然后在红星书店下车。大约二十分钟,我在书店等你。可知,D选项"基姆将在红星书店等鲍伯。" 正确。故选D。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】关于北京的说法正确的是( )
①北京是全国的政治中心 ②全年温和湿润,气候适宜 ③矿产资源丰富,重工业发达
④是全国最大的铁路交通枢纽和国际航空港 ⑤北京胡同具有独特的历史文化价值
A. ①②③ B. ②③⑤ C. ②③④ D. ①④⑤
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】“泰国黑米、香米……”这些稻米以其优良品质赢得了消费者的喜爱。不仅泰国,越南、缅甸也是世界重要的稻米出口国。这里适宜水稻生长的气候条件是
A.高温多雨的气候B.温和多雨的气候
C.炎热干燥的气候D.寒冷干燥的气候
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 2019年1月3日10时26分,嫦娥四号探测器成功着陆在月球背面预选着陆区,并通过“鹊桥”中继星传回了世界第一张近距离拍摄的月背影像图,此次任务实现了人类探测器首次月背软着陆、首次月背与地球的中继通信,开启了人类月球探测新篇章。但是我们对地球的认识却经历了一个漫长的过程。
据此回答下列各题。
【1】人类对地球形状的认识进入科学探索阶段始于( )
A. “浑天说”提出时期
B. “天圆地方”提出时期
C. 前苏联宇航员加加林飞入太空以后
D. 麦哲伦实现环球航行后
【2】发射嫦娥四号的火箭回收一般选择地势平坦,植被、人烟稀少的地区进行,既便于回收,又能保障人员安全,那下列地形中,最合适的是( )
A. 高原B. 山地C. 丘陵D. 峡谷
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Bill lives in a very far village. He knows l 【1】 about the outside world.
One day, he got a radio f【2】 his uncle who lives in the city. He was very excited and s【3】the radio to all his friends.
"Great!" all his friends said. Bill felt very proud o 【4】 the radio.
However, the radio stopped w【5】 only a few days later. Bill was very sad but didn't know w【6】to do. His friend told h【7】 to go to the town to repair it. So he did. The man in the shop f【8】 two dead cockroaches (蟑螂) in the radio.
Bill started crying. The man was surprised, "W【9】 are you crying, my boy?" Bill cried, "Because the two singers died in my radio. How am I going to listen to nice s 【10】 ? "
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成下列各句,每空一词。
【1】他们也来吗?
Are the coming _____ _____?
【2】他从这些照片中指出了那位女子。
He ______ _____ the woman from those photos.
【3】警察来了之后,吵闹的音乐声逐渐变弱了。
The loud music _____ ______ after the police came.
【4】我们必须把这件事弄明白。
We must ______ _____ _____ it.
【5】闹钟在6点半响了。
The alarm _____ _____ at 6:30 am.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】(题文)用所给词的正确形式填空。
【1】(小题1)My father_____ (read) the novel twice.
【2】(小题2)Half an hour __________ (pass) since the train __________ (leave).
【3】(小题3)I _________ (lost) my watch yesterday.
【4】(小题4)Both of them ________________ (be) in Hong Kong for ten days.
【5】(小题5)Yesterday a ____________ (foreign) came to our school.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】找出划线部分发音不同的选项。
【1】A.schoolB.trueC.woodD.shoe
【2】A.underB.carC.bananaD.after
【3】A.colourB.otherC.mustD.pollute
【4】A.onB.wantC.notD.all
【5】A.autumnB.fourC.horseD.wash
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】用所给词的适当形式填空
【1】Listen!A girl_____ (sing) in the hall.
【2】Alison_______ (swim) for three hours.
【3】When I entered the classroom, I found some students ____(watch) TV.
【4】There are some children who _____(play) football on the playground.
【5】- How long ____ you_____(do) that?-For about four years.
【6】The young man ______(skate) since he was eight years old.
【7】He’d like_____(collect) shells because they are beautiful.
【8】When I was twelve, I_____ (start) to play tennis.
【9】If you know his telephone number, please let me _____ (know).
【10】Thank you for _____(tell) me the truth.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com