精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】On a warm day in 2050, Frank and Mary Smith wake up in the morning and turn on the bedroom computer to get the latest news. They used to read Time, but changed to electronic newspapers many years ago.

Frank reads some usual news about space: another space flight has returned from Mars. Then they turn to business news: the US dollar has risen greatly in Shanghai, one of the world's leading business centres.

As they watch the screen, Mary orders one of the household robots(机器人) to make coffee for them. Frank is an office worker, working for three factories. Mary also has a job and she studies medicine. Both she and Frank used to have an office desk in London, but in 2024 they decided to move to the seaside and work at home.

Frank and Mary have one daughter, Louise. She goes to school only one day a week, mainly to play with other students. Classrooms disappeared in 2030 because there was no longer any need for them. The Internet has made it much easier to learn at home.

Louise, now thirteen, is studying Chinese at present, which has become a world language as important as English. Louise has many Chinese friends. They share many things by computer.

According to the family doctor, Louise will live to at least 130. Her wish is to work for a few decades(十年) and then spend her time on music and painting.

1What is Time most likely to be?

A. A TV station. B. A newspaper. C. A book. D. An e-newspaper.

2Frank reads news about first.

A. sports B. business C. Mars D. space

3How many people are there in the family?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

4Which is NOT true about Louise?

A. She is a teenager. B. She is a student.

C. She doesn't go to school often. D. She goes to school to study.

5We can infer(推断) that _________ in 2050 according to the passage.

A. there aren't many classrooms in schools

B. robots are people's friends

C. more people work in offices

D. China plays a even more important part in the world

【答案】

1B

2D

3B

4D

5D

【解析】

文章大意:本文介绍的是2050年的生活,由于电脑和机器人的应用,是非常方便的,孩子们不必出去上学,英语和汉语是世界两大语言。

1细节理解题。根据They used to read Time, but changed to electronic newspapers many years ago.可知,它最可能是一份报纸,故答案选B

2细节理解题。根据Frank reads some usual news about space可知,弗兰克首先读一些有关太空的新闻,故答案选D

3细节理解题。根据Frank and Mary have one daughter, Louise. 弗兰克和玛丽有一个女儿,Louise.可知,这个家庭有三口人,故答案选B

4推理判断题。根据Classrooms disappeared in 2030 because there was no longer any need for them. The Internet has made it much easier to learn at home.由于不再需要教室,2030年教室消失了。互联网使在家学习变得容易多了。可推知,2030年学生不需要去学校学习了,所以D选项“她去学校学习”是错误的,故答案选D

5推理判断题。根据Louise, now thirteen, is studying Chinese at present, which has become a world language as important as English. Louise现在13岁,正在学习中文,中文已经成为和英语一样重要的世界语言。可知,2050年中国将在世界上发挥重要的作用,故答案选D

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】下列解决水、土资源配置存在的问题,措施正确的是(  )

A. 南方开垦山区扩大耕地 B. 北方地区大力缩小耕地面积

C. 南水北调能根本解决我国北方地区缺水问题 D. 节水与区外引水相结合是解决北方缺水的长远之策

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。

interview environment communication primary school realized open space

interview environment communication primary school realized open space

1We begin to study at the _____________ when we are at the age of six.

2Later, the government _____________ the problem was very serious.

3-- We decided to make a(n)_______________ with our principal.

4-.We should do our best to protect the_________

5The Internet can make our _____________ with people much easier.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】任务型阅读。

It's seven forty in the morning now. 1 Some of them are laughing and talking. Some are listening to them. Some are reading books. Some are doing their homework.2

Miss Zhao is standing behind the teacher's desk. 3 Sue and Lily are wearing their new dresses. Ann is cleaning her desk. 4 They all look happy. 5 Oh, dear, they are still playing basketball on the playground.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。

A.A girl is opening the windows.

B.What are Bill and Jim doing?

C.The students are coming into the classroom.

D.She is writing on the blackboard.

E.And Mike is helping Ann.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】下列观点不符合板块学说的是

A.地球表层是由板块拼合而成B.六大板块在不断运动着

C.火山、地震多集中在板块交界地带D.板块与板块交界地带,地壳比较稳定

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】短文填空

I have many good friends at school. And I have a good friend at home, too.

His name is Paul. He is a quiet friend and can't tell any funny j1 . But he can make me happy every day. And when he is happy, he s2 his joy with me by sitting on my legs. And I can share my s3 with him because he won't let them out. Paul is always an h4 friend. I believe his "words" because he never tells any 15 . And he always t 6me. Every day when Iget home from school, Paul is r 7 to meet me at the gate. Then he follows me into the house. Paul is also very h8 . He throws rubbish(扔垃圾) for me every day and he often brings me my m 9 to read.

Who is Paul? Aha, he is my dog. I think all these good qualities m 10 him become a good friend. Do you think so?

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】补全对话。(有两项是多余的)

A: Hello! 1.

B: Yes, please. I want to join a club.

A: Great! 2.

B: A music club.

A: 3.

B: No, I can't.

A:4.

B: I can play the violin.

A: That's great. We just need a person like you.5.

B: My name is Tom Green. Thank you!

A: You are welcome.

A.How old are you?

B.Can you sing or dance?

C.What club do you want to join?

D.I can play the guitar.

E.What's your name, please?

F.Can I help you?

G.What can you do?

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】根据汉语意思完成英语句子,每空一词。

1我们的蜂蜜上周就用完了,请帮我买一些。

Our honey ________ ________ last week. Please help me buy some.

2他不小心切断了手指。

He was so careless that he ________ ________ his finger.

3他很勇敢,喜欢冒险。

He is brave and he likes ________ ________.

4他们最终走出了困境。

They finally ________ ________ ________ the trouble.

5我发现自己处于困境之中。

I found I was ________ ________ ________ ________.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】背诵Unit3短语纸默写以下20个短语或句子,并用红笔批改订正

1在网上搜索信息 ________________________

2用电脑收发电子邮件 ________________________

3许多大公司和国际银行_________________

4看着大玻璃球在黑暗中落下 ___________________

5选择另一个欧洲城市然后开始你的网上旅行 _________________________

6进行买卖的活动_______________________

7梦想着不用护照环游世界________________

8通过进行一个网上旅行实现你的梦想____________________________________

9在澳大利亚的东北海岸_____________________

10与我们的季节相反________________

11请你做某事介意吗?______________________

12去亚洲和非洲旅行________________

13预定票和旅馆/订餐_________________________

14许多宫殿和城堡___________________

15在日常交流中用英语_____________________

16页面底部的返回图标________________

17在你去之前为之做好准备______________________

18….到此为止,就讲这么多___________________________

19学到(了解)许多有关世界文化的知识_______________

20百老汇自20世纪初以来便以它的剧院闻名。___________

查看答案和解析>>

同步练习册答案