精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】D

Dear Tom,

How are you? Im at a new school this term. And Im writing to tell you about my school. My new school is big and nice. There are one thousand and four hundred students and one hundred and forty teachers at my school. I like the teachers. They are very kind to me. My classmates are very friendly too. They teach me Chinese and I teach them English There are trees, flowers and green grass at my school. They are very beautiful. Behind my school there is a small river. The water in it is quite clean. We can swim in it. We have no classes on Saturdays or Sundays. Sometimes I play football or basketball with my classmates. Sometimes I stay at home and watch TV. Sometimes I go shopping with my father and mother. We all like China.

Please write to me soon!

Yours,

Jack

【1】 Jack is at a/an __________ school.

A. English B. Chinese

C. small D. Japanese

【2】 There are __________ students and __________ teachers at Jacks school.

A. 1,400; 104 B. 1,040; 104

C. 1,400; 140 D. 1,040; 140

【3】Jacks teachers __________.

A. teach him English very well B. only teach him Chinese and English

C. dont like him at all D. are quite good to him

【4】 Jack __________ his new classmates.

A. doesnt get on well with B. doesnt like

C. makes good friends with D. is going to learn English from

【5】Which is TRUE?

A. Jack goes to school every day. B. Jack doesnt have classes every day.

C. Jack has no classes only on Saturdays. D. Jack has no classes only on Sundays.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】C

【5】B

【解析】

文章大意:这篇短文中杰克主要讲述了自己的新学校以及他的学校生活和课外生活等情况。

【1】细节理解题。根据They teach me Chinese and l teach them English 描述,可知杰克在一所中国的学校,故选B。

【2】细节理解题。根据There are one thousand and four hundred students and one hundred and forty teachers at my school. 描述,可知这所学校有1,400名学生,140名老师,故选C。

【3】细节理解题。根据I like the teachers. They are very kind to me.描述,可知杰克的老师对杰克很好。故选D。

【4】推理判断题。根据. My classmates are very friendly too. They teach me Chinese and l teach them English描述,可知杰克和同学们成为了好朋友。故选C。

【5】细节理解题。根据We have no classes on Saturdays or Sundays.描述,可知杰克不是每天都上课。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】 Here is _________ room.

A. Lucy and Lily B. Lucy and Lilys C. Lucys and Lilys D. Lucys and Lily

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】 “神州二号”无人飞船环绕地球108圈,顺利完成预定空间科学试验任务后,于2001愿军年1月16日在内蒙古中部准确返回,成功着陆,标志着我国载人航天工程第二次飞行实验取得圆满成功,若飞船穿越大气层时,有一段为匀速降落过程,则在此过程中飞船的( )

A.动能减小,机械能增大 B.动能不变,机械能减小

C.动能增大,机械能减小 D.动能减小,机械能不变

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】空气中含量最多的气体是________;澄清石灰水露置在空气中会逐渐变浑浊,这说明空气中有少量的________;盛有冰水的杯子,放在常温的空气中,外壁会潮湿,说明空气中有________;将一只老鼠放入一个密封的玻璃瓶内,过一段时间,老鼠才会死亡,说明空气中有________

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】C

Let me tell you something about our park. Its not very big but beautiful. Heres the gate. We can go into (进)the park from here. On the left of it, there are two toilets. There is a café on the right. We can drink coffee there. There is a big tree near it. In the tree, there are many birds. In the middles of the park, there is a playground. There are many boys and girls on it. Some are flying kites, and others are dancing. They are happy. Near the playground, there is a nice and big lake. There are many boats on it.

【1】 Is the park beautiful?

A. No, it isnt. B. Yes, it isnt

C. No, it is D. Yes, it is

【2】Whats on the left of the gate?

A. There is a tree. B. There are two boats.

C. There are two toilets. D. There is a river.

【3】How many trees are there in the park?

A. one B. two C. three D. four

【4】Whats in the middle of the park?

A. There is a café B. There is a playground

C. There is a tree D. There is a lake.

【5】What does the word playground mean?

A. 球场 B. 篮球场 C. 操场 D. 大厅

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】We must __________ our pets. Theyre our friends.

A. look at B. look up

C. look after D. look for

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】能保持二氧化硫化学性质的最小粒子是( )

A.氧原子 B.硫原子

C.氧原子和硫原子 D.二氧化硫分子

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】下列说法正确的是( )

A.碘酒中的溶剂是水

B.把食用油放入水里,并用力振荡,食用油是溶质

C.高锰酸钾放入水中,形成紫色溶液

D.将少量氯化钠放入水中溶解,溶剂是氯化钠

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】铁制品在通常情况下很易生锈,制造时往往在铁制品表面电镀一层铜起防锈作用,下列说法正确的是(

A.镀铜铁制品不可在酸性条件下使用

B.镀铜铁制品可以盛放硝酸银溶液

C.镀铜铁制品不易生锈的原因之一是使铁隔绝了空气

D.镀铜铁制品是一种合金

查看答案和解析>>

同步练习册答案