【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
B
Preparation is the key to successful travel. In order to have a pleasant trip, you must prepare well before you start off. The most important thing you should do is to pack(把东西装入) your bags with useful things.
About all, ★. For example, if you travel to another country, you must remember to take your passport with you. You should also take clothes that are suitable for the climate, such as a sweater, a swimsuit, a raincoat and suitable shoes. One more thing, never forget to take some medicine with you in case (以防) you get sick.
In addition to these things, you should remember to take a camera so that you can take pictures of the places you visit. To keep in touch with your family and friends, you should carry a cell phone, too. It would also be good to carry a directory with all your family's and friends' telephone numbers in it. That way, if something goes wrong with your cell phone, you can still get in touch with them by using a public telephone.
(1)Which of the following is the best to put in ★?
A.find out as much information as you can
B.you must choose the right place before you start off
C.pack your bags with the necessary things
D.there are some other things that you may want to take
(2)What does the underlined word “directory” mean in Chinese?
A.旅游手册
B.地图册
C.便签簿
D.电话簿
(3)This passage is most probably from a .
A.storybook
B.grammar book
C.dictionary
D.travel magazine
(4)From the passage, we can know that .
A.We need a good plan and preparation before travelling
B.The most important thing is to take a camera with us
C.We don't have to take any medicine with us if we are healthy
D.We can pack our bags with as many things as we like
(5)What's the best title of the passage?
A.Why to travel
B.Where to travel
C.Things to take when travelling
D.Be careful when travelling abroad
【答案】
(1)C
(2)D
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】本文介绍旅行前的准备工作:带上必须的东西:护照,衣服和药品;还可以带上照相机,电话,电话簿等。
⑴段落大意。阅读中,举例是为了解释观点。第二段中提到的passport护照,clothes衣服,medicine药品都是旅行必备的东西,故选C。
⑵词义猜测。根据句意:带上一个里面有你所有家人和朋友号码的……也是很好的。所以可以肯定directory是电话簿。故选D。
⑶推理判断。本文介绍旅行前的准备工作。出自旅行杂志上是最佳选项。故选D。
⑷细节理解。根据第一段可知旅行前需要很好的计划和准备。故选A。
⑸主旨大意。本文介绍旅行前的准备工作——带什么东西。故选C。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据句意和首字母提示填空。
【1】Is Lingling’s grandmother cooking the m_____?
【2】People set f______ at midnight on Spring Festival’s Eve.
【3】What t_______ do you have at Spring Festival?
【4】We clean our houses and sweep a______ bad luck.
【5】Tony is making l______ with his father.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】完成句子:
【1】Lisa想加入国际象棋社团,但她不会下国际象棋。
Lisa wants ______________ the chess club, but she can’t ____________________.
【2】Bob想加入英语社团。他喜欢说英语。
Bob wants to join the English club. He likes ______________________.
【3】你想加入什么社团?我想加入运动社团。
____________ do you want to join? I want to join ____________________.
【4】你很擅长讲故事。你可以加入讲故事俱乐部。
You are good at _______________. You can join ____________________.
【5】我们学校演出需要学生。请下课后和张老师说。
We need students ______________. Please _____________ Mr. Zhang after school?
【6】Peter 喜欢打篮球,他也会踢足球。
Peter likes to play basketball and he can ______________________.
【7】马欢喜欢与人们交谈和玩游戏。
Ma Huan likes talking and _____________________ with people.
【8】艾伦在学校音乐社团。他会弹吉他和钢琴。
Alan is _______ the school music club. He can _________________ and ____________.
【9】我们老人之家需要帮助。
We need help ______________________________.
【10】7月份你有空吗? Are you free ______________________?
【11】王老师很喜欢孩子,他和孩子们相处得很好。
Mr. Wang likes children very much. He ________________ them.
【12】他们会给你讲故事,你又可以交朋友。
They can _________________ and you can _____________________.
【13】我们需要你帮助说英语的孩子开展体育活动。
We need you to _______________ sports for ________________________.
【14】学校需要帮助教音乐。
The school needs help _________________________.
【15】他擅长音乐。他是一位非常棒的音乐家。
He is good at music. He is _________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,判断正误。
(A)
When we feel the ground moves suddenly, it means that an earthquake may come. Many of the earthquakes first come under the sea and then happen anywhere on the earth. Especially they often happen near the mountains and seas such as Wenchuan, Japan and Indonesia.
When an earthquake happens, it's very easy to cause a tsunami(海啸). Houses fall down, many people are injured and even died.
Now scientists are trying their best to study earthquakes. They make maps to show the “earthquake belts(地震带)”. So the houses there must be quite strong.
We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake will happen in the near future. Also, they can tell us what to do and how to do. People can even use earthquakes to do something for us humans.
(1)Japan is a country with many earthquakes because it is near the sea.
(2)In areas in the “earthquake belts”, people build strong houses for safety.
(3)Scientists can prevent earthquakes happening.
(4)Many people lost their lives in the earthquakes because they didn't help each other.
(5)Sometimes an earthquake happens with a tsunami.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】单词拼写(根据中文提示拼写单词)。
(1)We can get closer to (大自然) in the countryside.
(2)To make our world a better place, we need to (保护) those endangered wild animals.
(3)The Great Wall was built in (古代的) times in order that the northern border of our country could be protected.
(4)There are a lot of (羊) on the grass.
(5)You can find more (信息) on the history of the country at the library.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据句意及括号内所给单词的提示填空。
【1】You mustn’t ______(write) in pencil in this test.
【2】John, come and ______(join) our basketball team.
【3】Lucy ______(talk) with her friend on the phone on Saturdays.
【4】Alice always ______(tell) me about her interesting things.
【5】You can read (读) some ______(story) in this book.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】读下列材料回答,根据以上信息和所学知识,回答下列问题。
2010年11月第六次全国人口普查主要数据公报显示全国总人口为1339724852人。比2000年第五次人口普查相比,10年增加7390万人,增长5.84%,年平均增长0.57%,居住城镇的人口占49.68%;乡村的人口占50.32%。男性人口占51.27%;女性人口占48.73%。
(1)从以上资料中得出的结论,正确的是( )
A.我国城镇人口多于乡村人口
B.我国男性人口多于女性人口
C.我国的人口总数正逐渐减少
D.我国的人口总数已达最高峰
(2)人口数量过多给我国带来的不利影响有( )
①资源紧缺 ②劳动力不足 ③环境破坏 ④就业压力大 ⑤住房困难
A.①②③
B.①③④⑤
C.②③④⑤
D.①③④
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】词汇
【1】China is a large c________ with 5000 years of history.
【2】Do you know Nanjing is the c___________of Jiangsu?
【3】Mrs White hopes her grandson can s_______joy with her all the time.
【4】There is a big football f_________ in our school.We often play football there.
【5】My elder sister is about 1.7 m_______tall.
【6】When the spring comes, the children often plant trees at the f______of the hill.
【7】Study hard ,or you will fall b________ in the test.
【8】He would like to watch _________(movie).
【9】Where are the ___________(刀)? They are on the dinner table.
【10】He often ___________(逗留) at home at the weekend.
【11】My mother is going to celebrate her _______________(四十) birthday.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Hello, the little boy is my friend, Bill. He is English. Now he is in a school in Beijing. He is in Class Three, Grade Seven. He has a cute and clever cat. It is black and white. The cat only likes fish. Bill likes his cat very much. The cat is often in front of the house and waits for(等待)Bill to come home.
Bill’s friend, Alice, is an American girl. She is in Beijing, too. They are in the same grade, but in different(不同的)classes. She has a dog. It’s black and white, too. The dog is not a real(真正的)dog. It’s a toy. The lovely dog is very clean. Alice often washes(洗)it in water. If you want to play with the dog, you can call 87349217.
【1】Where is Bill now?
A. China B. England C. America D. Japan
【2】What food(食物)does Bill’s cat like?
A. fish B. meat C. water D. toy
【3】What grade is Alice in?
A. same B. nine C. eight D. seven
【4】Which is not right(不正确的)?
A. Bill’s dog is black and white.
B. Alice’s dog is black and white, too.
C. Bill’s cat often waits for Bill in front of the house.
D. Alice’s lovely dog is a toy.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com