精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】Dear Simon,

I am glad to know that you have joined your school reading club. I enjoy reading, too. I want to introduce to you my favorite novel, Charlie and the Chocolate Factory (《查理和巧克力工厂》).

The novel tells the story of a boy named Charlie Bucket and his adventures (冒险经历) in Mr. Wonka's chocolate factory. The Bucket family is very poor. Charlie loves Wonka chocolate bars. But he only receives one chocolate bar a year on his birthday.

One day, Mr. Wonka decides to open up his factory to five lucky children. They can find golden tickets in their Wonka chocolate bars. On his birthday, Charlie's family all hope that his chocolate bar will contain a golden ticket. But sadly, it doesn't. Three days later, Charlie finds a coin on the ground. He buys some chocolate bars with it. To his great surprise, he finds a golden ticket!

Charlie goes to the factory with his grandfather. It is an amazing place. There is even a chocolate river! One by one, the other four children on the tour cause trouble. They are all taken away. Charlie is the only child who doesn't cause any trouble. Mr. Wonka tells him that he wins the contest.

Do you know what Charlie wins? You will find the answer in the novel. Do share your feelings about the story with me when you finish reading it. I'm looking forward to your reply. I hope you will like this novel.

With love,

Carl

1Why does Charlie only receive one chocolate bar a year?

A. Because he wants to surprise his parents.B. Because his family is very poor.

C. Because he does not like chocolate.D. Because he wants to win the contest.

2How many lucky children have the chance to visit Mr. Wonka's chocolate factory?

A. Three.B. hour.C. Five.D. Six.

3What should you have if you want to visit Mr. Wonka's chocolate factory?

A. A golden ticket.B. A novel.C. A short message.D. A gold coin.

4Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?

A. The novel is about a boy and his adventures.

B. The other children are all taken away because they cause trouble.

C. There is a chocolate river in Mr. Wonka's factory.

D. On his birthday, Charlie finds a coin on the ground.

【答案】

1B

2C

3A

4D

【解析】

本文是卡尔写给西蒙的一封信,在信中他介绍了一本名为《查理和巧克力工厂》的小说。

1细节理解题。根据“The Bucket family is very poor. Charlie loves Wonka chocolate bars. But he only receives one chocolate bar a year on his birthday.”可知,因为查理家非常穷,因此他每年只收到一块巧克力,故选B

2细节理解题。根据“One day, Mr. Wonka decides to open up his factory to five lucky children.”可知,有五个幸运的孩子有机会参观旺卡先生的巧克力工厂,故选C

3推理判断题。根据“They can find golden tickets in their Wonka chocolate bars.”可知,如果你想要参观旺卡先生的巧克力工厂,你应该有一张金色的门票,故选A

4推理判断题。根据“On his birthday, Charlie's family all hope that his chocolate bar will contain a golden ticket. But sadly, it doesn't. Three days later, Charlie finds a coin on the ground.”可知,查理在生日过后的第三天,在地上找到一个硬币,不是在他生日这天,故D项与原文不符,故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解、词义猜测、推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据“The Bucket family is very poor. Charlie loves Wonka chocolate bars. But he only receives one chocolate bar a year on his birthday.”可知,因为查理家非常穷,因此他每年只收到一块巧克力,故选B

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】对话子填词

A: Hi, Bob! What do you do 1your free time?

B: I often collect things. I love2(collect) things.

A: What do you collect?

B: I collect3[kns].

A: 4 5 do you have now?

B: 500.

A: Why do you collect them?

B:6I can 7[l:n] a lot8them.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

1我国西北地区绿洲农业的主要灌溉水源来自( )

A. 高山冰雪融水B. 夏季降水C. 湖泊水D. 河流水

2制约西北地区农业生产的主要因素是 ( )

A. 地形条件B. 水源条件C. 光照条件D. 热量条件

3下列关于西北地区农业生产的叙述,正确的是

A. 农田主要分布在有河水、高山融雪水或地下水灌溉的地势平坦的地区

B. 植被由东向西呈现荒漠—荒漠草原—草原过渡的趋势

C. 河西走廊和天山山麓一带广种水稻、小麦、棉花、瓜果

D. 西北地区依靠冰雪融水,畜牧业和林业发达

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】印度国民生产总值居发展中国家第三位,却又是世界最贫穷的国家之一,其原因是

A.人口众多,且增长速度快B.重点发展航空航天工业

C.交通不便,出口产品少D.农产品以出口为主

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】印度尼西亚加里曼丹岛上达雅人居住高脚屋是主要原因是

A.地震频繁B.气候湿热

C.河湖众多D.气候严寒

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】第24届冬季奥林匹克运动会,将在2022年2月4日至2022年2月20日在中华人民共和国北京市和张家口市联合举行,中国政府大力推广学习英语,是因为

A.英语是世界上使用人数最多的语言B.英国是发达国家

C.英语是世界上使用范围最广的语言D.学校在教英语

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】家住德州的阳阳在作文中有以下一些描述语言,你认为不合适的是(  )

①今天的气候很好,适合外出游玩

②今年冬季气温较常年偏低,天气出现了异常

③昆明四季如春,这里的气候真不错

④早饭后还是晴空万里,到了中午却是乌云滚滚,大雨倾盆,今天的气候变化真大.

A.①②③B.②③④C.①②④D.①③④

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】我国各地土地资源类型差别很大,因地制宜对土地进行多样化的开发和利用是我们的基本原则。据此判断,下列地区主要土地利用类型搭配合理的是

A. 青藏高原——林地B. 长江中下游平原——水田

C. 秦岭山区——草地D. 大兴安岭——旱地

查看答案和解析>>

同步练习册答案