精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】Our teacher has many pictures. Every morning she shows those pictures to us. She wants us to learn something from her pictures. In one of her pictures, we see a boy at work. He’s cleaning the room. In another picture, a girl is writing. She is doing her housework. In other pictures, we see others doing different things. One is thinking, another is making cakes and the other four are playing cards. We look at our teacher and her pictures. We talk in English and our teacher listen to us. We learn from our teacher and her pictures. Our teacher likes us, because we can talk in English freely. We like her and her lessons, too.

1From the passage (短文), we know our teacher teaches us .

A. Chinese B. Japanese

C. English D. Counting

2Our teacher shows us pictures because she wants us to learn .

A. something about cleaning B. something about making cakes

C. something about writing D. something about English

3In one of the pictures, a boy is .

A. cleaning the room B. running with a kite

C. writing D. making cakes

4Our teacher likes us because .

A. We like drawing B. We can talk in English

C. We look at the blackboard D. We can play cards

5In other pictures we see .

A. some people are playing cards B. a girl is flying a kite

C. a boy is writing D. a girl is cleaning the room

【答案】

1C

2D

3A

4B

5A

【解析】

这篇短文主要讲述了作者的老师出示一些照片让我们学到一些东西。

1细节理解。根据文中We look at our teacher and her pictures. We talk in English and our teacher listen to us. We learn from our teacher and her pictures. Our teacher likes us, because we can talk in English freely. We like her and her lessons, too.可知,老师教我们英语。故选C

2细节理解。根据文中Every morning she shows those pictures to us. She wants us to learn something from her pictures.可知,她想让我们了解一些关于英语的一些东西。故选D

3细节理解。根据文中In one of her pictures, we see a boy at work. He’s cleaning the room.可知,一个男孩正在打扫房间。故选A

4细节理解。根据文中Our teacher likes us, because we can talk in English freely.可知,因为我们能用英语交谈。故选B

5细节理解。根据文中In other pictures, we see others doing different things. One is thinking, another is making cakes and the other four are playing cards.可知,一些人们正在玩牌。故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】 Nowadays, many non-native(非母语的)Chinese speakers are working hard to learn Chinese and pass the HSK that is the official(官方的) test for non-native Chinese speakers. Passing it can give non-native speakers new work or education chances. HSK has been offered since 1992. Each of the exam’s six levels includes three parts: listening, grammar practice and reading. In 2018, the HSK was taken 6,800,000 times, up to 4.6 percent from 2017.

Schools in countries around the world are starting to offer more Chinese language courses. That’s because trade and cultural exchanges between China and other countries are going on to increase.

For example, the Zambia(赞比亚) government will offer Putonghua classes in over 1,000 middle schools starting in 2021. It will be the largest Chinese language courses in Africa. Zambia will become the fourth country in Africa to offer Chinese language courses in its schools. An African student who is studying in Beijing said, “I am interested in China’s history, culture and language, as well as its development. I think studying in China could provide me with some great job chances.”

根据短文内容完成表格,每空一词。

The Official 1for Non-native Chinese Speakers--HSK

2HSK started

In 1992

What parts each of the exam’s six levels includes

Listening, 3practice and reading

Why Chinese language courses are popular in the world

Because trade and cultural exchanges between China and other countries are4to increase.

How many African countries have offered Chinese courses in their schools

5

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】阅读下列材料,回答问题
材料一:北京时间2013年4月20日8时02分四川省雅安市芦山县发生7.0级地震。震源深度13公里。震中距成都约100公里。成都、重庆及陕西的宝鸡、汉中、安康等地均有较强震感。截至2013年4月24日10时,共发生余震4045次,3级以上余震103次,最大余震5.7级,受灾人口152万。受灾面积12500平方公里。据中国地震局网站消息,截至24日14时30分,地震共计造成196人死亡,失踪21人,11470人受伤。
材料二:自然灾害经常发生,防灾减灾工作显得特别重要,我国在多个方面一直重视防灾减灾工作,并取得了很大的成就。
(1)材料一中的地震属于灾害。本次地震发生省的简称是 , 地处我国地势的第阶梯。
(2)材料二表明我国重视防灾减灾工作,请写出我国防灾减灾工作的具体措施有哪些?(两例即可)

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】用括号内所给单词的适当形式填空。

1Now ______ (bus) are very important for people.

2There are paper ______ (cut) on the doors and windows.

3We usually eat a kind of rice dumpling ______ (call) yuanxiao.

4They go shopping for presents and get lots of ______ (food) ready.

5Now I _________ (write) a Christmas card to you .

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】 “状似芭蕉貌似岛,阿里山底雾气绕” ,这是湖北省作家吉方君赞美我国某岛的诗句。2018年暑假江西南昌初二小朋友李力到该岛旅游。

据此完成下面小题。

1该岛屿是

A.台湾岛B.海南岛C.祟明岛D.钓鱼岛

2李力在阿里山旅游,不可能欣赏到

A.万顷林涛B.云海晚霞C.登山铁路D.山顶白雪

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】Welcome to the Jinshitan Tourism Resort(金石滩度假区)

The Jinshitan Tourism Resort is not far from the centre of Dalian. It is about 50 kilometres away from the centre of Dalian. It takes only forty-five minutes by bus.

Water-skiing classes are fun. You only need to pay ~10 to rent() a boat, and then you can go skiing from 2 p. m. to 5 p. m.

The Jinshitan Tourism Resort is a good place for birthday parties. If you come on your birthday, you can get a birthday T-shirt, ice cream, soft drinks and candies. They are all free.

We have a golf place. It's clean and big. Your family can have fun here. We also have a new-born dance club. You can learn many dances here.

Phone numbers

Water-skiing classes: 0411-879-11509

Birthday party: 0411-878-11595

Golf place: 0411-879-11508

Dance club: 0411-879-11558

1How long does it take to get to the Jinshitan Tourism Resort from the centre of Dalian by bus?

A. 25 minutes. B. 30 minutes. C. 45 minutes. D. 55 minutes.

2How much should you pay for water-skiing?

A. 5. B. 10. C. 15. D. 20.

3What can't you get on your birthday in the Jinshitan Tourism Resort?

A. A birthday cake. B. Soft drinks. C. Ice cream. D. A T-shirt.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】阅读材料,结合所学知识,完成下列问题。
材料一:每年4月24日,是青岛近海地区一年一度的“鲅鱼节”。节日里望着大量新鲜的鲅鱼上市,渔民和市民的脸上乐开了花,共同分享来自海洋的恩惠。
材料二:2013年6月1日12时青岛市全部渔船归港停靠,正式“封海”实行伏季休渔,给我们的海洋休养生息的机会。近年来我国近海已经很难捕到鱼了,有些鱼在近海甚至绝迹,近海渔业资源日益枯竭。
(1)青岛近海鱼类资源丰富,请列举青岛近海适宜鱼类生长的有利条件。
(2)我国近海渔业资源日益枯竭,结合材料二,从利用海洋资源方面分析导致枯竭的主要人为原因,应该采取什么解决措施?
(3)作为海洋大省的公民,你应该为家乡的“蓝色经济”做些什么?

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】2019年在先进技术的引领下,我国交通运输越来越便利。9月25日,_____成为世界上最长的跨海峡公铁两用大桥,也是中国首座跨海公铁两用桥。12月30日,_____开通运营,这是我国第一条智能化高铁线路。( )

A.平潭海峡公铁大桥、京雄高铁B.郑州黄河公铁大桥、京哈高铁

C.平潭海峡公铁大桥、京张高铁D.郑州黄河公铁大桥、鲁南高铁

查看答案和解析>>

同步练习册答案