【题目】任务型阅读。
On Sunday, I usually get up at 9 o’clock. Today, I get up at six, because I want to go for a picnic(野餐) with my parents. (A)早上天气是晴朗温暖的。 We go to the park by car. I am so excited. I play happily in the park. Suddenly the weather gets cloudy and windy. Then it rains, so we can’t go for a picnic in the park. We have to go home early. I don’t say anything in the car.
When we get home, I say to my mum, “ We can’t have a picnic. ” Mum says, “ It doesn’t matter. Wait a minute. ” Then, Mum takes out the food, a fan and a recorder. “ Let’s begin our picnic. (B) It’s just like in the park, a cool wind and the bird’s singing, ” Mum says. Dad and I eat happily, too. We have a special and wonderful picnic.
【1】Why do I get up early this Sunday?
______________________________________________________________________________
【2】What’s the weather like when I go home from the park?
______________________________________________________________________________
【3】Where are we having our picnic?
______________________________________________________________________________
【4】将(A)处画线句子翻译成英语。
______________________________________________________________________________
【5】将(B)处画线句子翻译成汉语。
______________________________________________________________________________
【答案】
【1】Because I want to go for a picnic with my parents.
【2】It’s rainy.
【3】At home.
【4】It’s sunny and warm in the morning.
【5】有清凉的风和鸟儿的歌声,这就像是在公园里一样。
【解析】
本文为一篇记叙文,记述了在周日的早上,我早早的起床要和爸爸妈妈去野餐,结果刚到公园,就开始刮风,下雨。我们只能回家。在家里,妈妈拿出了风扇和录音机,我们在家里进行了野餐,就像在公园一样。
【1】细节理解题。根据文章内容“Today, I get up at six, because I want to go for a picnic(野餐) with my parents.”可知,今天早起是因为要去野餐,故填Because I want to go for a picnic with my parents.
【2】细节理解题。根据文章内容“Suddenly the weather gets cloudy and windy. Then it rains,”可知,天气变得多云刮风,然后开始下雨,故填It’s rainy.
【3】细节理解题。根据文章内容“Let’s begin our picnic.”可知,他们回到家中之后,在家里进行了野餐,故填At home.
【4】晴朗的,形容词,sunny;温暖的,形容词,warm。表示天气用it,早上为时间状语in the morning。故填It’s sunny and warm in the morning.
【5】just like就像是;a cool wind凉凉的风;the bird’s singing鸟儿的歌声。故填:有清凉的风和鸟儿的歌声,这就像是在公园里一样。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 用方框中所给词的适当形式填空(有两项多余)
pollute, danger, factory, possible, final, tradition, fill...with
【1】Please ________ the box ________ these storybooks.
【2】We must try our best to reduce the air ________.
【3】________, we got to the top of the mountain.
【4】Don't drive so fast. It's too ________.
【5】It's ________ to get good results without hard work.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 Dave is my uncle. He works in a big shop. He is very busy.① Every day he has lots of work to do and works late. He’s tired and stressed out (有压力的),②______ he can’t sleep well at night.
One day he goes to see a doctor. The doctor tells him to work less and go to bed early. Dave tells him about his work. The doctor gives him some pills (药片).
“ Take the pills before sleeping. They can help you sleep well,” says the doctor. So Dave goes home happily. He tells his wife about the pills and goes to work. He goes home at 1:00 at night. When he goes to bed, he falls asleep (入睡) quickly. But after an hour, my aunt wakes him up, “ You have to take your pills, dear.”
【1】将①句译为汉语。
_______________________________________________________________________
【2】请在②处写出一个适当的连词: ______
【3】The underlined words “ wake up ” mean ______ .
A.熟睡B.叫醒……C.和……吵架D.照顾,看护
【4】Where does Dave work?
_______________________________________________________________________
【5】When can he take the pill?
_______________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】阅读材料,回答下列问题。
大陆漂移假说是解释地壳运动和海陆分布、演变的学说。大陆彼此之间以及大陆相对于大洋盆地间的大规模水平运动,称大陆漂移。大陆漂移说认为,地球上所有大陆在中生代以前曾经是统一的巨大陆块,称之为泛大陆或联合古陆,中生代开始分裂并漂移,逐渐达到现在的位置。大陆漂移的动力机制与地球自转的两种分力有关:向西漂移的潮汐力和指向赤道的离极力。较轻硅铝质的大陆块漂浮在较重的黏性的硅镁层之上,由于潮汐力和离极力的作用使泛大陆破裂并与硅镁层分离,而向西、向赤道作大规模水平漂移,并且向附近移动的活动。从而形成了现在的七大洲四大洋。
请写出七大洲四大洋的名称。
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】网络流行着这样一首歌曲:“北京人说他风沙多,内蒙人就笑了;内蒙人说他面积大,甲人就笑了;甲人说他民族多,云南人就笑了,云南人说他地势高,西藏人就笑了,西藏人说他文物多,陕西人就笑了,陕西人说他革命早,江西人就笑了……台湾人说他想独立,全国人民都笑了”。据此回答下列小题。
【1】“甲人就笑了”,甲指的省级行政区及其主要民族对应正确的是( )
A. 宁夏回族自治区 回族
B. 云南省 傣族
C. 新疆维吾尔自治区 维吾尔族
D. 广西壮族自治区 壮族
【2】2014年12月10日沪昆高铁江西路段正式通车,“江西人笑得更灿烂了”。与普通铁路运输相比,符合高铁运输的是( )
A. 灵活性强 B. 运费昂贵 C. 运量较大 D. 速度最慢
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】关于世界各地区的说法错误的是( )
A. 东南亚高山、大河由北向南延伸,形成山河相间、纵列分布的形势
B. 南极洲有“冰雪大陆”之称,是世界上海拔最低的大洲
C. 欧洲西部地势低平,冬温夏凉,降水较多,适合牧草和谷物生长
D. 西亚地区气候干燥,河流稀少,沙漠广布,是一片干旱的世界
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】在精准扶贫活动中如果让你代表学校给贫困地区的孩子送去学习用品,下列最合适的做法是
A. 感慨他们生活条件的艰苦,不停表达自己的同情之心
B. 尊重他们,在和他们深入沟通后,把同学们的捐助和关心留下
C. 炫耀自己所在学校和家庭的优越条件,欢迎他们到自己所在城市做客
D. 让特别贫困的同学说说自己的难处,以了解他们的真实情况
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】据调查,北京市少数民族人口占总人口的4.1%,千人以上少数民族有21个,每个区都至少有30个以上的民族,也形成了一些民族聚居区。据此,完成下面小题。
【1】北京市少数民族的特点是
A. 少数民族人口超过汉族 B. 56个少数民族都有分布
C. 各民族集中居住,形成聚居区 D. 大散居、小聚居
【2】我国在少数民族聚居的地方建立了相应的自治机关,设立的自治区共有
A. 3个 B. 4个 C. 5个 D. 6个
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】下列是四个国家人口资料数据,据此完成下列小题。
国家 | 英国 | 巴西 | 德国 | 尼日利亚 |
出生率(%) | 1.20 | 2.03 | 0.97 | 4.01 |
死亡率(%) | 1.08 | 0.73 | 1.04 | 1.23 |
【1】通过计算得出,人口自然增长率最低的是( )
A.英国B.巴西
C.德国D.尼日利亚
【2】德国主要人口问题是( )
A.劳动力不足B.人口增长导致生态破坏严重
C.加大环境和资源的压力D.人口增长增加了教育和就业压力
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com