【题目】阅读表达
Mr.Smith had two sons.One is seven years old,and the other is five.One morning during the holidays,when he was cleaning the car,his younger son came and asked him for some money for sweets."Sweets are bad for your teeth,"Mr.Smith said."Take these two oranges instead,and give one to your elder (年长的) brother."One of the oranges is quite a lot bigger than the other one,and as the small boy liked oranges very much,he kept that one for himself,and gave his brother the smaller one.
When the other boy saw that his brother had a much larger orange than his own,he said to him,"It's selfish (自私的) to take the bigger one for yourself.If father had given me the oranges,I'd have given you the bigger one."
"I know you would,"answered his brother."That's why I took it."
根据短文内容,回答下列问题.
【1】"What was Mr.Smith doing one morning?
___________________________________________
【2】What did his younger son ask for?
___________________________________________
【3】Did the son get what he wanted?
___________________________________________
【4】Who got the bigger orange?
___________________________________________
【5】Why did the elder brother say that his brother was selfish?
____________________________________________.
【答案】
【1】He was cleaning his car.
【2】He asked for some money for sweets
【3】No,he didn't.
【4】The younger boy.
【5】Because he kept the bigger orange for himself.
【解析】
这篇短文给我们讲述了一个小故事,Smith先生给了他的儿子两个橘子,他的小儿子非常喜欢吃橘子,他把小的给了哥哥,自己吃大的。哥哥知道后,很不高兴,他说他会给弟弟大的。小儿子说他早就知道,所以他拿了大的。
【1】根据短文中One morning during the holidays, when he was cleaning the car, his younger son came and asked him for some money for sweets可知,Smith先生在擦车。
【2】根据短文中One morning during the holidays, when he was cleaning the car, his younger son came and asked him for some money for sweets可知,Smith先生的小儿子给他要钱买糖。
【3】根据短文中Sweets are bad for your teeth,"Mr. Smith said. "Take these two oranges instead可知,Smith先生的小儿子想要钱买糖,但Smith先生没有同意,给了他两个橘子。
【4】根据短文中One of the oranges is quite a lot bigger than the other one, and as the small boy liked oranges very much, he kept that one for himself, and gave his brother the smaller one可知,Smith先生的小儿子把大的橘子留给了自己,把小的给了哥哥。所以答案为The younger boy。
【5】根据短文中When the other boy saw that his brother had a much larger orange than his own, he said to him, "It's selfish (自私的) to take the bigger one for yourself可知,哥哥觉得弟弟把大的橘子留给了自己,这样做很自私。
这篇短文讲述了一个小故事,比较容易理解。题型是任务型阅读,后面设置了五个问题。做题时,应先通读短文,掌握大意。然后根据题目所问定位到原文相关之处,使用正确的语言作答。例如第2小题,题目问的是小儿子要什么,注意ask….for这个短语,根据短文中One morning during the holidays, when he was cleaning the car, his younger son came and asked him for some money for sweets这句话可知,Smith先生的小儿子给他要钱买糖,故回答He asked for some money for sweets.再如第5小题,题目涉及哥哥,因此答案在短文的最后一段,根据哥哥说的话可知,他觉得弟弟把大橘子留给了他自己,这样做是很自私的,故应回答Because he kept the bigger orange for himself.
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】句型转换
【1】The pot-bellied pig is so big that it can’t sleep in the house.(改为同义句)
The pot-bellied pig is ______ big________sleep in the house.
【2】I paid $8 for this pair of shoes.(改为同义句)
I ________$8 ________ this pair of shoes.
【3】Why don' t you get her a camera?(改为同义句)
_________ _________ get her a camera?
【4】Joe got the bike on his sixth birthday .(对划线部分提问)
_______ ________ Joe get the bike?
【5】Maria is a lucky girl.(改为感叹句)
_________ _______ lucky girl Maria is!
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】
lonely have taken was doing will return brought have studied
lonely have taken was doing will return brought have studied
【1】Many changes _________________ place in this village in the past few years.
【2】Millie's mother ________________ her some apples just now. Millie is now eating one.
【3】They _________________ in this school since two years ago.
【4】Tom _________________ his homework when I went to see him yesterday evening.
【5】The Greens went to Beijing last week and they _________________ in a month.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】翻译句子
【1】汤姆跳得比其他任何学生都远,他总是赢得跳远比赛。
_______________________________________
【2】在快下课的时候,我们通常唱一首英文歌。
___________________________________
【3】这三个孩子当中,Jim写作业最慢,但是犯错往往也最少。
________________________________________
【4】你的学校生活是什么样的?你能说说吗?
____________________________________
【5】我们班我加入的社团最多,所以我经常回家最迟。
______________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】10月13日,中国总理与俄罗斯总理在北京人民大会堂举行的中俄多项经济技术合作协议签字仪式上,签署了中俄天然气合作路线图,结合材料,回答下面小题。
【1】天然气属于自然资源中的
A. 大气资源 B. 土地资源 C. 矿产资源 D. 森林资源
【2】关于该资源的说法,错误的是
A. 属于非可再生资源 B. 用一点就少一点
C. 要十分珍惜和节约使用 D. 要注意保护和培育
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】2017年天猫双11销售额达1682亿元,但同时也产生了一些问题。其中快递包装产生的包装纸,不可降解的胶带和塑料袋,带来诸多环境污染问题,下列做法能减少该问题的是:
①适度包装 ② 少用不可降解的胶带和塑料袋 ③分类回收 ④随意使用包装盒
A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④ D. ①②④
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】夏老师在自己的博客里上传了《地球和地图》的课件。他的学生们浏览课件之后纷纷留言,请你指出哪位学生的说法有误
A.芳芳说:人们对地球形状的认识,经历了一个漫长的过程
B.贝贝说:麦哲伦环球航行,证实了地球是一个球体
C.齐齐说:地球仪是人们仿照地球的形状,按照一定的比例缩小制成的
D.琳琳说:只用经度就可以确定地球表面某一点的位置
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】请用所学单词进行填空
cartoon, mess, peach, hearts, against, story
The 【1】 of the Monkey King has just had its“40th birthday”and it has won the 【2】 of children in China. Called Havoc in Heaven, it tells a 【3】 of a monkey who leads a group of monkeys 【4】 the rule of the Emperor in Heaven. He flies into a 【5】 garden and eats as many peaches as he likes. He makes a 【6】 in each room.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com