【题目】Mary is a lovely, quiet girl. When she was a little girl, she had no secrets from her mother, who was very pleased with her. But since last year she has become a little mysterious(神秘) and not as open as before. She wants heart-to-heart talks between mother and daughter. But they never happen. And a gulf(沟壑) opens between them. Her mother wonders if she falls in love, It's too early for a girl of her age. After all, she is reaching the "dangerous stage". These thoughts have caused trouble in the mother's mind.
One weekend her daughter came to tell her mother that she was going to the cinema with her classmates and would return late. This was the first time her mother agreed and she began to worry because her daughter had never been away at night before. The mother waited until nine and couldn't fall asleep. Then she decided to go out to meet her daughter. Just at that moment, she heard the noise of a car and hurried to the window---there was her daughter, waving good-bye to a boy. Her heart missed a beat. When the daughter came in, the mother was watching TV, pretending(假装) nothing happened. "Mum, I'm back." "Yeah," "Sorry to be late."
The daughter said nothing about the film and the boy. The mother really would like to know something about them, "Who is that boy?" Daughter was stunned(发愣) for a moment, "Ah, it's my monitor. He gave me a lift on his way home. Mum, I'm going to bed. "The daughter answered in careful words. "All right. Go to sleep early."
The next morning when the mother went to her daughter's room to do some tidying, she found her diary left on her bed. After a few minutes' hesitation(犹豫), she opened it to the right page. It reads, "Mum, it's love that made you ask, but it would show your understanding of me if you hadn't."
Holding the diary, the mother fell into thought.
【1】What does the underlined phrase “missed a beat” in the third paragraph mean?
A. wanted to beat sb. B. was too surprised to think of anything
C. failed to find something D. caused an illness
【2】Why was the mother worried?.
A. The mother was much worried about her daughter's coming back late.
B. The mother felt worried about her daughter's study.
C. The mother worried about her daughter's health.
D. The mother worried about whether her daughter had fallen in love with somebody or not.
【3】What is mainly discussed in Paragraph 2?
A. Mary's mother didn't agree Mary to go to the cinema at night this time.
B. Mary was still as open as before.
C. Mary didn’t have a heart-to-heart talk with her mother.
D. Mary told her mother the truth of her going out.
【4】We can infer from the last sentence that .
A. She was worried.
B. She was afraid of her daughter.
C. Her daughter didn't believe her.
D. She was thinking deeply about her daughter's words in the diary.
【5】What would be the best title of the passage?
A. Worried mother and her love.
B. Should teenagers tell their parents everything?
C. Love or understanding?
D. A girl wants to get her mother's love.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】D
【5】C
【解析】
试题玛丽是一个可爱、安静的女孩。当她还是个小女孩的时候,她对母亲没有任何秘密。但自去年以来, 她有了自己的秘密,妈妈忧心忡忡,担心她是否早恋爱了。后来发生的事情,女儿 “爱与理解”的话让妈妈陷入了沉思。
【1】根据前文的描述可知,“女儿”年龄处于“危险期”,且有了秘密,当看到和男孩在一起时,妈妈的心从焦虑变成“震惊”,脑子里一片空白。故选:B。
【2】根据第一段最后三句可知,妈妈担忧的原因在于——女儿是不是爱上了某人。故选:D。
【3】承接第一段女儿与妈妈之间不再无话不谈,第二段讲述了“女儿”去看电影,继续谈论“女儿不与妈妈交流谈心”的事情。故选:C。
【4】根据短文最后两句It reads, "Mum, it's love that made you ask, but it would show your understanding of me if you hadn't." Holding the diary, the mother fell into thought可知,她在思考女儿日记里的话。故选:D。
【5】根据文章大意以及最后两句"Mum, it's love that made you ask, but it would show your understanding of me if you hadn't." Holding the diary, the mother fell into thought.点明了本文主题是 “爱与理解”,所以“Love or understanding”最符合文意。故选:C。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】2010年1月,我国一经贸代表团赴澳大利亚悉尼参加订货会。据此完成下面小题。
【1】下列产品最有可能出现在订货合同中的是( )。
A. 小麦、铁矿石
B. 玉米、椰子
C. 棉花、棕油
D. 石油、大米
【2】以下是代表团在澳大利亚的见闻,你认为可信的是( )。
A. 到达后在一家商店用英语谈妥价格后,买了一件厚实的棉衣穿在身上御寒
B. 当地居民主要是黑皮肤、头发卷曲
C. 在超市发现了大量的从中国进口的羊毛衫和从美国进口的咖啡
D. 在郊外看到许多特有动物如袋鼠、鸸鹋等
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】17届香格里拉对话会6月1日在新加坡开幕。6月2日,美国国防部长马蒂斯在香格里拉对话会上表示,美国要按照《与台湾关系法》帮助台湾建立适当的防御能力。对此,中国代表团团长何雷表示,台湾是中国神圣领土不可分割的一部分。台湾问题是中国的核心利益,不容挑战。坚决反对任何国家对台湾军售。绝不允许任何人以任何名义在任何时候将台湾从中国版图割裂出去。中国军队有决心有能力捍卫国家主权。”读台湾省地图完成下列各题.
(1)台湾省和大陆隔海相望的省级行政区A是_______ 省。台湾同胞的祖籍大多数也来自于该省,尽早实现台湾与祖国大陆的统一 ,是两岸同胞的共同愿望。
(2)台湾省包括我国最大的岛屿___ ____岛、群岛B _______和岛屿C_______以及其他200多个岛屿。
(3)将图中字母和数字所代表的地理名称填写在下列横线上:
D是_______洋 E是_________海 F是____ ___海 G是_____ ____海峡
河流H是_______ 湖泊I是 山峰J是____ ___
城市① ② ③
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 School uniforms(制服)are becoming more and more popular across the U.S.A. That’s no surprise,because they offer many benefits. They immediately end the powerful social sorting and labeling (标记)that come from clothing. If all students are d【1】 in the same way,they will not pay too much attention to their clothing,and some of them will not be laughed at for wearing the “wrong” clothes.
Some people are a【2】 the strict rule of school uniforms,but they do not realize that students already accept a kind of rule — wanting to look just like their friends. The difference is that the clothing students choose for themselves creates social barriers(障碍); school uniforms tear those barriers down.
As in other places,uniforms remind the w【3】 of their purposes and duties. For example,when a man or woman p【4】 on a police uniform,he or she becomes,for a time,the symbol(象征)of law and order. The uniform means to the wearer his or her special duties and sends the same message to e【5】 the wearer meets. People with different jobs wear uniforms of one kind or another. For students,the school uniform reminds them that their task for the six or seven hours they are in school is to get an education.
Some parents are unhappy about uniforms,saying that school uniforms will affect their c【6】“creativity”. First,as noted above,the clothes students choose to wear do not necessarily express their individuality (个性). They just copy their classmates. Second,students have the rest of the day to be as creative as they like. While they’re in school,their j【7】 is to master reading,writing,and maths; this should take up all the creativity they have. Mastery of those skills will be good for the students to build up their creativity in every way.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】完成句子
【1】我现在的感觉比昨天更糟。
Now I’m feeling ______ ______ ______ yesterday.
【2】杰克没有汤姆那么高。
Jack is ______ ______ ______ ______ Tom.
【3】当我在国外学习时,我和你保持着联系。
I ______ ______ ______ ______ you when I studied abroad.
【4】你不可以同时做两件不同的事情。
You can’t do two things ______ ______ ______ ______ .
【5】在20世纪初,汽车变得流行起来。
______ ______ ______ ______ the 20th century, car became popular.
【6】电灯泡是历史上最伟大的发明之一。
The light bulb is one of the greatest ______ in ______.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Which of the following underlined parts is different in pronunciation from others?
A.We will go home soon.B.Every factory has received the notice.
C.They‘re going to Tokyo on holiday tomorrow.D.He loves his parents so much.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】下列对各种地形的描述,正确的是
A.高原一般在500米以下,边缘陡峭
B.山地海拔在500米以上,山峰耸立
C.丘陵海拔在500米以下,宽广平坦
D.平原一般在200米以上,起伏小
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 Last Sunday, it was sunny. Our art club had a trip to a zoo.
The zoo is far from our club. The bus ride took about two hours to get there. The zoo is big and beautiful. There are lots of animals in it. I took many photos of the animals. Now, let me show you my photos.
Look at this photo. It is an eleven-year-old tiger. It is sleeping. Look! The elephants in that photo are so lovely. They’re from South Africa. They’re eating food. There are some monkeys in this photo. What are they doing? Oh, they’re climbing the trees. There are many apples on the trees. Look at these photos. They are all about my favorite animal—pandas. They’re really cute, right? Where is the photo of the giraffe? Oh, it’s under the chair. The giraffe is taking a walk.
Do you like these photos? You can choose one from them if you like.
【1】What was the weather like last Sunday?
A.Sunny.B.CloudyC.Windy.D.Rainy.
【2】How did the writer go to the zoo?
A.By bike.B.By car.C.By bus.D.By train.
【3】The elephants are from ________ .
A.AustraliaB.South AfricaC.ChinaD.America
【4】The underlined word “They” refers to ________ .
A.the elephantsB.the monkeysC.the pandasD.the photos
【5】From the passage, we can know ________ .
A.the writer went to the zoo last Saturday
B.the monkeys in the photo are climbing banana trees
C.the writer also took some photos of the flowers in the zoo
D.the writer found the photo of the giraffe under the chair
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com