【题目】Dear Jane and Bob,
Can you come to my 14th birthday party on Saturday, November 13th? We're having dinner at a restaurant and then having a party at my house. I would like both of you to come if you can. If you need a place to stay for the night, you can sleep on the floor in our sitting room, but bring a sleeping bag, please! Ha! Ha! It's only a joke. If you want to stay at my home for a night, please tell me.
The dinner is at Mama Mia. We can eat Italian food there. It will start at 7:30 p.m. You can take the train at 5:00 p.m. and arrive in my city at 6:45 p.m. Then go to the restaurant by taxi. After dinner, we will have the birthday party at about 9:00 p.m. My mother will make a birthday cake and some snacks for us. I'm sure they will be very delicious. I hear that you have some nice CDs. Could you please bring them to my party? Then we can enjoy some good music. I think we will have a good time.
Hope you can come!
Yours,
Debbie
【1】Debbie is ________ years old.
A. five B. thirteen
C. fourteen D. four
【2】On Debbie's birthday, they will have dinner at ________.
A. Debbie's house
B. Mama Mia
C. a hotel
D. a restaurant in Italy
【3】How long does it take Jane and Bob to go to Debbie's city by train?
A. One hour.
B. One and a half hours.
C. One hour and forty-five minutes.
D. Thirteen hours and forty-five minutes.
【4】Debbie hopes her friends can bring ________ to the party.
A. a cake B. some snacks
C. a sleeping bag D. some CDs
【5】The letter is mainly about ________.
A. Debbie's birthday party
B. Jane and Bob's train ride
C. a birthday cake and some snacks
D. a special day
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
细节理解。这是Debbie写给Jane和Bob的一封信,这是一封邀请函,邀请他们去参加Debbie的生日聚会。
【1】细节理解。根据文中Can you come to my 14th birthday party on Saturday, November 13th?可知,Debbie14岁了。故选C。
【2】细节理解。根据文中The dinner is at Mama Mia.可知,在Mama Mia吃晚饭。故选B。
【3】细节理解。根据文中You can take the train at 5:00 p.m. and arrive in my city at 6:45 p.m.可知,花费一个小时45分钟。故选C。
【4】细节理解。根据文中I hear that you have some nice CDs. Could you please bring them to my party?可知,Debbie希望他的朋友们能带一些CDs。故选D。
【5】主旨大意。通读整篇短文可知,整篇短文主要是谈论Debbie的生日聚会。根据题意,故选A。
1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。
2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。
3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。
4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】近几年随着人们环保意识的增强,张掖市政府一方面积极加强环保的宣传力度;另一方面采取了一系列积极的环保措施,如湿地的保护与建设、共享单车的设置等。据此完成下面小题。
【1】你认为下列做法不符合环保要求的是
A. 在餐馆就餐时拒绝使用一次性餐具
B. 市区出行时尽量选择骑乘共享单车
C. 中午下班回家时没有必要关闭电脑等电器设备
D. 能见度较好时应及时关闭教室内的电灯
【2】关于张掖市政府采取的湿地保护措施,你认为
A. 不利于土地资源的合理利用
B. 可能会对局部气候产生不利影响
C. 完全没有必要,多此一举
D. 有利于保护生物的多样性
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 Mr. Lee comes from Beijing, China. He goes to _______ in 2009.He likes the life there, so he moves(搬家)there in 2012.Now they all get used to(习惯)the life there.
Today is December 24th.And _______ is Christmas Day. The whole family are _______ with Christmas. Mrs. Lee can’t make the dimmer very well, but Mr. Lee is good _______ making American food. Look!He is cooking(做饭)in the kitchen. What is Mrs. Lee doing? She is _______ a helper of Mr. Lee. Can you see the girl in a brown coat? She is their daughter. She is 18 years _______ and her name is Molly. She _______ in America. Now she is _______ clothes at home. And the old man on the sofa is Molly’s grandfather. He is 75 years old, but he is _______ in good health. What is he doing? Well, Molly’s grandmother is teaching him ________ to use the Internet. It is really a happy family.
【1】A.AmericaB.AustraliaC.weekendD.weekday
【2】A.todayB.tomorrowC.weekendD.weekday
【3】A.friendlyB.smartC.noisyD.busy
【4】A.atB.withC.toD.for
【5】A.thenB.alwaysC.justD.also
【6】A.youngB.oldC.bigD.happy
【7】A.leavesB.usesC.studiesD.wishes
【8】A.doingB.washingC.shoppingD.drinking
【9】A.overB.stillC.wellD.too
【10】A.whatB.whereC.howD.when
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】(题文)阅读材料,结合所学知识完成下列问题。
材料一 每年4月24日,是青岛近海地区一年一度的“鲅鱼节”。节日里望着大量新鲜的鲅鱼上市,渔民和市民的脸上乐开了花,共同分享来自海洋的恩惠。
材料二 6月1日12时青岛市全部渔船归港停靠,正式“封海”实行伏季休渔,给我们的海洋休养生息的机会。近年来我国近海已经很难捕到鱼了,有些鱼在近海甚至绝迹,近海渔业资源日益枯竭。
(1)青岛近海渔业资源丰富,请列举青岛近海适宜鱼类生长的有利条件。
(2)我国近海渔业资源日益枯竭,结合材料二,从利用海洋资源方面分析导致枯竭的主要人为原因 ,应该采取什么解决措施?
(3)作为海洋大省的公民,你应该为家乡的“蓝色经济”做些什么?
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】I like Sundays because I can do what I like. But last Sunday at the beginning I didn't feel happy at all.
I planned______boating with my parents, but my plan failed because of the weather. I looked out of the window. The rain was still ______. There was much water on the ground. Many people think ______ is the best season of the year, but I don't think so. In spring, there is too ______ wind and it often rains. But the worst is that I have to stay at home.
At half past nine, someone ______ knocking at the door. I ______ the door and saw my friend Zhang Lin. He said to me, "The rain isn't very heavy now. ______ we go to play in the rain?""I'd love to, but I don't know if my mum will say yes," I answered. ______ my surprise, my mum said, "You can. Flurry (小雨)is good for health. But be ______ not to fall down."
Zhang Lin and I rushed into the rain. We made little boats ______ paper and saw them floating(漂浮)on the water. We ran and jumped in the rain. I shouted happily, "I love the rain!"We had a great time.
【1】A. go B. to go C. going D. go to
【2】A. growing B. changing C. rising D. falling
【3】A. spring B. summer C. autumn D. winter
【4】A. much B. many C. little D. few
【5】A. was B. were C. is D. are
【6】A. kicked B. opened C. climbed D. found
【7】A. Must B. Will C. May D. Shall
【8】A. To B. In C. Of D. With
【9】A. scared(害怕的) B. happy C. careful D. late
【10】A. into B. of C. by D. with
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】________ my father is very busy, he goes to visit my grandparents often.
A. Because B. Although
C. But D. However
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】雾霾纪录片《穹顶之下》引发社会热议,据此完成下面小题。
【1】影响城市空气质量的因素是
A.自然因素B.人为因素
C.自然因素为主,人为因素为辅D.人为因素为主,自然因素为辅
【2】下列做法中能够改善空气质量的是
A.日常生活中随意焚烧垃圾B.清明祭扫时焚烧各种祭品、燃放炮竹
C.冬季燃煤取暖D.大力发展新能源汽车
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】五、根据句意及首字母或汉语提示完成单词。
【1】The Great Wall is a s_______of China.
【2】Someone tried to k_____the elephant for the ivory.
【3】We should s______8 hours a day.
【4】The child is in d_______.Let’s help him.
【5】The desk is_______(由……制成)of wood,and it’s very comfortable.
【6】The f_______is waving in the playground.
【7】There are two old t________in front of the school gate.
【8】Don’t f_______to say“Goodbye”!
【9】Our English teacher is kind to everyone.She is always f_______.
【10】I like dogs because they’re friendly and________(聪明的).
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】我国各民族的分布具有“大杂居,小聚居”的特点,民族间的交错分布促进了各民族的交往与合作,各民族不同的文化特色带动了旅游业的发展。据此回答下列各题。
【1】下列民俗活动与对应民族关联错误的是
A. 泼水节—朝鲜族 B. 那达慕大会—蒙古族
C. 晒佛节—藏族 D. 端午节赛龙舟—汉族
【2】上题中提及的三个少数民族的主要分布区反映出我国少数民族主要聚居在
A. 东南、西北和东北地区 B. 南方地区
C. 东北、西北和西南地区 D. 西部地区
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com