【题目】Jane is a schoolgirl. She is twelve. She studies in a middle school. She is in Grade Seven. She is a good girl. Jane gets up at seven in the morning. Then she has her breakfast. For breakfast she has eggs and a cup of milk. She doesn't have tea for breakfast.
After breakfast Jane goes to school. At twelve she goes home from school. She has lunch with her mother. For lunch she has hamburgers and salad. She likes salad,but she doesn’t like hamburgers. At seven she has supper with her father and mother. They have chicken and vegetables. Her father likes chicken, but Jane doesn’t.
【1】Jane is a schoolgirl in a___________
A. primary school
B. middle school
C. university
D. college
【2】Jane has_________ for breakfast.
A. eggs and a cup of milk
B. eggs and tea
C. tea and milk
D. vegetables
【3】Jane goes home
A. in the morning
B. at noon
C. at night
D. at2:00
【4】Jane likes to eat___________ for lunch.
A. hamburgers B. milk C. salad D. eggs
【5】Jane has dinner with
A. her friend B. her teacher
C. her father D. her parents
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】这篇短文给我们介绍了Jane的日常生活,Jane是一个中学生,她每天早上7点起床,吃早饭,然后去上学。她中午回家吃午饭,晚上和父母一起吃晚饭。
【1】细节理解题。根据短文的开头Jane is a schoolgirl. She is twelve. She studies in a middle school.可知,Jane是一个中学里的学生。由此可知应选B。
【2】细节理解题。根据短文中For breakfast she has eggs and a cup of milk.可知,Jane早饭吃鸡蛋和一杯牛奶。由此可知应选A。
【3】细节理解题。根据短文中At twelve she goes home from school.可知,在中午12点的时候,Jane从学校回家。At twelve在12点,也就是at noon,在正午。故应选B。
【4】细节理解题。根据短文中For lunch she has hamburgers and salad . She likes salad, but she doesn’t like hamburgers.可知,Jane午饭吃汉堡包和沙拉,她喜欢沙拉。结合选项可知应选C。
【5】细节理解题。根据短文中At seven she has supper with her father and mother可知,Jane和她的爸爸、妈妈一起吃晚饭。题目中的dinner和原文中的supper都是晚饭的意思,原文中的her father and mother和答案中的her parents同义,故应选D。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Ⅵ.用括号内所给词的适当形式填空
【1】There is a beautiful________(paint)on the wall in each room of my house.
【2】We will have lunch after_________(visit)the Palace Museum.
【3】The factory isn’t very far,and the best way________(go)to work is by bike.
【4】--How can I get to the museum?
-The best way_______(get)there is by taxi.
【5】Go_________(cross)the road,and then turn right.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】My parents like chicken, but my sister it.
A. likes B. like C. is like D. doesn’t like
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Ⅱ.完形填空
I was born here 20 years ago.It is quite_______now.Let’s_______around.On our right there is a school.It was_______a school then.At that time,there were not many students in the school.The teachers were very_______and nice,but they were_______with us.There_______ two houses next to the school.The small one was my friend Zhao Yi’s house.The big one_______a small garden was my teacher’s house.Behind the house,_______the right,there were rice fields.My home was_______the other side of the road.There was a small park to the west of our house.We liked playing there________.
【1】A. different B. the same C. like D. same
【2】A. take B. show C. make D. walk
【3】A. too B. also C. either D. and
【4】A. friendly B. happily C. carefully D. friend
【5】A. angry B. comfortable C. happy D. strict
【6】A. was B. are C. were D. is
【7】A. have B. with C. has D. was
【8】A. to B. on C. in D. at
【9】A. in B. on C. to D. of
【10】A. many B. a lot of C. a lot D. very
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Ⅶ.任务型阅读
Daming was born in a small village in 1998.His primary school was Red Star Primary School.His maths teacher was Mr Wang.He was a strict teacher.Daming was afraid to have maths classes,so he was not good at maths at that time.Miss Zhao was his Chinese teacher.She was kind and friendly to the students.Daming was good at Chinese.At that time,Daming’s school was small and old.There were only five classrooms in his school.There were no labs or libraries.But now there is a new school called New Star Primary School.It’s big and beautiful.There’re two tall buildings in it.There’s a big library and three labs in it.
根据短文内容,完成下列各题。
任务一:根据短文内容填空。
【1】There is a new school called__________now.
【2】Daming was good at_________in the primary school.
任务二:回答下列问题。
【3】What was Miss Zhao like?
______________________________________________________________
【4】Was Mr Wang strict with the students?
______________________________________________________________
【5】How many classrooms were there in Daming’s primary school?
______________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Ⅶ.根据汉语意思完成句子
【1】贝蒂爷爷的生活与贝蒂的生活不同。
Betty’s grandfather’s life was________ ________Betty’s.
【2】十六岁毕业时,她决定成为一名幼儿教师。
She_______ ________ _______a kindergarten teacher_______she_______
school at 16.
【3】你八岁的时候骑自行车上学吗?
Did you ride a bike to school_______ _______ _______ _______eight?
【4】在19世纪60年代,最流行的是什么?
What was the most popular_______ _______ _______?
【5】请帮我查一下下列火车什么时候到达。
Please help me________ _______when the next train will arrive.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】There are many useful inventions in the world.
Have you ever wished to have an umbrella that makes your hands free? Alan Kaufman has thought up the "Nubrella", which means "new"+"umbrella". It is the first truly hands-free umbrella in the world. The inventor says that it stops rain, wind and snow and can keep your head, face and hair dry.
"I never planned to invent a product. I just noticed a problem and thought up a solution," said the inventor. The idea for the invention began on one rainy day. Mr. Kaufman was standing in one of his stores. He began to look at people's umbrellas. He found that they had to try very hard to keep their umbrellas in the right place. At that moment an idea came into his mind. He ran to his desk and drew a picture. In this way, the Nubrella was born.
One cool feature of the Nubrella is that you don't hold it like a usual umbrella, you wear it. The shoulder straps(肩带) of the Nubrella allow people to be fully hands-free, so when walking in the rain with the Nubrella, you are able to use your cell phone or drink a hot cup of coffee. Also, the Nubrella will never be inverted(颠倒) in the wind. The new umbrella is far safer than traditional ones, because it has no sharp points.
【1】"Nubrella" is a kind of umbrella.
A. usual B. hands-free C. traditional D. paper
【2】How can you use the "Nubrella"?
A. You can wear the shoulder straps of the Nubrella.
B. You can put the Nubrella on your head.
C. You can use your hands to control it.
D. You can put it on your bike.
【3】Which of the following is NOT right?
A. "Nubrella" means "new"+"umbrella".
B. The idea of the new umbrella came from the rainy day.
C. When you are walking in the rain, you'd better take the Nubrella.
D. If you go out with the Nubrella in the rain, you'd better drink a hot cup of coffee.
【4】It can be learned from the passage that .
A. Alan Kaufman often uses umbrellas in everyday life
B. the new kind of umbrella was invented by an umbrella store owner
C. the inventor thought for a long time before inventing the Nubrella
D. you can do other things with your hands when using the Nubrella
【5】In writing this passage, the writer mainly intends(意图) to .
A. introduce this new kind of umbrella to people who are selling umbrellas
B. tell the readers about a great inventor named Alan Kaufman
C. tell the readers about a new invention that is very useful
D. tell the readers that the inventor didn't want to invent anything
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com