【题目】Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案):)
The dream changed. First I went through a silent forest. Then I was alone in a small boat, which was floating along, past tree-covered islands. The boat was carrying me between grassy banks with colorful dots here and there. The water was so clear that some soft clouds in bright sky could be seen in it. The current must have been strong, for the boat kept moving forward quickly, as though
it were being pushed by some unseen hand.
At last the boat came to a place with a narrow stretch of silver sand. An old man was standing, his hand shading his eyes. As the boat ran around, he came up to me, held out his hand, and greeted me politely.
“You have reached me at last. Would you follow me, please?”
I kept still for a moment and was wondering what would happen next. The old man noticed my doubt and smiled at me kindly.
“You need not be afraid,” he said. “You are deeply respected by us all. Everything has been prepared for you. Now please come with me to the place chosen for you.*'
I dared not refuse him,but for reasons I cannot explain, I wouldn’t touch his hand out stretched to help me as I stepped out of the boat. We made our way towards a low flight of steps, which led to a beautiful palace, where I expected something dangerous was hidden.
【1】The writer had a trip_____in his dream.
A. on foot B. by plane
C. by train D. by boat
【2】The islands he saw_____.
A. had no signs of life but rocks in them
B. looked beautiful with trees, grass and flowers
C. had silver sand full of many tourists
D. couldn’t be seen clearly because of the trees
【3】From the passage we know the water was clear because_____.
A. he could see soft clouds in the water B. the old man told him
C. he listened to the news on the radio D. he saw some rainbows in the sky
【4】When the boat came to the destination,_____.
A. the silver sand disappeared B. an old man greeted him politely
C. a group of animals came over D. the boat went on moving
【5】From what he said and did, we know the old man_____.
A. wanted to save the writer because something was wrong with his boat
B. seldom had a visitor and was eager to show the writer around
C. would kill anyone who dared come to the island
D. had been waiting for the writer for some special reasons
【6】The writer’s purpose in this passage is_____.
A. to introduce an interesting beginning of a long story
B. to record one of his strange and horrible dreams
C. to describe some of his special experience on the sea
D. to discover something new in the unknown world
【答案】
【1】D
【2】D
【3】A
【4】B
【5】D
【6】B
【解析】文章大意:本文作者描述了自己的一个奇怪而可怕的梦。首先,“我”穿过一片寂静的森林,然后,独自坐在一艘小船上,船一直快速向前移动,好像是被一只看不见的手推着。最后,小船来到了一个很窄的地方,有一个老人在那里站着,他礼貌地跟“我”打招呼,并邀请“我”跟他去。“我”不敢拒绝他,但无法解释原因。最后来到了一座美丽的宫殿,“我”认为那里藏着危险的东西。
【1】细节理解题。根据First I went through a silent forest. Then I was alone in a small boat,首先我穿过一片寂静的森林,然后我独自坐在一艘小船上,可知作者在梦中旅行是乘船,故答案选D。
【2】推理判断题。根据which was floating along, past tree-covered islands.那艘船漂浮在岸边,经过树木覆盖的岛屿,可知岛屿被树木所覆盖,所以推测作者应该是什么也看不清楚,故答案选D。
【3】细节理解题。根据The water was so clear that some soft clouds in bright sky could be seen in it.水是如此的清澈,在里面可以看到明亮的天空和一些柔和的云彩,故答案选A。
【4】细节理解题。根据At last the boat came to a place with a narrow stretch of silver sand. An old man was standing, his hand shading his eyes. As the boat ran around, he came up to me, held out his hand, and greeted me politely.可知,当船到达目的地时,一位老人有礼貌地跟他打招呼,故答案选B。
【5】推理判断题。根据老人所说的话“You have reached me at last. Would you follow me, please?”以及 “You need not be afraid,” he said. “You are deeply respected by us all. Everything has been prepared for you. Now please come with me to the place chosen for you. ”可知,老人是因为某些特殊的原因一直在等待着作者,故答案选D。
【6】总结归纳题。通过对整篇文章的理解可知,作者写这篇文章的目的是记录他一个奇怪而可怕的梦,故答案选B。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】In the most southern part of our planet, there's a place that's covered with snow and ice all year round. But it has the clearest and cleanest air. Amazingly, in this place, the sun sometimes hangs even in the midnight sky. This place is Antarctica (南极洲): the coldest, windiest and harshest (恶劣的) place on the Earth.
As the world's least-known place, Antarctica is of great interest to scientists around the world. During 30 years, China has sent many scientists to Antarctica. They mostly look at the resources under the icy land and do research about climate change and marine (海洋的) biology.
Antarctica is a place with fantastic views. However, life there is very hard. Food is one of the biggest problems. Frozen food which can be heated easily is people's daily food. Fresh vegetables are hard to grow in the cold weather.
Sleep is also difficult. In Antarctica, summer lasts from November to March. During this period, Antarctica points to the sun and receives sunlight 24 hours a day. In order to get some sleep, scientists cover the windows with black plastic cloth to create "night".
Working in Antarctica is dangerous, especially when meeting gale-force (七级以上的) winds. They can easily blow people away. So there are ropes that connect buildings of some research stations. People can hold these ropes to keep their balance in forceful winds.
What's morel communicating with others is difficult. Without cables and Internet in some research stations. two-way radios are the only tools to communicate. If people want to say hello to friends and relatives, they can use satellite phones.
Although it is challenging to work in Antarctica, scientists' passion to learn about this mysterious land will never end. It is hopeful that one day they will step every corner of this icy land.
【1】From Paragraph 1, we learn that Antarctica_______.
A. is covered with snow and ice B. rains heavily from time to time
C. has little wind most of the time D. has sunshine during every night
【2】Scientists from China go to Antarctica to _______.
A. find out ways to control water pollution B. research climate change and marine biology
C. grow plants and vegetables in special condition D. stop the hunters from killing the marine life
【3】In order to sleep well in Antarctica, the scientists have to _______.
A. wear more clothes to keep warm B. cover the windows with black cloth
C. connect research stations with ropes D. eat more fried and canned vegetables
【4】We can replace (替换) the underlined word "passion" in the last paragraph with _____.
A. strong love B. full preparation
C. pleasant introduction D. amazing imagination
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据句子意思,用括号中所给单词的正确形式填空。
【1】Do you enjoy _____________________(collect) stamps?
【2】Of all the students, Lin Tao needs help____________ (much).
【3】There's something interesting in _______________ (today) newspaper.
【4】You can put things in a __________________ (shop) basket in the supermarket.
【5】This pair of socks is too expensive. Do you have a______________(cheap) pair?
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】书面表达。
David 是宁夏大学的一名留学生,想在,她想写封信将这里的生活情况告诉在英国的父母。请你根据以下提示,帮助David完成这封信。(80词以上,满分15分)
回信提示内容:1.与中国学生互相学习,友好相处,向他们介绍了很多学习英语的好方法,经常帮助他们练习英语口语;上月游览了沙湖和贺兰山,品尝美食……;来宁夏5个月了,和很多中国人交了朋友,喜欢这里的生活;希望尽量多学点汉语,并去游览更多有趣的地方……
要求:开头已给出,不计入总词数,省略部分请合理补充。
Dear Dad and Mum:
How’s it going? I Hope you in good health
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】A.noise B. shook C. some D. when E. Though
A public house which was recently bought by Mr. Ian Thompson is up for sale. Mr. Thompson is going to sell it because it is haunted (闹鬼). He told me that he could not go to sleep one night because he heard a strange 【1】 coming from the bar. The next morning, he found that the doors had been blocked by chairs and the furniture had been moved. 【2】 Mr. Thompson had turned the lights off before he went to bed, they were on in the morning. He also said that he had found five empty whisky bottles which the ghost must have drunk the night before. When I suggested that 【3】 villagers must have come in for a free drink, Mr. Thompson 【4】 his head. The villagers have told him that they will not accept the pub even if he gives it away.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】我国幅员辽阔,很多农作物分布极具地方特色。下表是我国某省多年平均农作物种植面积统计表,据此完成下列问题。
农作物 | 水稻 | 油菜 | 棉花 | 其他 |
种植面积(%) | 66 | 28 | 4 | 2 |
【1】读表可知,该省区主要种植的粮食作物是:( )
A. 水稻 B. 小麦 C. 油菜 D. 玉米
【2】据此推测该省可能位于我国四大地理区域中的:( )
A. 西北地区 B. 北方地区 C. 南方地区 D. 青藏地区
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】下列诗句属于激励我们自尊自信、自立自强的是
①海内存知己,天涯若比邻
②会当凌绝顶,一览众山小
③千淘万漉虽辛苦,吹尽狂沙始到金
④长风破浪会有时,直挂云帆济沧海
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】These days computer games have become more and more popular in many cities and towns. A lot of small shops along busy streets have _______ into computer game houses in order to get more _______. These places are always crowded with people.
In the computer game houses, people _______ a lot of money matching on the machines. It’s _______ for one to beat a computer, but one can get ahead after trying again and again. People want to win when they play computer games. The more they _______, the more they want to win, and at last they even can’t live _______ it.
They result is that some people don’t want to _______ and take days off to play in computer game houses for hours and hours. For school boys, things are _______. They couldn’t set their mind on their lessons. When school is over, they rush to the computer game houses near their schools. Some of them can get enough money from their parents. Some of them are not ________to get the money. So they steal others’ money and become bad.
Computer game addiction (上瘾) is a serous problem in our life. Something has to be done to ________ it.
【1】A. got B. became C. changed D. gone
【2】A. boys B. money C. computers D. houses
【3】A. take B. spend C. cost D. pay
【4】A. time B. easy C. good D. hard
【5】A. lose B. make C. pay D. miss
【6】A. with B. for C. without D. by
【7】A. live B. play C. win D. work
【8】A. even worse B. changed C. better D. well
【9】A. happy enough B. enough lucky C. enough happy D. lucky enough
【10】A. close B. keep C. develop D. stop
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com