【题目】Dear Xue Mei,
I am very sorry to learn that you are unhappy now.But as a friend of yours,I don't think you should be unhappy.
I know that your family is not rich,so your parents can't afford to buy you clothes of famous brands(名牌),which makes you unhappy.Although we don't have much money,we can have a good mood every day.Many rich people have too much money,but they often feel bored and lonely.Your parents have sent you to school so that you can receive good education and have a bright future.This is not easy for your parents.So you should thank them.Don't ask for something that is out of your parents' reach.Don't be vainglorious(虚荣的).
I also think you should put your heart into study.Read more books and you can get a lot from reading.Without the famous brand competition,you will become happy.
So you should decide not to feel so sorry and sad.You should smile and think you are luckier in life.
I hope my advice will be helpful to you.Wish you happiness!
Yours,
Lanlan
【1】Xue Mei and Lanlan are most probably ________ .
A. sisters B. friends
C. twins D. strangers
【2】Xue Mei isn't happy because ________ .
A. she can't go to school
B. she can't learn the lessons well
C. she lost some famous brand things
D. she can't get clothes of famous brands
【3】Xue Mei cares about ________ very much.
A. wearing B. studying
C. working D. eating
【4】“Something” that is out of your parents' reach is the thing that ________.
A. your parents can't afford B. your parents can't reach
C. your parents can't make D. your parents don't like
【5】According to this letter,a good way to help Xue Mei is to ________ .
A. make money B. rest more
C. study hard D. compete for things
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】A
【5】C
【解析】
这篇短文是兰兰写给雪梅的一封信,信中给了提了一些建议,告诉他不应该和别人在穿着上攀比,要努力学习。
【1】细节理解题。根据文中I am very sorry to learn that you are unhappy now.But as a friend of yours,I don't think you should be unhappy.可知,他们是朋友。故选B。
【2】细节理解题。根据文中I know that your family is not rich,so your parents can't afford to buy you clothes of famous brands(名牌),which makes you unhappy. 可知不快乐是来自于无法拥有名牌衣服。故选D。
【3】细节理解题。文中提到Xue Mei的烦恼来自于跟别人攀比穿着,故她在意的是穿着,而不是其他。故选A。
【4】细节理解题。从文中的“Don't ask for something that is out of your parents' reach.不要要求得到超出你父母能力范围的东西”可知,故选A。
【5】主旨大意题。短文提到“I also think you should put your heart into study.”可知最重要的就是好好学习。故选C。
1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。
2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。
3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。
4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】气温是指大气的温度,午热晨凉,冬寒夏暑,气温在不断变化。据此完成下列问题。
【1】上课铃响了,几个同学满头大汗跑进教室,老师说:通常这个时候是一天中气温最高的时候,要注意防暑。这节课上课的时间最有可能是:( )
A. 10点 B. 12点 C. 14点 D. 16点
【2】在一年中,镇江最热月与最冷月通常出现在:( )
A. 6月、12月 B. 7月、1月 C. 8月、2月 D. 9月、3月
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】A: Good afternoon. My name is Peter. I’m the general manager of the personnel department. I’ll be interviewing you. Please sit down.
B:【1】, Peter. My name’s Jon. Jon Smash.
A: Well, Jon, it’s a pleasure to meet you.【2】.
B: I’ve been a manager at Nike for over three years. I won manager of the year award two years ago, and I got promoted last August.
A: OK. Tell me about yourself…your personality.
B:【3】. I think before I act, and if something goes wrong in our company I always remain calm. I never scream at my employees. And I’ve never lost my temper.
A:【4】
B: I think I’m good at solving problems.【5】. I also love challenges. I work well under pressure. When my boss pushes me to finish a project early I always get it done and never complain.
A: Jon, you seem like a very good manager. I like your ambition. You’re very confident and motivated. We like that here at Microsoft. Well, our interview is over…
A. I’m glad it’s you who will offer me the opportunity to get the job.
B. I enjoy approaching problems directly.
C. Nice to meet you.
D. What are your strengths (长处)?
E. I owe my success to my employees.
F. Tell me about your work experience.
G. I think I’m very calm.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】书面表达
根据提示,内容写一篇题为“How to be a good learner”的作文。
要求:1.根据提示内容,可适当发挥,语句通顺,书写规范。;
2.词数80左右。
3.提示词:habit,way,get ready, listen, go over, homework, study in groups, help each other, work hard
How to be a good learner
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,并根据短文内容在在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。每空一词。
How important is music? When they are asked this question, students and parents usually answer that music is nice, but not very important. It is often considered only as entertainment, but not the first choice for education. This opinion is shortsighted. In fact, music education is necessary and important for all students.
Music tells us who we are. Music reflects the creators’ thinking and values, as well as the social environment it came from. For example, just as Mozart music represents a lifestyle, rock music represents a lifestyle, too. The jazz influence that George Gershwin and other musicians introduced into their music is obviously American because it came from American musical traditions.
Music provides a kind of ability to know the world in a different way. Science explains how the sun rises and sets. Music explores the emotive meanings. We need every possible way to discover and response to our world because no one way can get it all.
Music is a form of thought, as powerful as science. It is a way we human beings “talk” to each other. Through the language we expresses our feelings, our discoveries, our ideas, our imagination and our hopes so that they can be shared with others. When we do not let our children receive good music education, we take away from them the meanings that music expresses. Science does not tell us what it means to be human. Music does.
So music education is much more necessary than people generally realize.
Title: Music education is of【1】
Passage outline | Detailed information |
Introduction | Shortsighted opinion: Music is only a way of entertainment, not the top choice for education. |
| A way to tell who we are: |
A way to know the world: | |
A way to communicate with others: | |
Conclusion | Music education is necessary. |
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成句子
【1】这把椅子是用木头做成的。
This chair is________ ________wood.
【2】无论你在会上说什么,我都同意你的观点。
________ ________what you say at the meeting,I agree with you.
【3】这个风筝是手工做的。
The kite is made ________ ________.
【4】我们应该帮助困境中的人们。
We should help the people ________ ________.
【5】屋顶被雪覆盖了。
The roof is ________ ________snow.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】学习地理掌握一定的方法很重要。例如,我们要学习烟台地理,首先要确定烟台的地理位置。根据这种学习方法回答下面小题:
【1】确定地理位置能首先帮助我们推断烟台的
A. 自然环境特点 B. 聚落分布特点
C. 人口分布特点 D. 民俗文化分布特点
【2】如果我们想继续查找烟台蓬莱国际机场的具体位置,则最好选用
A. 烟台市地形图 B. 烟台市气候图
C. 烟台市交通图 D. 烟台市政区图
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】短文填空
Way pay home this that attention money low around take vacation have
Way pay home this that attention money low around take vacation have
Nowadays more and more people like to travel, especially when【1】 come. A great number of people rush out of their【2】 or companies to travelling spots. They either drive or take a bus,a train ,a ship and so on. Some even ride bikes. However, there is another 【3】 of travelling - -poorism (穷游). People have a tour in the poorest areas of the world. Some people may take one-day poorest tour, and some even【4】 to stay in very poor neighborhoods to experience the 【5】living standards(水平) in the world. Poorism tours take place 【6】the world, and not just in the third world countries You can, for instance(例如), tour New York neighborhoods in the Bronx, in the Bund of Shanghai. Such tours can 【7】people into the heart of poor areas within large and rich cities. 【8】tours may awaken people to pay more 9 【9】 to long-standing (长期存在的)poverty, or the effects of war.
Some suggest that tours in the poor areas can raise social care. And the【10】 from the tour can be donated to help the people there.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】
【1】He didn’t want _______ (put) on more weight.
【2】The new year is time for _______ (clean) and _______ (wash) away bad things.
【3】Mary wonders if there ________ (be) a party at her house next Sunday.
【4】The Dragon Boat Race is interesting ________ (watch).
【5】During the Water Festival, people go on the streets ________ (throw) water at each other.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com