【题目】From the time we were babies we have been taught our manners. We are taught how to hold a knife and a fork and not to talk with our mouths full. We are taught how to shake hands and when to stand and when to sit and the way to introduce people.
Sometimes good manners in one place are very bad manners somewhere else.
Almost everywhere eating together means that you are very friendly to each other. But in parts of Polynesia(波利尼西亚) it is bad manners to be seen eating at all. They politely turn their backs on each other when they are having food.
Some East Africans spit four times as a kind of blessing. They do it to show that they want a sick person to get well, or to bless a new-born baby. In most other places, spitting means just something completely different. It's something that shows that you hate someone.
When we go to visit someone we say "Hello", and "How are you” and things like that.
If you are visiting an East African village, everyone will be very careful not to pay attention to you. The polite thing there will be for you to go quietly, without speaking to anyone, and sit beside your friend. You should wait until he has finished what he is doing and then he will begin talking to you.
In a village in Arab, a visitor should walk behind all the tents(帐篷) until he gets to the one he wants to visit. If he passes in front, he will be invited into each tent and asked to eat. It is rude(粗鲁的) to refuse.
【1】When we were babies, we were taught ____________.
A. how to behave ourselves
B. how to save money
C. how to get away from danger
D. how to get along with others
【2】In parts of Polynesia, eating together ____________.
A. means friendly to each other
B. is bad manners
C. is a way to meet new people
D. can be seen everywhere
【3】Spitting in some parts of East Africa is ___________.
A. a kind of bad behavior
B. a kind of blessing
C. showing you like someone
D. showing you hate someone
【4】If a person passes in front of a tent in a village in Arab, he __________.
A. should refuse to eat in the tent
B. should walk away quietly
C. will be invited to eat
D. won't be paid attention to
【5】What's the best title of the passage?
A. How to Educate Yourself?
B. How to Communicate with Others?
C. Can You Understand Others?
D. Good or Bad Manners?
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】试题分析:这篇短文介绍了在不同的国家和地区,对文明礼貌有着不同的定义,同一行为在不同的地方可能代表着截然相反的意思,启示我们应注意日常礼仪。
【1】题意:当我们是孩子的时候,我们被教导____________。考查细节理解题。根据文章第一段中的“From the time we were babies we have been taught our manners”可知,我们从孩提时就被教导应注意礼仪。故选A。
【2】题意:在波利尼西亚部分地区,一起吃饭是____________。考查细节理解题。根据第三段中的“But in parts of Polynesia it is bad manners to be seen eating at all”可知,在波利尼西亚的部分地区,被看见吃饭是不礼貌的行为。故选B。
【3】题意:在东非的一些地区,随地吐痰是___________。考查细节理解题。根据第四段首句“Some East Africans spit four times as a kind of blessing”可知,东非的一些人将吐口水作为一种祝福方式,故选B。
【4】题意:如果一个人在阿拉伯的一个村庄的帐篷前经过,他将被邀请去吃饭。考查细节理解题。A. should refuse to eat in the tent应该拒绝在帐篷里吃东西。B. should walk away quietly应该安静地走开。C. will be invited to eat将被邀请去吃饭。D. won't be paid attention to
不会被注意到。根据最后一段If he passes in front, he will be invited into each tent,可知他将被邀请去吃饭,故选C。
【5】题意:这篇文章最好的题目是什么?考查综合理解题。A. How to Educate Yourself? 如何教育自己?B. How to Communicate with Others?如何与他人沟通?C. Can You Understand Others?你能理解别人吗?D. Good or Bad Manners?礼貌还是不礼貌?根据短文内容,在不同的国家和地区,对文明礼貌有着不同的定义,同一行为在不同的地方可能代表着截然相反的意思,可知都和礼貌相关,故选D。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】
【1】Books allow me ________ (learn) about people in different _______ (time) and places.
【2】In junior high, Spud tried out for the school team, but he __________ (refuse) to play at first because he was too small.
【3】In senior high, Spud often had to sit in the stands because of his ________ (high).
【4】He practised even ________ (hard) and got the coach _________ (change) his mind.
【5】Spud went on to become__________ (lead) of the team.
【6】In his last year of senior high, Spud____________(name) Player of the Year in Texas.
【7】However, no university would invite Spud ________(simple) because he was only 170 cm tall.
【8】Spud decided _________ (play) at a junior college.
【9】There Spud ________ (lead) his team to the ________ (nation) championship.
【10】As a result, Spud succeeded in _________ (get) a scholarship.
【11】After Spud graduated, he________ (force) _________ (play) in another basketball league.
【12】He remained there for about a year before the NBA___________(take) notice of him.
【13】He had many great _________ (achieve), but his__________ (proud) moment came in 1986 he won the Slam Dunk Contest.
【14】World War II __________(break) out in Europe in 1939 and ended in 1945.
【15】Anne Frank was born in _________ (German) in June 1929. She was a Jew.
【16】They went into__________ (hide) in a secret place in her father's office.
【17】Anne and her elder sister ________ (die) of illness in March 1945 before the war ended.
【18】In her diary, Anne wrote down her _____ (think), her feelings, her hopes and her dreams for the future.
【19】You will not find anything ________ (usual) about him until you learn more.
【20】To my surprise, he has decided to donate his body for medical research after his_______ (die)
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】阅读对话,回答下列问题。
甲:“我的名字叫赤道” 乙:“我的名字叫本初子午线”
【1】关于甲、乙长度的叙述,正确的是( )
A. 甲与乙的长度相同 B. 甲的长度约6371千米
C. 乙的长度约4万千米 D. 甲的长度是乙的两倍
【2】下列叙述与乙相吻合的是( )
A. 指示东西方向 B. 以东是东经,以西是西经
C. 以北是北纬,以南是南纬 D. 以东是东半球,以西是西半球
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】看了喜剧电影《泰囧》之后。平时喜爱旅游的罗女士对到“新马泰”旅游产生了浓厚兴趣。根据所学知识完成下面小题。
【1】罗女士在到该地区旅游前准备的出行物品中不需要的是( )
A. 雨伞 B. 御寒衣物
C. 摄像机 D. 地图
【2】罗女士在游览期间,对新加坡最大的感受是( )
A. 环境优美洁净,不愧是“花园城市”
B. 气候湿热,水上市场是当地最具特色的景观
C. 金碧辉煌的大金塔是新加坡的象征
D. 商店里摆满了产自当地的苹果、梨等水果
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
Wales is a country that is part of Britain. Like all countries, it has a national flag. The flag is
made of two thick lines –green below, white on top. On its own that would like very boring, but the
flag of Wales is rather memorable. It also has a drawing of a fierce, blood-red dragon with wings, a
raised front leg and arrows for its tail and tongue.
Visit Wales and you will see this dragon flying proud above public and private buildings. You
will spot it at the top of Welsh government letters, and even on bar signs. Thousands of Welsh
business contain the words“Red Dragon”in their names –from small cafes to huge shopping malls. Much more interesting, however, is the story behind the dragon. It comes from the country’s old and colorful folk tales.
The Mabinogion is one of the oldest pieces of literature in Britain. In one of its stories, there is a fierce struggle between a red dragon and a white dragon. The cries of pain from the red dragon are a terrible thing. They are so horrific that they cause animals to die when they hear them. King Klud of Britain catches the two dragons, then he transports them to Snowdonia, the site of a tall mountain in Wales.
In another story, King Vortigern tries to build a castle on the site where the dragons are buried(埋葬), but the building is destroyed each night. It is a mystery to the King, who doesn’t know the dragons are there. A young magician tells the King about the dragons, who then sets them free. The two dragons continue their fight until the red dragon wins. This story made the red dragon an obvious choice for a national symbol.
There are other symbols of Wales, but it is the red dragon that means the most to Welsh people –and has the best stories.
【1】We cannot see ______ in Wale’s national flag.
A. a horrible dragon B. three arrows
C. a thick white line D. a thick green line
【2】The underlined word spot in the second paragraph probably means _______.
A. meet B. receive C. write D. see
【3】The main idea of the second paragraph is that ______.
A. the red dragon is very popular in Wales
B. we can usually find the dragon on top of buildings
C. businessmen like using the red dragon as their logo
D. the old colorful folk tales make the red dragon a national symbol
【4】_______ is the superhero in the tales.
A. the young magician B. King Liud
C. King Vortigern D. Snowdonia
【5】From the tales, we can know that _______.
A. the dragons destroy the castle because they didn’t like the castle
B. the dragons fight against each other underground.
C. the red dragon is the winner in different tales
D. animals die when they hear the two dragons
【6】The best title for this story is ________.
A. Wales’ National flag B. Wales’ colorful folk tales
C. The symbols of Whales D. Wale’s red dragon
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】任务型阅读。
American country music is also known as country western music. Country music uses simple music and words to express everyday feelings such as loneliness love, and sadness. It talks about friends and enemies, trucks and roads, farms and crops. People in many parts of the world like country music, because everyone can understand what the music is about.
It has a very long history. It comes from the folk songs of immigrants (移民) from Britain. Country western music became popular first among cowboys from the American west countryside. Cowboys had to take care of cows day- and night. When they were alone with the cows, they often sang beautiful and peaceful songs to calm the animals and to get over their own fear. They were not well-educated and so they sang about their daily life in very simple words. They played the guitars, the violins, and other instruments. In the South of America, many people added instruments from their homes, like bottles and spoons. When cowboys visited their friends and families on holidays like Thanksgiving, they usually sang and played country western music.
In recent years, many musicians have made country western music a little different from the one in the past. These changes make the songs sound even better. Today singers as Carth Brooks, LeAnn Rimes, and a group called Alabama are singing and playing in different styles. They have brought country western music more and more fans from all over the world.
American country music | |
Introduction | American country music is also___1___ country western music. It expresses everyday feelings ___2___ simple music and words. Things like friends and enemies, trucks and roads are ___3___about in it. Many people in the world like it because the music is___4___ to understand. |
___5___ | It ___6___ from the Britain folk songs and became popular first among cowboys who had to ____7____ after cows day and night in the American west countryside. They played the guitars and other instruments while ____8____ about their daily life in very simple words. When cowboys visited their friends and families on ___9___ . they usually sang and played the music. |
Development | Today, new changes have made it sound better. Singers sing and ___10___in different styles and more and more people like it around the world. |
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】初中生活即将结束,我们有很多不能忘记的美好记忆:与同学之间的友好交往,与老师之间的坦诚沟通,与家长之间的倾心交流等。请以"My Past Beautiful Life"为题,写一件你与同学(或朋友、老师、家长等)经历过的美好事情,以表达对他们的感激或怀念之情。词数80左右。开头已给出,不计入总词数。
要求:短文中不得使用真实姓名、地名或学校名称。
My Past Beautiful Life
Our life in middle school will come to an end soon. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】书面表达
假如你是John,你校试行在课间播放音乐.你班同学对此讲行了讨论.看法不一大多数同学赞同,而部分同学反对。请你根据表格中所提供的信息;给你们的校长写封信。介绍大家的观点。同时谈谈自己的看法。
赞同者 | 反对者 | |
原因 | 1音乐给人们带来快乐。 2使大脑得到放松。 3能提高下一节课的学习效率。 | l课间时间太短,播放音乐达不到预期效果。 2有时上课还沉浸在课间音乐中,对上课有影响。 |
你的 观点 | 自拟l一2个观点 | |
要求:1词数90左右。信的开头和结尾已为你写好.不计入总词数。
2完整表达表中所示内容,句式规范,字迹工整。
3可以适当发挥,使条理清晰,内容完整,意思连贯,文中不得出现真实的姓名和校名
4参考词汇:学习效率study efficiency;预期的expected;沉浸在……中be lost in。
Dear Headmaster,
We have had a discussion about whether to play music during the break. All the students in
our class gave their ideas.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
John
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】
【1】警察对小偷做了笔录。
The police ___________ __________ __________ the thief.
【2】他能证明犯罪时间他不在那儿。
He could __________ that he was not there____________ _____________ _______________ ____________ the crime
【3】小明被同学看见昨晚10点在打网球。
Xiao Ming _______ ________ __________ tennis by his classmates at 10 p.m. last night.
【4】不幸的是,他在车祸中因失血过多而死亡。
Unluckily, he_________ _________ _____________ in a car accident.
【5】原来他与这起谋杀案有关。
It that he___________ _____________ that he_________ __________ ___________ ___________ ____________ the murder.
【6】他们急忙把受伤的人送到医院。
They were _______ ________ __________ ________ send the wounded to the hospital.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com