【题目】Ⅶ.阅读理解
There is not enough oil in the world now. As time goes by, it becomes less and less. So what are we going to do when oil runs out? Perhaps we will go back to use our horses, carriages(马车) and bicycles.
In the Second World War, some people didn't use gas made from petroleum(石油) in their cars. They made gas from wood and plants instead. The car didn't go fast, but they ran, so this was better than nothing. However, in the future, we can't cut down all our trees to make gas; we need our trees for other things, too.
Besides different types of gas, we can also use electricity(电) to run our cars, but first we must make electricity! Some countries have coal and make electricity with that, but we might not always have coal, either. Other countries have big, strong rivers, and they can use the power of water to turn turbines(涡轮机) and make electricity more easily and cheaply.
We are also able to get power from the ocean tides(海潮). We put turbines into the mouth of the river. When the tide comes in, the water turns the turbines and when it goes out, it turns them again.
【1】Is there enough oil in the world now?
________________________________________________________________________
【2】When might people have to go back to use horses and carriages?
________________________________________________________________________
【3】What did some people use to make gas in the Second World War?
________________________________________________________________________
【4】Does oil become more or less?
________________________________________________________________________
【5】Where are you also able to get power?
________________________________________________________________________
【答案】
【1】 No, there isn't.
【2】 When oil runs out.
【3】 They made gas from wood and plants.
【4】 Less
【5】 From coal,big, strong rivers,the ocean tides.
【解析】
文章大意:短文讲述了世界上没有足够的石油了,人们开始使用天然气和电代替石油,作者还介绍了三种发电方法。
【1】题意:现在世界上有足够的石油吗?根据文中的句子There is not enough oil in the world now.现在,世界上没有足够的石油了,可知本句应作否定回答,故答案为:No, there isn't.
【2】题意:人们什么时候才能回去使用马匹和马车?根据文中的句子So what are we going to do when oil runs out? Perhaps we will go back to use our horses, carriages(马车) and bicycles.那么,当石油耗尽的时候我们怎么办呢?也许我们会回去使用我们的马匹、马车和自行车。故答案为:When oil runs out.
【3】题意:在第二次世界大战中,有些人用什么来制造天然气?根据文中的句子In the Second World War, some people didn't use gas made from petroleum in their cars. They made gas from wood and plants instead.在第二次世界大战中,有些人没有在他们的汽车上使用石油制成的汽油,他们用木头和植物来制造气体;可知,他们使用木头和植物来制造气体;故答案为:They made gas from wood and plants.
【4】题意:石油是变多了还是变少了?根据文中的句子As time goes by, it becomes less and less.随着时间的流逝,它变得越来越少;故答案为:Less.
【5】题意:你们还可以在哪里获得电源?根据文中的句子Some countries have coal and make electricity with that.和Other countries have big, strong rivers, and they can use the power of water to turn turbines and make electricity more easily and cheaply. 以及We are also able to get power from the ocean tides.可知,我们还可以用煤发电、用河流发电以及用潮汐发电;故答案为为:From coal,big, strong rivers,the ocean tides.
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】________ my father is very busy, he goes to visit my grandparents often.
A. Because B. Although
C. But D. However
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】任务型阅读。
A man goes to a fast-food restaurant for lunch. “Hi,” an assistant says. “May I help you?”
“I’d like a hamburger, large fries and a medium Coke,” the man says. “Anything else?” the assistant asks.
“No,” the man answers. “①Is that to eat in or to take away?” the assistant asks. “To take away,” the man says.
The man pays for his lunch. ②bag, lunch, assistant, the, the, a, man’s, puts, in. The man takes the bag. The assistant says, “Have a nice day.”
The man walks to a park. He sits down and opens the bag. He is surprised. ③There is no hamburger in the bag. There are no French fries. There is no Coke. There is money in the bag—a lot of money! The man ④counts the money. Two thousand dollars!
Why is the money in the bag? The man doesn’t know. Do you know? Can you guess?
根据短文内容完成下列各题。
【1】将①处画线句子翻译成汉语。
________________________________________________________________________________
【2】将②处连词成句。
____________________________________________________________________________
【3】完成③处句子的同义句。
There ______ ______ hamburger in the bag.
【4】④处count在这里的意思是“______”。
A.计量B.点……数目;C.总数;D.认为
【5】Maybe the man goes to the restaurant ______.
A.in the morningB.at noonC.in the afternoonD.at night
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 A good 【1】(吃)habit can help you keep healthy.
In the morning, you can have a bowl of porridge, some bread and two 【2】(鸡蛋). Remember that it’s not a good 【3】(习惯)to go to school or work without(没有)breakfast.
For lunch. And you can have some meat 【4】(像)beef, fish or chicken. Vegetables are also very important. Remember to eat 【5】(它们)every day. How about eating some【6】(水果)after lunch? Umm, it’s nice.
Don’t eat too much for dinner, 【7】(因为)you don’t exercise much in the evening. It’s easy for you to get 【8】(胖)if you eat too much in the evening. You can have some soup or 【9】(蔬菜)before you go to bed. And you can drink a glass of milk, too. It can help you 【10】(睡觉)well.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】我国各民族的分布具有“大杂居,小聚居”的特点,民族间的交错分布促进了各民族的交往与合作,各民族不同的文化特色带动了旅游业的发展。据此回答下列各题。
【1】下列民俗活动与对应民族关联错误的是
A. 泼水节—朝鲜族 B. 那达慕大会—蒙古族
C. 晒佛节—藏族 D. 端午节赛龙舟—汉族
【2】上题中提及的三个少数民族的主要分布区反映出我国少数民族主要聚居在
A. 东南、西北和东北地区 B. 南方地区
C. 东北、西北和西南地区 D. 西部地区
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】—Look, so many clouds in the sky. It's going to rain.
—________. The farmers will be very happy if it rains.
A. I hope not B. I am afraid so
C. I hope so D. I am afraid not
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】长期以来,选民选出代表后,相互之间缺少联系、接触的渠道。为此,某市人大常委会决定根据代表法的有关规定,在全市展开人大代表向选民述职活动。开展此项活动的意义在于( )
①有利于人大代表与人民群众保持密切联系
②能够使人大代表听取和反映人民的意见和要求
③有利于人大代表接受人民监督
④保证人大成为我国的国家权力机关
A. ②③④ B. ①②④ C. ①③④ D. ①②③
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】春秋季节,在中国大部分地区可穿轻便衣着。冬季比较寒冷,尤其是秦岭、淮河一线以北地区,虽然宿舍和教室有取热设备,但仍需要准备厚冬装,以便室外御寒。据此,回答下列各题:
【1】秦岭—淮河一线是我国重要的地理分界线,下列说法错误的是( )
A. 是一月0C等温线通过的地方 B. 800毫米年等降水量线通过的地方
C. 亚热带和中温带的分界线 D. 湿润地区和半湿润地区的分界线
【2】我国某城市一月均温为3℃,7月均温为29℃,平均降水量为1260毫米,这个城市可能是( )
A. 沈阳 B. 天津 C. 海口 D. 重庆
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com