精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.A:Hello,Uncle John!
B:Hello,Bob( 51)DYou look worried and upset.
A:(52)FI really need your help.
B:What do you mean?
A:Well.(53)EBut now it becomes more and more difficult since I'm in Grade Three.My parents don't allow me to play basketball.
B:Maybe your parents are right.(54)A
A:I see.I do well in all my lessons and I think I should be allowed to do the things that I'm interested in.
B:OK.(55)B
A:Thank you,Uncle John.It's very kind of you.
A:Work must come first.
B:I'll talk with your parents about the problem.
C:My parents like me to play basketball.
D:What's wrong with you?
E:The problem is I love basketball.
F:I have a problem.
G:You can ask your parents to buy you a basketball.

分析 文章大意:这是一篇寻求帮助的短文.主要介绍鲍勃遇到不开心的事,向约翰叔叔寻求帮助.鲍勃的父母不允许他玩篮球,害怕影响他的功课.但是鲍勃每门功课都很好.希望约翰叔叔帮忙去和他的父母说说.

解答 51.答案:D.细节理解题.根据You look worried and upset.你看起来焦虑和不安,可知,应该是问你怎么了.答案是D.
52.答案:F.细节理解题.根据I really need your help我需要你的帮助.可知应该是我有一个问题.答案是F.
53.答案:E.细节理解题.根据My parents don't allow me to play basketball我的父母不允许我打篮球.可知,问题是我喜欢篮球.但是父母不允许我玩.答案是E.
54.答案:A.细节理解题.根据Maybe your parents are right你的父母是对的.可知,功课必须放在第一位.答案是A.
55.答案:B.细节理解题.根据Thank you,Uncle John.It's very kind of you谢谢你约翰叔叔,你真太好了.可知约翰叔叔答应去和他的父母谈谈这个问题.答案是B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The manager wants to open up newmarkets(市场)intheUSA..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I don't know if he ______.If he _____,please let me know.(  )
A.comes; will comeB.will come; comes
C.comes; comes   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I was born in Fujian.(变为一般疑问句)
Wereyoubornin Fujian?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Can you play tennis with me,Jim?
-Sorry,I can't.I must                       my lost wallet.(  )
A.look forB.turn onC.look afterD.cut up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.The book that can't wait
One problem a lot of people have with books is that they buy them and then never read them.(42)DIt printed a book in disappearing ink:the text of the book disappears two months after the special package(盒)of the book is opened.It encourages buyers to read it before it goes away.People call this"he book that can't wait".
(43)AThe publisher(出版社)sold out all the first edition at a bookstore in one day,and received"thousands of requests(请求)"for more copies of the book.It also got a lot of media coverage(媒体报道).As a result,the publisher is planning to publish other works in disappearing ink now.
(44)C  But here,we have some suggestions:
First,the book should start disappearing after the reader opens the book for the first time.If the books become very popular in the future,readers will need to read them one at a time.They don't want their books to disappear before they read the frist page.
Second,the disappeared book should find a good use.(45)EIt would be a more environmentally friendly way to do this.

A.The book was a great success.
B.It's wrong to throw the books away after reading them.
C.In some ways,the idea is pretty clever.
D.To work out this problem,a publisher got a brilliant idea.
E.Maybe we can use them as notebooks.
F.Luckily,some experts invented a book and worked out the problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.We've come a long way from blackboards and chalk.Modern technology (技术) has provided us with lots of ways we can make learning more interesting.Perhaps most importantly of all,it's also more interactive (互动).
Some kinds of tools (工具) have been developed.They make the 21st century learning experience much more interactive and interesting.Attracting the attention of students is always difficult,but these tools have made a big difference in how pupils learn.
For example,an interactive whiteboard is different from a traditional chalkboard.It allows the teachers to show images and provide sound as well.If you imagine a large computer screen with colorful images and sound added in,you can see why so many pupils are drawn in by what they see and hear in a modern classroom.
Various audio (声音的) tools also help to make sure that everyone can hear what the teacher has to say.In the past,if a teacher said something that a child missed,perhaps the child was too timid (胆小的) or nervous to ask them to repeat it.Now they are less likely to miss out simply because they're sitting too far away from the teacher to hear them.
The 21st century classroom is able to teach pupils more than one thing.For example,imagine a history lesson is given in a modern classroom.How is it different from a classroom setting in the past?The answer is simple.The students will not only learn about history itself,they will also learn how to use the modern equipment (设备) that helps the teacher get their message across.
Modern technology can make teaching and learning easier.Student response (应答) system makes everyone able to express their opinions or answers without having to speak up.Since everyone can do it,the teacher can see who needs more help in other ways.
It's clear that this kind of classroom technology is making a great difference in modern classrooms.
TopicModern technology helps us make teaching and learning more interesting and interactive.
(34)
Advantagesof using moden technology in the classroom
 
1.Make it much easier to attract pupils'(35)attention by using different tools.
●Whiteboards allow teachers to show colorful images and provide sound.
●Audio tools make students hear the teacher's (36)wordseven if they sit too far away from the teacher.
2.Make students learn more than one thing.
●Help students learn the knowledge of a  (37)subjectand the use of modern equipment as well.
3.Make teaching and learning easier.
●Student response system makes students give their opinions or answers without (38)speakingup and allows teachers to help students when necessary.
ConclusionModern classroom technology makes a great difference to teaching and learning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Do you ever get to the bottom of the page and realize you've got too little time or too little interest to spend another minute on the book?It happens to everybody sometimes.Luckily,there are many things you can do to make the reading a lot easier and faster.For example,if you read a paragraph,consider skimming over the whole story to get the main idea and the main characters,so you'll know what to pay attention to as you read more closely.Reading about the book on the Internet can be a good way to get a good conclusion of the reading to help you get through it more easily.Just don't forget to go back and read through more closely.
  While reading,don't forget to look up any words or ideas you aren't sure about.You can use context (上下文) clues to help you understand things you think difficult,but it's always a good idea to take a minute to learn any reference (参考书).It'll make the reading much easier.
  More importantly,be sure to learn to take notes while you are reading.You can write questions in the margin (页边空白),and underline things which you think are interesting and important ideas.If you're reading something difficult and find yourself often wanting to go back to get something you missed,then,at the end of each page,or even at the end of each paragraph,write something about what happened on that page.If you find something that needs answering,always write it down.This might give you a good question to ask later in class,or give you something to think more about as you continue reading.What's more,when you finish reading,start writing down what seems important,what you think the purpose of the writing is,and how it makes you feel as a reader.
  After you finish reading,get together with your friends or classmates and discuss the reading.Try to know how your classmates understand the reading and compare it with your own.Try not to talk about whether or not it is"boring",but pay attention to how well your classmates explain what you might have found difficult.Think of open questions to explore the reading,and don't ask questions that can be answered with a"yes"or a"no".Learning to ask"how"is a helpful way of coming up with big discussion questions.
How to understand what you read
Skim before
reading closely
●Start with skimming or reading about the book (37)online to know what the book is mainly about.
●In this way,you know what you should pay attention to while reading it closely.
Look up any (36)unsurewords or ideas●Try to understand difficult parts according to context clues.
●You can also read more (38)easily with the help of references.
Take notes●Taking notes is of great (39)importance while you are reading.
●Write questions in the margin and underline something interesting or important.
●Write down your question(s) about what you read.
●After finishing reading,write down important ideas,the purpose of the writing and your feelings about the reading.
Discuss the
reading
●(40)compare your understanding about the book with that of your classmates.
●Pay attention to others'good explanation of something difficult.
●Ask open questions instead of"yes or no"ones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
46.This note was sent toD.
A.the librarian  
B.Josie Jones 
C.Alison Lester  
D.Peter Shi
47.On what date should My Friend Whale be returned to the library?B
A.3rd,March.
B.4th,March.
C.23rd,February.
D.25th,February.
48.The book Imagine was written byA.
A.Alison Lester  
B.Peter Shi 
C.Simon James  
D.Bob Graham
49.This note could be described as aC.
A.report card  
B.news letter 
C.reminder letter  
D.suggestion
50.From the note we can know thatD.
A.Josie Jones does not like reading
B.the library has many books to lend
C.someone else has borrowed these books
D.Peter Shi may not borrow any new books at the moment.

查看答案和解析>>

同步练习册答案