精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.May Day is coming.Why not go to Shanghai Science and Technology Museum?Enjoy yourself and learn about science and technology.It's really amazing.
Activities•Visiting eleven theme pavilions
•Watching films in four different kinds of hi-tech cinemas,4-D films,for example
•Learning about great scientists by visiting the art gallery
•Trying interesting experiments
Time9:00-17:15from Tuesday to Sunday and all the national legal holidays
Ticket•60yuan for adults
•75percent of the full price for students
•Free for people over 70and kids under 1.3metres
(You can book the ticket on different websites such as Lvmama,Nuomi  and Dazhongdianping or you can buy the ticket in the ticket office.)
Location2000Century Avenue
26.If your parents take you to Shanghai Science and Technology Museum on May Day,how much money should you pay?B
A.180yuan.
B.165yuan.
C.135yuan.
D.130yuan.
27.What can't visitors do in the museum?C
A.Try interesting experiments.
B.Watch 4-D films.
C.Visit twelve theme pavilions.
D.Visit the art gallery.
28.According to the passage,how many ways can visitors get the ticket?A
A.2.
B.3.
C.4.
D.5.

分析 本文是上海科技博物馆的广告,介绍了博物馆的活动内容,时间地址,票价和购票方式.

解答 26.B 细节理解题.根据第3栏•60yuan for adults•75percent of the full price for students
可知成人票价60,学生可以是价格的75%,根据题干可知是父母和孩子,即60×2+75%×60=165,故选B.
27.C 细节理解题.根据第一栏的•Visiting eleven theme pavilions可知游客可以参观十一个主题馆,故选C.
28.A细节理解题.根据第3栏You can book the ticket on different websites such as Lvmama,Nuomi  and Dazhongdianping or you can buy the ticket in the ticket office可知你可以通过网络买票也可以去卖票处,即有两种方式买票,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.They decided ______ for the children in Yunnan earthquake area.(  )
A.do somethingB.to do somethingC.doing anythingD.done anything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.划线部分读音与其它选项不同的一项是(  )
A.CakeB.CandyC.Potato

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.人人都应该会做一些家务,你会做些什么家务呢、今年暑假,你将帮家里做些什么,并谈谈做家务会带来什么益处?请你以"Help with Some Housework"为题,写一篇90词左右的英语短文.
温馨提示:短文中请勿使用真实姓名、起点或所在学校名称.
                  Help with Some Housework
Every family has a lot of housework to do.I think it's our duty to help our parents do some housework,I often help my parents wash dishes,clean rooms and make beds.The summer vacation is coming.I'm going to learn how to cook delicious food.I will also help my grandpa water the flowers everyday.
I think doing housework will make me know how to take care of myself and my family.It is also a kind of exercise to keep me healthy.I'm sure that I'll have a busy but happy vacation..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.
31.Tom is a 12-year-old boy.If he has a headache,he should takeC a day.
A.$\frac{1}{2}$ tablet  
B.1 tablet 
C.2 tablets
D.3 tablets
32.If you want to borrow some children books,you can go toD.
A.5th floor  
B.3rd floor  
C.4th floor  
D.2nd floor
33.Lin and his father want to go to the Hamilton Zoo,they should payB.
A.15  
B.30  
C.45   
D.10.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.根据对话内容,从方框中选择恰当的句子,将对话补充完整.(选项中有两项是多余的)
A.I often go to Tianjin on business.
B.Would you mind telling me what you come here for?
C.May I ask you some questions?
D.Have a great time.
E.How will you do that?
F.When did you arrive in Tianjin?
G.Where do you come from?

A:Excuse me,I am a reporter from a student magazine.(66)C
B:Sure,please.
A:(67)G
B:I am from France.
A:(68)F
B:I got here the day before yesterday.
A:How do you like Tianjin?
B:I like your city very much.The people here are very friendly.But I'm still not used
to the weather here.I have a sore throat today.
A:The weather in Tianjin is kind of dry.Drinking more water can make you feel better.
B:Thanks for your suggestion.
A:(69)B
B:Of course not.I come here for visiting my friends.And then I'm planning to go to  Tianjin Food Street to taste the delicious food.
A:Great.Thank you for answering my questions.(70)D
B:Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.--Is this ________ bike?
--Yes.I have had it for two weeks.(  )
A.youB.yourC.yoursD.yourself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Could you let me know __________ this morning?
-Because the traffic was heavy.(  )
A.why did you come lateB.why do you come late
C.why you come lateD.why you came late

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Do you like the country?
-Yes._____ the scenery _____ the culture attracts me a lot.(  )
A.Either; orB.Neither; nor
C.Both; andD.Not only; but also

查看答案和解析>>

同步练习册答案