精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.The Year of the Goat was a main reason for the low newborns in 2015,a report said.
There were 16.55million babies born in China last year,about 320,000fewer than 2014,the Year of the Horse,it said.
China began to allow couples where one partner was an only child to have a second child in late 2013,which made 11million couples eligible (符合条件的).
People expected the policy to result in 1million more births compared with 2014.However,that did not happen.There is an old Chinese saying that 9out of 10people born in the Year of the Goat are unlucky in their lives.
It was reported that the decline (下降) was mainly because of the Year of the Goat.China will likely welcome 17.5to 21million newborns yearly in the next five years.
In 2015,the number of women aged 15to 49,considered to be of childbearing age,fell by 5million from 2014,In addition,the group between 20and 29years old,who are main childbearing people,has declined by 1.5million,the report said.
Among babies born last year,the number of first children dropped by 850,000from 2014,or 4.1percent,At the same time,it said.At the same time,the number of the second children increased by 450,000.
The number of Chinese women of childbearing age reached the highest point in 2011 and then began to decline.

42.You can probably read this passage in a(n)B.
A.advertisement    
B.newspaper      
C.guidebook      
D.novel
43.According to the report,the number of newborns declined in 2015compared with 2014mainly because ofB.
A.the Year of the Horse          
B.the Year of the Goat
C.the working conditions         
D.the living conditions
44.The number of Chinese wowen of childbearing age reached the highest point inA.
A.2011            
B.2012           
C.2013          
D.2014
45.From 2010to 2014,the newborn numbers in ChinaC.
A.declined every year               
B.kept the same
C.increased every year              
D.doubled.

分析 本文是一篇社会文化类短文.这是一篇新闻报道,主要介绍了由于2015年是羊年,中国有句俗话,羊年的孩子运气不好,所以2015新生儿的数量出现了下降. 在2013年晚些的时候,中国允许只有一个孩子的夫妇可以再生一个孩子,有1100万夫妇符合条件.因此大家预期2015年会比2014年多100多万新生儿,但是就是因为羊年,导致新生儿的数量出现了下降,而在2010到2014年的时候,中国新生儿的数量是持续增加的.在2011年的时候育龄妇女的人数到达了顶峰,然后开始下降.

解答 42.B.细节理解题.根据"The Year of the Goat was a main reaon for the low newborns in 2015,a report said."可知这是一篇新闻报道,故选B.
43.B.细节理解题.根据"It was reported that the decline (下降) was mainly because of the Year of the Goat."新生儿下降的主要原因是因为羊年.故选B.
44.A.细节理解题.根据"The number of Chinese women of childbearing age reached the highest point in 2011"可知在2011年的时候育龄妇女的人数到达了顶峰.故选A.
45.C.细节理解题.根据图片提供的信息来看,新生儿的数量是2010是15.92,2011是16.04,2012是16.35,2013是16.40,2014是16.87,可知这几年的趋势是逐年增加.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关消息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Do you know him well?
-Sure.We _______ friends since ten years ago.(  )
A.wereB.madeC.have beenD.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10."What's your telephone number?"是询问你的________.(  )
A.年龄B.电话号码C.姓名

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Dad,math is too different for me.
---Maybe a little,but don't _______dear.I can help you.(  )
A.give up itB.give it upC.give it away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---Excuse me,can I ______your pen?
---Sorry,I have _____ it to Bob.(  )
A.borrow;lentB.borrow;borrowedC.lend;borrowedD.lend;lent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Some workers in that factory have to work _____night(  )
A.atB.forC.withD.among

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Look at those teachers over there.Which is your new art teacher?
-The man____ curly hair.He is very funny.(  )
A.withB.inC.onD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The children were allexcited( 激动 ) because of the games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Do you know the boy________ is sitting next to Peter?
---Yes.He is Peter's friend.They are celebrating his ________ birthday.(  )
A.who; ninthB.that; ninethC./; ninethD.which; ninth

查看答案和解析>>

同步练习册答案