精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Nowadays,cities are becoming bigger and bigger and many people are moving into them.But is it really good for people to live in cities?Different people have different opinions about this.
Some people think that it is enjoyable to live in cities.With the development of science,it is quite convenient and comfortable for people to move anywhere.As a result,in their minds cities are good places to live in,
However,there are also some people who are against living in cities.Some people would rather live in the countryside.They think living in the countryside is more comfortable,because they feel relaxed.There are green trees,gentle winds and blue skies.They also think that the air in the countryside is much fresher and cleaner which is good for health.
In fact,every coin (硬币) has two sides.In my opinion,I would love to live in the countryside,because I was born in a big city,and I have lived in it since I was born.I am interested in living in the countryside very much.In the countryside,after a golden sunset,the sky turns into a fantastic painting as clear as crystal (水晶)..This can make me feel relaxed.

26.Some people think cities are good places to live in because they canA.
A.enjoy a lot
B.enjoy good foods
C.buy different things
D.see a lot of interesting things
27.Why do some people like to live in the countryside?B
A.It is more convenient.
B.They feel more relaxed.
C.They have lived in cities for a long time.
D.They can enjoy more development of science.
28.Which is the most important for health according to the text?A
A.Fresh air.B.Blue sides.
C.Sunset.D.Gentle winds.
29.What does the underlined part mean?D
A.All coins are the same.
B.People have the same ideas.
C.It's better to live in the countryside.
D.Everything has its two sides--good and bad.
30.What does the writer think of the countryside?B
A.Dirty.B.Beautiful.C.Noisy.D.Large.

分析 如今,城市变得越来越大,许多人搬进了城市里.但人们生活在城市里真好吗?不同的人对此有不同的看法.
有些人认为城市的生活很愉快.随着科学的发展,人们到任何地方都相当方便和舒适.因此,在他们心目中城市是生活的好地方.然而,也有一些人反对住在城市里.有些人宁愿住在乡下.他们认为住在乡下更舒服,因为他们觉得很放松.有绿树,微风和蓝天.他们还认为在农村的空气更新鲜和清洁,有利于健康.
事实上,每一枚硬币都有两面.在我看来,我很喜欢住在乡下,因为我出生在一个大城市里,自从我出生以来,我就一直生活在城市里.我对农村的生活很感兴趣.在农村,夕阳过后,天空变成了一个梦幻般的画,如水晶般清澈.这可以让我感到放松.

解答 26.A. 细节理解题.根据"Some people think that it is enjoyable to live in cities."可知有些人认为城市的生活很愉快.故选A.
27.B. 细节理解题. 根据They think living in the countryside is more comfortable,because they feel relaxed.可知他们认为住在乡下更舒服,因为他们觉得很放松.故选B.
28.A. 细节理解题.根据They also think that the air in the countryside is much fresher and cleaner which is good for health.可知他们还认为在农村的空气更新鲜和清洁,有利于健康.故选A.
29.D. 句意猜测题. 根据In fact,every coin (硬币) has two sides,可知事实上,每一枚硬币都有两面,言外之意事物都有两面性,既有好的一面,也有差的一面.故选D.
30.B.推理判断题  根据In the countryside,after a golden sunset,the sky turns into a fantastic painting as clear as crystal (水晶)..可知,在农村,夕阳过后,天空变成了一个梦幻般的画,如水晶般清澈.从这里可以推知农村非常漂亮.故选B.

点评 这是一篇政治经济类阅读短文.做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.细细阅读每个问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.It is polite for students to putup their hands in class if they have questions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.如果明天不下雨,我的家人将去野餐.
If it doesn't rain tomorrow,my family will go for a picnic.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.一Are you going to Tom's party this weekend?
一          not.I may have to work.(  )
A.ProbablyB.CertainlyC.EspeciallyD.Properly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Which of the following is the main dish people usually have on Thanksgiving Day?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.He'll send us a message as soon as he ________ in Sichuan.(  )
A.is arrivingB.will arriveC.arrivedD.arrives

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案)
Gary and Gavin were twin brothers who worked in a department store owned by their father.After their father had passed away,they took over the store.Everything went well until the day a twenty-dollar bill disappeared.Gary had left the bill on the cash register.But when he returned,the money was gone.
Gary then asked his brother Gavin,"Did you see that twenty-dollar bill on the cash register?"Gavin said that he had not.But Gary did not let it go and kept questioning."Twenty-dollar bills can't get up and walk away by themselves!Surely you must have seen it."There was accusation in Gary's voice.Tempers began to rise and anger grew."I said I didn't see it!"Gavin raised his voice.
The quarrel divided the young men and they could no longer work together.Later,a wall was built in the center of the store.For twenty years,they never said a word to each other.
One day,a strange man came to the store.He walked in and asked Gary,"How long have you been here?"Gary replied that he'd been there all his life."Then you are the person I'm looking for,since I must tell you the truth,"the customer said emotionally."Twenty years ago,I was totally broke and hungry.I entered this store from the back door and saw a twenty-dollar bill on the cash register.And I took it.All these years I hadn't been able to forget that.I had to come back and ask for your forgiveness(宽恕)."
The stranger felt very surprised when seeing tears come to the eyes of the middle-aged man in front of him."Would you please go next door and tell the same story to the man in the store?"Gary asked.Then something surprised the stranger even more---after hearing his story,the two middle-aged men hugged each other and cried together in the front of the wall of the store.
After twenty years,the wall of anger that set them apart finally came down.

69.After the twin's father died,the department store was managed byC.
A) Gary 
B) Gavin
C) the twins
D) a stranger
70.Gary thoughtB took the twenty-dollar bill on the cash register.
A) his neighbour
B) Gavin
C) a stranger
D) nobody
71.What happened to the twin brothers after they quarreled with each other?
A) They still did business together.
B) They still loved each other.
C) They didn't work together any longer.
D) They were as good brothers as before.
72.The underlined word"broke"probably meansA.
A) 没钱的
B) 破旧的
C) 破碎的
D) 冲突的
73.The stranger came back to the store because he wanted toD.
A) buy something from the store
B) borrow some money
C) return the money
D) say sorry and ask to be excused
74.The writer wanted to tell us at the end of the story thatD.
A) the wall in the center of the store fell down by itself.
B) the stranger pulled down the wall in the center of the store.
C) the twin brothers pulled down the wall in the center of the store.
D) the twin brothers didn't hate each other any longer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.如果人们遇上麻烦,我们应当帮助他们.
If people areintrouble,we should help them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Though he often made his little sister _______,today he was made ______by his little sister.(  )
A.cry;to cryB.crying;cryingC.cry;cryD.to cry;cry

查看答案和解析>>

同步练习册答案