精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1."Please take my penny,"said Maggie to old Dan,the fisherman,who sat on a bench repairing his nets.
Her brother Andrew drew her back,whispering,"Maggie,he is not a beggar (乞丐)!"
But Maggie paid no attention."Please take it,"she said again.Old Dan smiled,and took it."Thank you,little miss,"he said,"It is kindly meant."
After that,Maggie went to the beach to gather shells.She never thought how fast the hours were passing until being tired,she sat down on a rock beside a little pool.Soon she was scared by a noise near her,and Dan's large dog Rover jumped down from a rock!
He licked her hands and made a loud noise,and then began gently to pull her coat."Rover wishes me to come away,I see,"she said,and she rose from the rock and began to go home.However,that was not so easy as she had expected.She found the places she had gone down easily very difficult to climb up,and as the tide (潮水) had been coming in for some time.She found some of the stones wet and smooth.
What could poor Maggie do?She felt sad and cried,but the waves made a much louder noise than she could make,and perhaps she would have been drowned (淹死) without good wise Rover.
Rover jumped upon a big stone and raised his loud bark until even the waves could not drown it.
The fisherman had taken his nets to the top of the cliffs (悬崖),and was laying them out in the sun when he heard the loud barking of a dog.He felt sure that it was Rover,and Rover in trouble,so,going to the edge of the cliffs,he looked over.There he saw it all-Rover barking for help,and the little child standing beside him.
"Bless her!It is the little one that was so kind-spoken to me this morning!"he cried,and he hurried to his sons'home.
"Quick,boys,quick!"he said."Get to the boat,and row fast to the bay (海湾).There is a poor child there just waiting to be drowned."The fishermen lost no time,and soon little Maggie and Rover were rowed safely to land!Old Dan was waiting there to lift her out,and give her into her mother's arms.
"It was the penny that did it,madam,"he said to Mrs.Weston later."I saw Rover looking at her when she put the penny so kind-like into my hand-just as if he would have said,‘Rover will be your friend now,little girl.'And I am thinking he had been looking after her all the day,for he never came near me after that."
Some years later,Rover came to Maggie's home with a little note,in which was written-"Will Maggie help Rover?-his master is dead."
36.Which word can best describe Maggie?B
A.Funny.
B.Helpful.
C.Creative.
D.Silly.
37.Who rowed Maggie to land safely?C
A.Rover.
B.Old Dan.
C.Old Dan's sons.
D.Andrew.
38.From the end of the story,we can guess thatC.
A.Maggie refused to be Rover's new master
B.Rover felt sad about Mrs.Western's death
C.Rover lived with Old Dan until his master died
D.Maggie became Rover's master at once after she was saved
39.What can we learn from the passage?A
A.One kind act brings another.
B.You should act and speak the same-kindly.
C.One person's pleasure may be another's pain.
D.People often forget what is really important in our lives.
40.Which of the following is the best title for the passage?D
A.Rover and his master
B.Rover's new friend
C.What the brave dog did 
D.What Maggie's penny did.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍一个小女孩玛姬的一次善举换来自己生命得救的感人故事.玛姬看到一位老人,以为他是乞丐,给了他钱,然后去海边玩了.她没有意识到涨潮,潮水声掩盖了她的呼叫,后来老人的狗大声叫,引起那个老人的注意,于是和他的儿子把女孩救了回来,善良得到传递.

解答 36.答案:B.细节理解题.根据第三行"Please take it,"she said again.Old Dan smiled,and took it."Thank you,little miss,"he said,"It is kindly meant.""请拿着,"她又说了一遍,老丹笑着接过了."谢谢你,小小姐,"他说,"这是好意.",可知,玛姬很乐于助人.选B.
37.答案:C.细节理解题.根据第六行最后一句and he hurried to his sons'home他急忙赶到他儿子的家里.及第七句"Quick,boys,quick!"he said."Get to the boat,and row fast to the bay (海湾)."快点,孩子们,快点!"他说:"快上船,快划到海湾去.",可知,是老丹的儿子们把玛姬带到陆地上.选C.
38.答案:C.细节理解题.根据最后一句Some years later,Rover came to Maggie's home with a little note,in which was written-"Will Maggie help Rover?-his master is dead."几年后,Rover带着一个小纸条来到玛姬家,其中写道:"玛姬会帮助Rover吗?-他的主人死了.",可知,故事的结尾我们可以猜到Rover与老丹住在一起直到他的主人去世.选C.
39.答案:A.细节理解题.根据小女孩玛姬的一次善举(给老人钱的事)换来自己生命得救的感人故事.可知,一个善良的行为换来另一个善良的行为,选A.
40.答案:D.标题猜测题.根据短文前面小女孩给老丹一便士,老丹觉得It is kindly meant它是一种善意.而当小女孩有危险时,老丹又救了她,因此小女孩玛姬的一次善举换来自己生命得救的感人故事.是一个善良的行为换来另一个善良的行为,也就是玛姬的便士做了什么(产生什么效应).选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.A.Drink more water.
B.Clean the house.
C.In the kitchen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A.Warm.
B.Rainy.
C.Cold.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.A.Climb the hill      
B.Go to the cinema.
C.Listen to the radio.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.How many floors does the building have?
A.14 floors.
B.15 floors.
C.16 floors.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Where is Mary?
A.In the classroom.
B.In the teachers'office.
C.At home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.What are Marry and John doing?
A.They are dancing.
B.They are walking.
C.They are talking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A.Betty's.
B.Sally's sister's.
C.Sally's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Where is the man's purse?
A.In his bag.
B.On the table.
C.On the floor.

查看答案和解析>>

同步练习册答案