精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.When Jason’s parents saw him for the first time,they were shocked(震惊).This lovely little baby with
shining blue eyes and curly hair was born disabled(残疾的).But soon the young couple accepted this fact
Jason’s arms are just half without hands and his legs aren’t fully grown either.They even forgot to think of him as
disabled.
At the age of six,he told his mother he wanted to get down from the prosthetics(假肢)and play with other
kids.This was the last time Jason had worn them.He now has an electric wheelchair(轮椅),but he never uses it
at home or when it is easy for him to move using only his body.
Jason learned handwriting and coloring at school,holding the pen between the ends of his arms.He also
learned to eat with forks at home.When he was ten,he fell in love with football.He never had a pair of shoes in
his life because of the shape of his feet.He only wore socks on the football field.He never won a match,but he
refused to give up.His strong arms and body,as well as some fantastic ways made him a respected(受尊重的)
player on the school team.He went to a famous university after high school.
Now Jason still faces many hardships in life,but he will make you believe that you can do what he has done.
“Never be afraid of any difficulty”,Jason often encourages others in his speeches.

46.Why were Jason’s parents shocked when they saw him for the first time?A
A.Because he was born disabled.
B.Because he had big hands.
C.Because his hair was curely
47.Jason learned to write and color by holding the penB.
A.between his legs B.between his arms C.between his teeth
48.What does the underlined word“hardships”mean in this passage?C
A.成就B.贫穷C.困难
49.From the passage,we learn the following about Jason EXPECTA.
A.he only uses his electric wheelchair at home
B.he only wore socks while playing football
C.he is never afraid of any difficulty in life
50.What is the best title(标题)of this passage?A
A.Disabled but still ableB.Playing football brings good luck
C.Never wear prosthetics even disabled.

分析 全文大意:
当Jason的父母第一次见到他时,他们震惊了.这个有着明亮蓝眼睛和一头卷发可爱的小婴儿生来就是残疾的.但是这对年轻的夫妇接受了这一现实,Jason的胳膊仅仅一半,没有手而且腿发育也不完全.在他六岁时他告诉妈妈他要脱离假肢和其他小朋友玩.这是他最后一次戴假肢.他现在有一个电动轮椅,但是他从来不在家用,Jason在学校学习书法,绘画.在家学习用叉子吃饭,在十岁时又爱上了踢足球.因为脚变形他从未穿过鞋,他在足球场上只穿袜子,他从未赢过比赛,他也从未放弃过,他强壮的胳膊以及身体还有不可思议的运动方式让他成为校足球队受人尊敬的队员.高中毕业后,他上了一所著名的大学.现在Jason仍然面临许多困难,但他让你相信你能做到他所做的一切.“永远不要害怕一切困难”Jason经常在演讲中鼓励别人.

解答 答案:
46.A  细节理解题   根据When Jason’s parents saw him for the first time,they were shocked(震惊).This lovely little baby withshining blue eyes and curly hair was born disabled(残疾的).“当Jason的父母第一次见到他时,他们震惊了这个有着明亮蓝眼睛和一头卷发可爱的小婴儿生来就是残疾的”可知父母震惊是因为孩子生来就是残疾的,故选A
47.B  细节理解题   根据 Jason learned handwriting and coloring at school,holding the pen between the ends of his arms这句话的描述可知Jason是用胳膊夹住笔来写字和画画的,故选B
48.C  词义理解题   根据短文大意可知Jason生来就是残疾的,又根据在生长过程中Jason learned handwriting and coloring at school,holding the pen between the ends of his arms“用胳膊夹住笔来写字和画画”He only wore socks on the football field“他在足球场上只穿袜子”可知他在生活中面临许多困难,所以可以想象现在仍然面临许多困难,故选C
49.A    细节理解题  根据He only wore socks on the football field“他在足球场上只穿袜子”又根据“Never be afraid of any difficulty”,Jason often encourages others in his speeches.“永远不要害怕一切困难”Jason经常在演讲中鼓励别人根据He now has an electric wheelchair(轮椅),but he never uses it at home“他现在有一个电动轮椅,但是他从来不在家用”可知B,C两项描述的与短文相符,只有A不符.故选A
50.A  标题归纳题   根据本篇短文主要讲述了残疾人Jason 勇敢面对生活的感人故事,He went to a famous university after high school.”高中毕业后,他上了一所著名的大学”Jason often encourages others in his speeches“经常在演讲中鼓励别人”可知他虽然残疾但是很有能力,故选A

点评 本题考查人生感悟类阅读理解.阅读这类题目,要注意阅读各段的首句和末句,因为往往它就是这段的中心句或者是作者的观点所在.阅读时不要逐字阅读,要养成以意群为单位阅读的好习惯.学会找关键词、关键句.关键句通常位于段落的开头或结尾.学会根据上下文猜测生词的词义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Look at the sign,what does it mean?
-It means"_____".(  )
A.Don't talkingB.No talkingC.Not talk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.在教师节,你用"       !"向老师问候.(  )
A.Happy BirthdayB.Merry Christmas
C.Happy Teachers'Day   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Could you tell me _________?
-Of course.(  )
A.where's there a good place to eat
B.where there's a good place to eat
C.where is a good place to eat
D.where a good place is to eat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.She's going to have hertwelfth (twelve) birthday party next Monday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Excuse me,____ is it from our school to Huanglong Stadium?
-About ____ drive.(  )
A.How long; twenty minutesB.How far; twenty minutes'
C.How far; two-minuteD.How soon; two minutes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.China is a developing country which belongs to thethird world.(three)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---I can't afford the white sweater.Can you show me another one?
---What about the orange one?The price is a little ________.(  )
A.cheaperB.higherC.lowerD.more expensive

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.________ TV drama My Sunshine(何以笙箫默)tells a love story between a lawyer and ________ attractive girl called Mosen.(  )
A.A; anB.The; theC.A; theD.The; an

查看答案和解析>>

同步练习册答案