精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.William Shakespeare was a writer of plays and poems.Some of his most famous plays are Hamlet,Romeo and Macbeth.He wrote thirty-seven plays in all.They are still popular today.
He was born in 1564in England.At school he likes watching plays.He decided to be an actor when he finished school at the age of fourteen.In 1528,he married a farmer's daughter.She was eight years older than he.Their first child was a daughter.Later they had twins.In 1585,Shakespeare left has hometown,Stratford-upon-Avon.
His wife and children stayed behind.No one knows why he left or what he did between 1585and 1592.
At twenty-eight he moved to London and joined a theatre company which opened the Globe Theatre in 1599.He became an actor,and he also wrote plays.He usually acted in his own plays.He earned almost no money from hia writing.But he made a lot of money from his acting.With the money he bought a large house in his hometown.
At the age of forty-nine,Shakespeare retired (退休)and went to live in Stratford-upon-Avon.He died at the age of fifty-two.He left his money to his family.He left genius to the world.You still see his play in English and in many other languges.He is one of the most famous writers in the world.
61.Shakespeare wrote many famous plays exceptD.
A.Hamlet                      
B.Macbeth
C.Romeo and Juliet              
D.Man and Superman
62.Shakespeare decided to be an actor inA.
A.1578            B.1582          C.1599          D.1616
63.In 1585,Shakespeare left his hometown Stratfd-upon-Avon.
A.with his wife                  
B.with his daughter
C.with his wife and children        
D.alone
64.Shakespeare got much money from hisC.
A.writing              B.plays            C.acting        D.retirement
65.According to the passage,which of the following is TURE?B
A.Shakespeare had two children
B.Shakespeare wrote both plays and poems
C.Shakespeare left his money to the Globe Theatre
D.Shakespeare wrote plays in English and some other languages.

分析 文章大意:威廉•莎士比亚是一个剧作家和诗人.他的一些最著名的戏剧有哈姆雷特、罗密欧与朱丽叶和麦克白.他一共写了三十七个剧本,今天依旧很受欢迎.他于1564年出生于英国.在学校,他喜欢看戏剧.当他在十四岁完成学业时,他决定当一名演员.1528年,他娶了一个农民的女儿,她比他大八岁.他们第一个孩子是女儿.后来他们生了一对双胞胎.1585年,莎士比亚离开了家乡.没有人知道他为什么离开或1585和1592年间他做了些什么.二十八岁他搬到伦敦,加入了一家剧院公司他成为了一名演员,但他仍写剧本,他通常在自己写的戏剧里表演,他几乎没有从他的写作中赚到钱,但他从他的表演中赚了很多钱.他用这些钱在家乡买了一所大房子.他52岁时去世了,给家人留下了很多钱.他是世界上最著名的作家之一.

解答 61.D.细节理解题.根据"Some of his most famous plays are Hamlet,Romeo and Macbeth."可知他的一些最著名的戏剧有哈姆雷特、罗密欧与朱丽叶和麦克白,并没有提及D选项,故选D.
62.A.推断题.根据"He decided to be an actor when he finished school at the age of fourteen"可知当他在十四岁完成学业时,他决定当一名演员,根据"He was born in 1564in England."可知他于1564年出生于英国.所以1564+14=1578年,在1578年他决定做一个演员,故选A
63.D.细节理解题.根据"In 1585,Shakespeare left has hometown,Stratford-upon-Avon.His wife and children stayed behind."可知在1585年莎士比亚离开了家乡,妻子和孩子被留了下来,所以他是孤身离开家乡的,故选D
64.C.细节理解题.根据"He earned almost no money from hia writing.But he made a lot of money from his acting."可知他几乎没有从他的写作中赚到钱,但他从他的表演中赚了很多钱.故选C
65.B.细节理解题.根据"William Shakespeare was a writer of plays and poems."可知威廉•莎士比亚是一个剧作家和诗人,所以他写剧本和诗,故选B

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Please turn off the lights          you leave the room,(  )
A.untilB.whileC.afterD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.It takes us          hour or more to go to my home by          bike.(  )
A.an; aB.a; anC.an;/D.a;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The tree has greenleaves (leaf) all year round.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Middle school students don't know much about shopping online,_________they?
-_________.It's very popular with teenagers.(  )
A.do; NoB.do; YesC.don't; NoD.don't; Yes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Gina,the coffee is good.
--Yes.I think it will taste much ____ with some milk.(  )
A.goodB.wellC.betterD.best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Iused to be afraid of the dark,and now I'm still afraid of it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.           Lesson is not so difficult as we think.(  )
A.NineB.NinthC.The NineD.The Ninth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.It's time          the meeting now.Let's          it(  )
A.for; stop to haveB.for; stop having
C.to; to stop to haveD.to; to stop having

查看答案和解析>>

同步练习册答案