精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Here is some information about Wanda Cinema. Read it carefully and it will help you to watch the movie.

Wanda Cinema

Time: 1:30 p. m. 3:55 p. m.

Place: Linquan Road

Movie: My People, My Country

Ticket price(价格):45 yuan (but only 35 yuan for each student)

Rules(规则)of Wanda Cinema

☆You can buy tickets from the cinema or on the Internet.

☆Don’t let your children get into the cinema by themselves.

☆Please don’t take photos in the cinema.

☆Don’t talk with others loudly(大声地)!

1How long does the movie My People, My Country last(持续)?

A.150 minutes.B.145 minutes.

C.155 minutes.D.135 minutes.

2From the rules, we know that people can _______.

A.eat and drink in the cinema

B.only buy tickets from the cinema

C.take their children to the cinema

D.talk with others loudly in the cinema

3Lily and her sister Lucy are students from a middle school. They should spend ________ on the tickets.

A.60 yuanB.90 yuanC.70 yuanD.50 yuan

4We may read the information in a ___________.

A.poster(海报)B.postcardC.bookD.story

【答案】

1B

2C

3C

4A

【解析】

这是一篇关于电影《我和我的祖国》的海报信息。

1题意:电影《我和我的祖国》时长多少?

细节理解题。根据原文Time: 1:30 p.m. — 3:55 p.m.可知,电影时长145分钟。B选项145 minutes145分钟”符合题意,故选B

2题意:根据规则,我们知道人们可以__________

推理判断题。根据原文Don’t let your children get into the cinema by themselves可推断,小孩子不可以独自进影院,需由家长陪同,由此可推断出家长可以带小孩进电影院。C选项take their children to the cinema“带他们的小孩去电影院”符合题意,故选C

3题意:莉莉和她的妹妹露西是一所中学的学生。他们应该花___________元买票。

推理判断题。根据原文Ticket price(价格):45 yuan (but only 35 yuan for each student)可知,学生票一张35元,所以两个人的票价是35×2=70(元),故选C

4题意:我们可以在___________读到这些信息。

推理判断题。通读全文可知,这是一个广告,通常会做成海报形式用于对外宣传。A选项poster“海报”符合题意,故选A

广告类的应用文通常字数不多,篇幅较小,但所包含的信息量却不少。而且设问通常还有一个特点,即在涉及文中数字时都要经过换算或计算才能得到答案,一般很少可以直接套用文中数字做答案。第13小题便是如此。第一小题要把放映时间换成分钟数,第3小题则是要进行计算,并且原文两个数字要选到正确的那一个,否则就会计算错误,一般有关票价一类的信息通常都会有几个价位,例如成人票和学生票、工作日和周末的区别,所以在计算前一定要仔细读题,再回到原文选择正确数字进行计算。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Lucy is shy. She would not invite her classmates _____dancing with her.

A.practice B.practices

C.practicing D.to practice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

We make new friends on the Internet. And we get to know people on the Internet. A lot of people become famous (变得有名) because of the Internet.

Little Chouchou is a little girl from Jiangxi. Her real name is Dai Wenqi. She’s six years old. She loves singing. She often sings with her father. People get to know her after her father uploads their songs on the Internet. They all think the cute girl is a good singer.

Chopstick Brothers is another example (另一个例子). It is a music group (组合) of two men ——Xiao Yang and Wang Taili. They are good at singing and making films. People start to know them from their short funny film Old Boys in 2010. Little Apples is the song in their new film. It is very famous in 2014. Many people can sing it and dance to it. What about you?

1Little Chouchou loves .

A.singingB.watching TVC.reading

2The underlined (划线) word “uploads” means “ ” in Chinese.

A.下载B.上传C.拍摄

3People start to know Chopstick Brothers from .

A.their dancingB.their filmC.their song

4From the passagewe know many people become famous because of .

A.the computerB.musicC.the Internet

5Which of the following is RIGHT?

A.Dai Wenqi is from Jiangsu.B.People think Dai Wenqi is funny.

C.Chopstick Brothers is a music group.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Father is sleeping .Will you ____the radio a little?

A. turn onB. turn off C. turn up D. turn down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据首字母提示完成短文填空。
Last spring I was walking in a park. In front of me there was a mum and her 3-year-old daughter. The little girl was holding a string(线), which had a balloon at the other e.
All of a sudden, a l wind took the balloon from the little girl. I thought she would cry.
But, no! As the little girl turned to watch her balloon rise to the s, she cheerfully shouted out, “Wow!”
That little girl t me something.
Later that day, I received a phone call from my friend, he told me an unexpected problem. I felt like replying with “Oh no, what should we do?” But remembering that little girl, I found m saying, “Wow, that is interesting! How can I help you?”
One thing is for sure-life is always going to make us f unexpected problems, however, how to deal with them is our choice. We can choose to be annoyed or i.
No matter what the situation is, a “Wow!” will always b“Oh, no.”
So the next time you meet one of life’s unexpected guests, remember that little girl and make it a “Wow!” experience. The “Wow!” always works.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It’s ___ good feeling for people to admire the Shanghai World Expo that gives them ______pleasure.

A. 不填, a B. a, 不填

C. the, a D. a, the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Jack, you are 12 years old now. You must ________ yourself well. —All right, Mom.

A. look at B. look like C. look after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Someone called me up in the middle of the night, but they hung up I could answer the phone.

A. as B. since C. until D. before

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Either Mary ___ Jim is coming to the party this evening.

A. but B. with C. and D. Or

查看答案和解析>>

同步练习册答案