精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Katherine Com male is an 11-year-old girl from Pennsylvania.At the age of five she began raising money to buy nets for children in Africa to help stop the spread of malaria(疟疾).
When she was five,Katherine learnt about malaria in Africa.She learnt that every 30seconds a child died from this disease.She,also learnt that people wouldn’t get that disease if they had enough bed nets.“I was really sad to learn that a child died every half a minute because of malaria.”Says Katherine,“I wanted to send nets right away,so that’s what I did.”
Five-year-old Katherine made presentations at churches and schools.She told students and others how important bed nets were for Africans.After|people heard the presentations,many of them donated money.Katherine sent the money to NBN.NBN is an organization that sends bed nets to Africa.
Besides,every holiday Katherine makes something called“net gift certificate”with the help of her friends and brothers.On each l0-dollar certificate there is a message.It explains that a bed net would be sent to Africa.When more certificate orders come,Katherine gets help from students in her school.
Katherine has helped to raise﹩200,000for NBN.“It makes me proud to help African children.I won’t stop working until everyone in Africa has a bed net.”says Katherine.

31.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.When Katherine was six,she began helping children in Africa.
B.Katherine learnt that two children died from malaria one minute.
C.Katherine did a lot and helped to raise﹩20,000for NBN.
D.Katherine’s parents helped her make“bed net gift certificate”.
32.In Paragraph 4,“It”refers to“D”.
A.a 10-dollar note 
B.a gift certificate 
C.an organization 
D.a message
33.From the passage we know Katherine did the following EXCEPTD.
A.raising a great deal of money for NBN
B.giving presentations at churches and schools
C.explaining the importance of nets for Africans
D.orderingpeople to learn to use the nets well
34.It can be inferred from the passage thatA.
A.Katherine’s work is very helpful and meaningful
B.thespread of malaria in Africa will be more serious
C.every child in Africa gets a net with Katherine’s help
D.Katherine has received much money from NBN.

分析 本文叙述了一个名叫凯瑟琳的女孩得知买蚊帐可以阻止非洲人死于疟疾,于是她在教堂和学校做演讲,为给非洲人买蚊帐而筹集资金.在假期,凯瑟琳让人们买一种礼券,每10美元为非洲人买一个蚊帐.凯瑟琳的努力,为NBN筹集到了大量资金,为非洲人提供了很多蚊帐,她觉得要继续努力,争取让每个非洲人都有一个蚊帐.

解答 31.答案:B.细节理解题,根据第二段中句子 She learnt that every 30 seconds a child died from this disease.可知Katherine 得知每30秒就有一名孩子死于疟疾,也就是1分钟会有2个孩子死于这种病.故选B.
32.答案:D.词义理解题,根据第四段 On each l0-dollar certificate there is a message.可知此处指的是每个10美元单据就是一个信息,这个可以证明这些钱可以买一个蚊帐.故选D.
33.答案:D.细节理解题,根据Katherine sent the money to NBN.可知凯瑟琳为NBN筹集资金,故A项与文中意思相符.根据Five-year-old Katherine made presentations at churches and schools.可知凯瑟琳在教堂和学校做演讲.故B项与文中意思相符.根据She told students and others how important bed nets were for Africans.可知她告诉学生和其他人蚊帐对于非洲人是多么重要.故C项与文中意思相符.文中没有提凯瑟琳命令人们如何使用蚊帐,故选D.
34.答案:A.推理判断题.根据最后一段Katherine has helped to raise $200,000 for NBN.可知凯瑟琳的努力,为NBN筹集到了大量资金,为非洲人提供了很多蚊帐,因此是有作用的和有意义的,故选A.

点评 解答此类题,根据文章上下文的语句和语段,采用不同的答题技巧和方法来推理做题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Chinese          by more and more people from all over the world today.(  )
A.learnB.learnedC.is learnedD.was learned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Judy,I guess you are only twenty-five years old,is that true?
--Oh,it's a __________.(  )
A.suggestionB.secretC.reasonD.problem

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-That isn't your dictionary.
-It's____________.I think.(  )
A.herB.myC.yourD.his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.--I hear your friend is visiting San Ya again.Is it the second time for him?
--Yes,and he will come for            time next spring.(  )
A.a thirdB.a secondC.the third

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.A loud noise suddenly  hurts your ears while you enjoy a film in the cinema.A stranger makes you jump as he shouts at his friend on the other side of  the city.Mobile phones are everywhere and sometimes they can be very annoying.Although they are necessities(必需品) of modern life,it is common to hear people complain about(抱怨) mobile phones.
Most public places have mobile phone rules.So try to keep your phone ring as low as possible or put it on vibrate mode(振动模式).It is good to leave your phone at home when you would be at school or when visiting a hospital.
If you need to make or take a call while in a meeting,at a restaurant or a theatre,go to the washroom.If you are expecting a call,get  a seat near the door.It is polite to tell others at the beginning that you are expecting an important call.When you get a call and you are with friends,keep the call short and speak quietly.
A good way to make sure that people don't interrupt(打断)you and others is to tell your friends when it's a good time to call.
根据短文内容,补全表格.
In most public placesKeep your phone ring as (66)low.as possible or put it on vibrate mode.
At school or when visiting a hospital(67)leaveat home.
In a meeting,at a restaurant or a theatreIf you need to make a call,(68)go to the washroom.If you are waiting for a call,you should(69)sit     near the door.
When you get a call and you are with friends(70)keep the call short   and speak quietly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Would you like to have dinner with us?(  )
A.have noodlesB.have bread and milk
C.come to the evening mealD.help to cook

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.--Oh,he_________ be Li Ming.I know him well.
--No,it _________ be him.He's gone to Neijiang for a meeting.(  )
A.can; doesn't have toB.must; can't
C.need; mustn'tD.may; may not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-________,Peter?
-I have a bad cold.(  )
A.What color do you likeB.What's the matter with you
C.Where are youD.What's the weather like

查看答案和解析>>

同步练习册答案