5.If the eyes are the windows of the soul,then the body is the mirror of our feelings.If we are feeling great,we may give our body signals(信号).If we look at someone else's body,we can often tell how they are feeling by their body signals.So reading body language signals is a great tool in daily communication.
In case(假使) you don't think that learning how to read and use body language is important,here are some numbers for you.7% of the information we receive is from what people actually say,and 38% of the information we receive is from the tone(语气) and the speed of their voice; while 55% of the information we receive is from their body language.
These non-verbal(非口头的) signals will help you a lot,but you still need to focus on what people are saying.If you focus too much on their body language signals,you and the person may feel uncomfortable.It is useful to be able to read people's body language,but it is useful to learn how to send the right signals and avoid the wrong signals too.Body language may be given several interpretations.Many signals have different meanings,depending on the person and the situation.Be sure of it when you are trying to read a body language signal.
61.The numbers mentioned in the second paragraph are toB.
A.explain what body language is
B.show the importance of body language
C.tell us body language is less used than verbal language
D.tell us body language is the only tool in communication
62.What is the meaning of the underlined sentence in the last paragraph?B
A.Body language is widely used all over the world
B.Body language can be explained in different ways.
C.It's too hard to understand the meanings of body language
D.People have already looked through many books on body language.
63.According to the writer,body language is veryD.
A.simple to learnB.negative to be used
C.hard to understandD.helpful in communication
64.According to the passage,which of the following is TRUE?C
A.Body language is uncomfortable.
B.What people are saying is not important
C.Body language can show your emotion.
D.To send wrong signals is not body language
65.We can infer(推断) that the writer will most probably talk aboutB next.
A.what the wrong body language signals are
B.examples of how to understand body language correctly.
C.numbers about how many people wrongly use body language
D.an analysis (分析) of why people wrongly understand body language.
分析 如果说眼睛是心灵的窗户,那么身体是我们感情的镜子.如果我们感觉很好,我们就会给我们的身体信号.如果我们看看别人,我们也可以通过他们的身体信号知道他们的感觉.所以阅读身体语言信号是日常交际的重要工具.假使你不认为学习阅读和使用身体语言是非常重要的,这里有一些数字供你参考.我们所接收到的7%的信息是人们真实说的话,38%是从语气和声音的速度判断的;而55%是从他们的身体语言判断的.这些非口头的信号会帮助你很多,但你仍然需要关注人们说什么.如果你太专注于他们的身体语言信号,你和他可能会感到不舒服.读懂人的身体语言是很有用的,但它对于发出正确的信号,避免错误信号是更有用的.身体语言可以有不同的解释.许多信号都有不同的意义,这取决于人和他的情况.当你试图阅读身体语言信号时相信它.
解答 61.答案B 细节理解题 根据 In case you don't think that learning how to read and use body language is important,here are some numbers for you.可知 假使你不认为学习阅读和使用身体语言是非常重要的,这里有一些数字供你参考及本段描述,可知后面的数字主要是为了说明肢体语言的重要性.故选B.
62.答案B 理解推测题 联系下文 Many signals have different meanings,depending on the person and the situation.,可知这句话的意思是,肢体语言可以做多种解释.故选B
63.答案D 理解推测题 根据第一段及最后一句So reading body language signals is a great tool in daily communication.描述,可知作者认为肢体语言在交际中很有用,故选D.
64.答案C 推理判断题 根据第一段If we look at someone else's body,we can often tell how they are feeling by their body signals.描述,可知肢体语言有时体现出我们的思想感情,故选C.
65.答案B 推理判断题 这篇短文主要介绍了肢体语言在交际中的重要作用及其与口头语言的关系,故下文要介绍的应是如何来正确的识别肢体语言.故选B.
点评 本文有一定难度,出现了许多判断推理理解类型的题,不只是从文中直接找出,还要结合自己的思想来解答.