When does music in public places become noise pollution?
You may like at least some kind of music. But the problem is that, in lots of places, you’re made to hear somebody else’s choice in music. Say you’ve just landed at an airport. At the airport, the “background” (背景)music may be played loudly.
When you are on the way to your hotel, there may be another kind of music played by the taxi driver. Then you finally reach your hotel. But when you are taking the elevator(电梯),there is elevator music.
You go out to dinner and end up in a place where the owner of the restaurant thinks music will help make you eat more and spend more. Then a person playing the violin comes around. This is called the “music wallpaper”. It is to make you buy more and eat a lot. Even the government thinks this is “noise pollution,” especially when the music is too loud.
Noise pollution may be bad for our hearing. It’s also bad for some of our daily activities, such as sleeping, conversations and so on.
The fact that you can’t see, taste or smell it may help explain why it has not received as much attention as other kinds of pollution, such as air pollution or water pollution. The air around us is always filled with sounds, but most of us would not think we are surrounded(包围) by noise. This can be bad for our health. So many people like soft and quiet music in their house.
1. In the restaurant, the music is to make you _____________.
A. have a nice meal
B. eat more food and spend more money
C. enjoy some wonderful music
D. have a great time in the restaurant
2.This passage doesn’t talk about ___________.
A. food pollution B. water pollution
C. air pollution D. noise pollution
3. Music in public places becomes noise pollution because __________.
A. it’s played at the airport
B. it’s played by the taxi driver
C. it’s played when you are taking the elevator
D. you are made to hear someone else’s choice in music
4.From the passage we know that ___________.
A. music that is too loud is bad for our health
B. people pay as much attention to noise pollution as they do to air pollution
C. people like loud music in their house
D. most people think that there’s lots of noise around us
1.B
2.A
3.D
4.A
【解析】
试题分析:文章讲述了什么时候音乐在公众场合成为了噪音了呢?在候机区,在旅馆,在电梯,在商场,人们都在被动地接受各种类型的音乐。我们的周围充满各种声音,但是我们大部分人不认为我们被噪音包围着。这对我们的健康不利。所以许多人喜欢在他们的房子里听轻柔安静的音乐。
1.细节理解题,根据文中语句“You go out to dinner and end up in a place where the owner of the restaurant thinks music will help make you eat more and spend more.”理解可知。你出去吃饭最终会在一个饭店老板认为音乐会让你吃的更多消费的更多的地方停留。故选B。
2.理解归纳题,根据文章最后一段such as air pollution or water pollution. 比如说空气污染或者水质污染。以及文章中提到Noise pollution噪音污染。未提及food pollution食物污染。故选A。
3.细节理解题,根据文中语句“You may like at least some kind of music. But the problem is that, in lots of places, you’re made to hear somebody else’s choice in music.”理解可知。你可能喜欢某种类型的音乐。但是问题在于在许多场合你不得不被动的去听别人选择的音乐。故选D。
4.细节理解题,根据文中语句“The air around us is always filled with sounds, but most of us would not think we are surrounded(包围) by noise. This can be bad for our health. So many people like soft and quiet music in their house.”理解可知。我们的周围充满各种声音,但是我们大部分人不认为我们被噪音包围着。这对我们的健康不利。所以许多人喜欢在他们的房子里听轻柔安静的音乐。故选A。
考点:健康环保类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校八年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There is going to ___a parents’ meeting this evening. My father will take part in it.
A.have B.has C. be D. /
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆岩口复兴学校八年级上定时作业1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Healthy eating doesn’t just mean what you eat, but how you eat. Here is some advice(建议) on healthy eating.
Eat with others. It can help you to see others’ healthy eating habits. If you usually eat with your parents, you can find that the food you eat is more delicious
Listen to your body. Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water to see if you are thirsty---sometimes you are just thirsty, you need no food. Stop eating before you feel full.
Eat breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past ten hours, your body needs food to get you going. You can be cleverer after eating breakfast.
Eat healthy snacks like fruits, yogurt or cheese. We all need snacks sometimes. In fact, it’s a good idea to eat two healthy snacks between your three meals. This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of (代替) a meal.
Don’t eat dinner late. With our busy life, we always put off(推迟) eating dinner time. Try to eat dinner at least 3 hours before you go to bed. This will give your body a chance(机会) to digest most of the food before you sleep.
1. The writer gives us ________ pieces of advice on healthy eating.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7
2.Which snack is NOT mentioned(提到) in the passage ?
A. Fruits B. Yogurt C. Chips D. Ice cream
3.Which is TRUE ?
A. Snacks are bad for our health.
B. We should keeping eating until(直到) we are full.
C. Dinner is the most important meal of the day.
D. We should have dinner at least 3 hours before going to bed.
4.The word “digest” means _____________.
A. 消化 B. 享用 C. 储存 D. 循环
5.The passage tells us __________________.
A. where to eat B. how to eat
C. what to eat D. when to eat
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆岩口复兴学校八年级上定时作业1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Lily ________ walks with her father after dinner .
A. sometime B. sometimes
C. some time D. some times
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区清平中学等九年级模拟联考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
短文填空。(每空2分,共16分)
根据下列短文内容,在短文后的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。
Life is a learning process(过程). Experiences in life teach us new lessons and make us a better person. With each passing day, we learn to 1. with different problems.
◆ Happiness and sadness
True happiness comes 2. hard work. Whatever we do, do it well. Putting on a happy face and thinking interesting things are helpful to have happy feelings. Helping others is 3. a good way. When happiness comes, sadness goes away.
◆ Failure and Success
Failure shows 4. the right way, makes us grow up and teaches us how to be successful. As the old saying goes, “Failure is the mother of success”. Don’t be 5. of failure.
◆ Hope and Despair(绝望)
Hope is what keeps life going. Hope makes us dream. Life teaches us not to give up hope even in the darkest hours, because 6. every night there is a new day. Whatever 7. , just keep moving on in life and be hopeful.
Life teaches us not to feel sorry for 8. , for it has passed and can not be called back. Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dark. So the only choice is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区清平中学等九年级模拟联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Don’t be nervous. There is ___________.
A. anything serious B. something serious
C. everything serious. D. nothing serious
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区清平中学等九年级模拟联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This is my idea. I hope you can ___________ it.
A. think of B. think over
C. think about D. think up
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区初三诊断性英语测试卷(解析版) 题型:阅读理解
Huaihua Foreign Language School Li Nan Teacher of English Yingfeng Street, Huaihua, China Tel:0745-2709348 Fax:0745-2709456 E-mail:Linan@21cn.com BP:1240822018 Zip code:418000
|
Red Star Farm Zhang Hui Farmer Shangping Village, Zhejiang 419100 Tel:0745-6826194 13973098479 (mobile) BP:1270803706 |
Chongqing Children’s Hospital Liu Hong Doctor 136 Chongshan Road, Lianglukou, Chongqing 400014 Tel: 023-63632756 13704358529(mobile) Fax: 023-65768904 E-mail:cclh @ 163.com |
Liantai Taxi Company Yang Jun Driver 235 St. Tongzhi, Hangzhou, Zhejiang 310007Tel: 0571-7038385 Fax: 0571-7065834 E-mail:hzyj @ 163.com Mobile phone:13992301636
|
根据以上所提供的信息,选择最佳答案。
1.We can learn English from .
A.Yang Jun B.Zhang Hui
C.Liu Hong D.Li Nan
2.You may telephone for help if your younger brother or sister is ill.
A.the police B.Liu Hong
C.Li Nan D.Zhang Hui
3.We can call when we want to take a taxi to Hangzhou Railway Station.
A.13973098479 B. 0745-2709348
C. 13992301636 D. 13704358529
4.Of the four, we can’t send fax to the .
A.driver B.teacher
C.doctor D.farmer
5.If you have some questions about your younger brother’s or sister’s health, please send an E-mail to .
A.Linan@21cn.com B.cclh@163.com
C.hzyj@163.com D.hhMx@163.com
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆万州高级中学九年级上阶段性定时作业1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
We will have two family parties this autumn.
One is at Halloween and is at Thanksgiving.
A. other B. the other
C. another D. the others
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com