分析 本文讲述的是校车的安全问题.在中国,每天约有200万儿童上学.他们中的许多人乘校车.在4月5日,国务院公布了关于校车安全的新规则.这些新规则比旧的要严格得多.在新规则下,地方政府必须确保学生就读附近的学校或寄宿制学校,减少交通风险.还有许多其他的规则.校车必须有超过七席.每条总线上,必须有至少一个成年孩子看管孩子.每个校车必须有一个灭火器,急救箱和GPS.去年,一系列的校车事故发生在中国.要停止这样的意外,中央政府决定加强校车的规则.最严重的事故发生在11月在甘肃,九座小巴士坠毁.里面有62名儿童,其中21人死亡.
解答 51-55 CBBAB
51.C.词义理解推断题,根据文中语句"Under the new rules,local governments must make sure that students attend nearby schools or boarding (寄宿的)schools to reduce traffic risks(风险)."理解可知.此句的含义是学生必须到就近的学校去上学,故attend的含义是go to故选C.
52.B.句意理解归纳题,根据第五段"The new rules also say that school buses must never be overloaded(超载)"理解可知.无轮什么时候严禁校车超载,故A是错误的.While on the road,other cars must let school bus go first.校车先行,故B对,60km per hour on normal roads校车在普通车道限速六十,故C错,故选B.
53.B 细节理解题,根据最后"A school bus must have more than seven seats.On each bus,there must be at least one adult to keep an eye on the kids.Each school bus must have a fire extinguisher (灭火器),a first aid box and a GPS."理解可知.校车中没有涉及到学生家长的问题,故选B.
54.A.根据倒数第二段To stop such accidents,the Central Government decided to strengthen (加强) the rules for school buses.可知是因为校车安全事故频发,为了减少事故中央政府决定加强校车的规定,中国政府制定新规的主要原因是校车的现状很危险故选A.
55.B 理解归纳题,根据文章内容可知本文讲述的是校车的安全问题.中国政府出台新政策的主要原因是学生的安全问题亟待解决,故选B.
点评 此文是篇新闻报道,考查的内容较多.先浏览阅读理解题目,将问题按归纳概括题、具体细节题、词语释义题、推理判断题等题型分门别类,以便熟悉文章所要考查的信息点和知识点.这样,由于带着问题去阅读,阅读时就重点突出、速度加快、准确率高.需要注意的是,浏览阅读理解题目时不要看问题的选项,以避免增加干扰.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| POSTCARD Tuesday,May 1st Last week I went for a visit to Mount Tai with Jack.We arrived there by train at 17:00 last Sunday.We spent the night in a clean hotel and enjoyed delicious Shandong food.The next morning the weather was nice and we began to climb the mountain.It took us the whole day to get to the top of Mount Tai. Along the way we saw beautiful scenery(景色),visited an old temple(寺庙) and bought many nice things.At night we ate nice hot food in the mountain.On Tuesday morning we enjoyed the sea of clouds.It was exciting. I hope Tom and you can come to China next year.Then we can visit more interesting places together. Yours, Peter | To: Tony Smith 16 Green Gardens, New York, USA |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Be who real wash surprise I see much month important |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Mitzi Lost Wednesday evening French poodle called Mitzi Brown,5 years old,good reward(报酬) Phone Barbara 555-4140 anytime | Bluey Lost blue/white Persian male cat 12 months old friendly nature Any info about Bluey Large reward Tom 555-2732 evenings |
| Pets-Cats Burmese kittens 11 weeks old 2 female 4 male 1 Red Others various colors Gentle and registered(登记过的)﹩250 Sandy 555-0001 mornings | Pets-Dogs Small dogs/short legs/long body 3 red 2 male 1 female 5months old,registered Sale﹩280 Phone Carl 555-9019 afternoons |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| LOST AND FOUND | ||
| Lost: My School ID Card My name is Linda.Please call 484-7659. | Found: A set of keys.Please call Mary at 498-2569 | Found:Is this your book? Please call John at 395-4537. |
| Found: Is that your black schoolbag?Please call Tony.Phone#345-6789 | Lost: My computer game.、Call Tom at 897-6543 | Found: A cat.Black and white.In the music room.Call Lisa at 412-5676. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com