精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Roger,a young man from China,has taught Chinese in a primary school in England for 3 years.Many children like his class and he enjoys teaching them very much.All the pupils are quite interested in what Roger teaches them.They learn quickly and do everything carefully.
One day he said to the children,"People in a lot of Asian countries wear white clothes at funerals (葬礼),but the people in America  wear white in the weddings(婚礼) because white means purity and happiness.
What colour does an English woman wear when she gets married?"
Mary said,"White,sir,because she is happy.""That is good,Mary,"Roger said."You are quite right.She wears white because she is happy."
But then one boy in the class put up his hand."Yes,Dick?"Roger said,"Do you have a question?""Yes,"Dick said."Why do men wear black in our country when they get married,sir?"

61.What does Roger do?C
A.He teaches English in China
B.He is a Chinese teacher in China
C.He teaches Chinese in England
D.He teaches English in England
62.Roger enjoys teaching his pupils becauseB.
A.they are his own children
B.they are clever and careful
C.they are lovely
D.they are polite and helpful
63.An English woman wears white clothesA.
A.when she gets married
B.when she is worried
C.when she is sad
D.when she is a funeral
64.What colour do men in England wear when they get married?B
A.White
B.Black
C.Red
D.Green
65.Which of the following is true?D
A.Roger dislikes teaching the children.
B.Dick was a slow girl.
C.People in England wear white when they get married.
D.Dick,a clever boy,liked asking questions.

分析 罗杰,一个来自中国的年轻人,已经在英国的一所小学教了3年中文.许多孩子都喜欢上他的课,他也很喜欢给他们上课.所有的学生都对罗杰的课程很感兴趣.他们学得很快,认真地做每一件事.有一天,他对孩子们说,"许多亚洲国家的人在葬礼上穿白色的衣服,但美国人在婚礼上穿白色的,因为白色意味着纯洁和快乐."英国女人结婚时穿什么颜色的衣服?"玛丽说,"白色,先生,因为她是幸福的.""那很好,玛丽,"罗杰说,"你说的很对.她穿着白色的因为她是幸福的."但是在班上的一个男孩举起了手."怎么了,迪克?"罗杰说,"你有问题吗?""是的,"迪克说,"为什么我国的男人在结婚时穿黑色,先生?"

解答 61.答案C 细节理解题 由文中 Roger,a young man from China,has taught Chinese in a primary school in England for 3 years可知罗杰,一个来自中国的年轻人,已经在英国的一所小学教了3年中文,故选C
62.答案B 细节理解题 由文中 All the pupils are quite interested in what Roger teaches them.They learn quickly and do everything carefully可知 他们学得很快,认真地做每一件事,说明他们很聪明和认真.故选B
63.答案A 细节理解题 由文中"What colour does an English woman wear when she gets married?"Mary said,"White,sir,because she is happy."可知"英国女人结婚时穿什么颜色的衣服?"玛丽说,"白色,先生,因为她是幸福的.",故选A
64.答案B 细节理解题 由文中"Why do men wear black in our country when they get married,sir?"可知"为什么我国男人在结婚时穿黑色,先生?",故选B
65.答案D 理解判断题 由文中 But then one boy in the class put up his hand."Yes,Dick?"Roger said,"Do you have a question?""Yes,"Dick said."Why do men wear black in our country when they get married,sir?"可知 但是在班上的一个男孩举起了手."怎么了,迪克?"罗杰说,"你有问题吗?""是的,"迪克说,"为什么我国男人在结婚时穿黑色,先生?",可见他是一个聪明的,爱问问题的男孩,故选D

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Every evening,my mother        magazines while my father watches sports TV programmes.(  )
A.looks afterB.looks throughC.looks out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The sofa is so large that it                          half of the room area.(  )
A.takes upB.picks upC.turns upD.puts up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.How kind you are!You are always doing what you can _________ others.(  )
A.helpB.helpingC.to help

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Look!The man at the gate            be our teacher.He is always standing there.
--No,it            be him.He is having a meeting in the office now.(  )
A.must; can'tB.must; mustn'tC.can't; can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.A:Hello,this is Jack speaking in Beijing.May I (76)speak to Amy?
B:Hey,this is Amy.(77)What are you doing (there/in Beijing)?
A:I am visiting my aunt.I am calling to say good luck to you about your graduation exam.
B:(78)Thanks( a lot )/Thank you( very much )/Many thanks.Have you ever been to Badaling?
A:(79)Yes./Yes,I have..I went there yesterday.
B:(80)How soon will yu be back?
A:I will be back in 6days.
B:See you then.
A:OK,see you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Nicole Kelly a 23-year-old girl,was born without her left forearm,①____that didn't  stop her ②____ becoming Miss Iowa after a three-day competition in Davenport.
Kellly will go to Atlantic City to compete for Miss America and she will give a talk about the importance of overcoming (克服)disabilities.
"A year ago,I certainly didn't think I would have something to do with the beauty③/kwi:n/______,"Kelly wrote on her"Meet Miss Iowa"page."But now I know that being Miss Iowa is perfect and speaking out on the stage is very important for me.⑤I  feel so thankful for those who have encouraged me at every step of the way."
"As I grew older,I learned to ④/?k'sept/______the strange eyes from others…with an outgoing character that would not give in,"she wrote."This meant that I would try everything!⑥从游泳到舞蹈,没有我不愿意尝试的事情.Now I stand on the stage and find it very suitable for me."
Kelly said that being a star was a good way to show herself,and more importantly,it helped her walk out of the sadness of being disabled.

66.在文中的1处和2处分别填入一个合适的词,使句子通顺连贯.①but②from
67.根据提示,在文中的3处和4处分别填入一个合适的单词.
③queen④accept
68.将⑤句译成汉语.我对那些在我成长路上每一步都鼓励过我的人感到很感激.
69.将⑥句译成英语.From swimming to dance/dancing,there was nothing I would not try.
70.What's  the topic of the talk Kelly will give?It's about the importance of overcoming disabilities..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Some people ___feel sick when they read a book in a car or on a boat.(  )
A.mustB.shouldC.mayD.need

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Lisa was so careless that she made many spelling ________ in her homework.(  )
A.plansB.decisionsC.gradesD.mistakes

查看答案和解析>>

同步练习册答案