精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.These days,a new kind of restaurant is becoming popular.People who go there can not only enjoy their meals,but also enjoy playing computer games and have fun with their family and friends on the Internet.Wink is the restaurant's name.It's in Los Angeles.
In Wink,there are no waiters around you.The screens have replaced(取代)them.You can order the food by touching the screen in front of you and the runners (传送带)will bring it to the tables quickly.You can also play video games with the people at any table.
Wink is an interactive(互动的)restaurant where you will control your meal and your fun.Different kinds of food are served at any time of day.Wink is a place where every table in the restaurant can have a video game competition at the same time.
The owner of the restaurant hopes that Wink can make it easy for people to have fun and enjoy a delicious meal.

Fill in the blanks according to the passage.Only one word for each blank.
A new kind of restaurant is becoming popular in Los Angeles.It's (72)named/called Wink.It's an interactive restaurant where you can (73)both   enjoy the meals and have fun playing computer games.With the (74)help  of computers,you can order the food.The runners know clearly where to go and will bring it to you (75)instead  of the waiters.At the same time,you can also play video games with any (76)other  person eating in the restaurant.The owner of the restaurant hopes ou can like this place.

分析 全文大意:
如今,一种新型的饭店受到欢迎.去那里的人们不仅能享受到美食还能玩电脑游戏和家人朋友享受在互联网上的乐趣.饭店的名字叫Wink,位于洛杉矶.在 Wink饭店,里面没有服务员.屏幕取代了他们.你可以触摸前面的屏幕点菜,传送带会把食物快速地送到餐桌上.你可以和任何桌上的顾客玩电子游戏.Wink是一家可以操控食物和兴趣的互动餐厅.在一天中的任何时候供应不同种类的食物.Wink是每张餐桌上可以同时进行电子游戏比赛的地方.餐厅的主人希望Wink使人们轻松地享受到乐趣和美食.

解答 答案:
72、named            细节理解题及同义句转换      根据第一段Wink is the restaurant's name."饭店的名字叫Wink."结合题目It's…Wink可知该句缺少谓语动词,根据it代指饭店,可推知被命名为为Wink,"命名"的英文为name/call,为动词,该句的主语it是谓语动词的承受者二者形成被动关系故用被动语态,结合短文的时态是一般现在时,故谓语动词为一般现在时的被动语态,其结构为is/am/are+及物动词的过去分词,结合题目有be动词is,故填入name/call的过去分词即可,故答案为named/called
73、both               细节理解题及同义句转换       根据People who go there can not only enjoy their meals,but also enjoy playing computer games and have fun with their family and friends on the Internet可知去那里的人们不仅能享受到美食还能玩电脑游戏和家人朋友享受在互联网上的乐趣,结合题目It's an interactive restaurant where you can…enjoy the meals and have fun playing computer games中的关键词and可推知both…and…"既…有…"在句中连接谓语,与短文中not  only…but also"不仅…而且"连接的谓语,表达的意思相近,故填入both.
74、help              细节理解题及同义句转换        根据第二段 You can order the food by touching the screen in front of you and the runners (传送带)will bring it to the tables quickly可知你可以触摸前面的屏幕点菜,传送带会把食物快速地送到餐桌上.结合题目With the…of computers,you can order the food.可知空处前为定冠词the,后为介词of,结合原文意思可推知在电脑的帮助下,你可以点菜,故填入名词help即with the help of",在…的帮助下",故答案为help
75、instead          细节理解题及同义句转换        根据第二段In Wink,there are no waiters around you.The screens have replaced(取代)them.You can order the food by touching the screen in front of you and the runners (传送带)will bring it to the tables quickly可知在 Wink饭店,里面没有服务员.屏幕取代了他们.你可以触摸前面的屏幕点菜,传送带会把食物快速地送到餐桌上.结合题目意思"传送带清楚地知道去哪儿…服务员把食物给你送到."空格后为介词of,及关键词waiters,可推知用instead of"代替"表达replace的相近的意思,即代替服务员,故填instead
76、other            细节理解题及同义句转换         根据第二段You can also play video games with the people at any table.可知你可以和任何桌上的顾客玩电子游戏,本题意思"与此同时,你可以和在餐厅吃饭的…人玩电子游戏."结合空格前为any,后为可数名词单数person,可推知any  other+单数名词是指在同一范围内除了某人或某物以外的其他人或事物,即any other person"其他任何人"与原文意思一致,故填other

点评 此篇为英语阅读填空.做题时先读懂短文大意,再读题,尽量弄懂在讲什么; 开始试着填,确定好词性及词意,然后在原文中找相同或相似的句子,将缺少的部分填全.同时注意利用固定搭配等辅助做题,其中联系上下文是做好此类题的关键所在.最后根据所填的词汇复读文章,看前后是否连贯通顺,是否符合逻辑,查漏补缺,完成校正.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-How long have you prepared for the party?
-______.(  )
A.Since last weekB.In last weekC.At last weekD.last week

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.If Iwere(be )Yang Liwei,I would fly into the space.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可
以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项徐黑.
How would you use a radio or a telephone if you had no electricity or batteries?These(16)Bbothered(使烦恼) British inventor Trevor Baylis.So in 1996he(17)Aa wind-up(装有发条的)radio.It doesn't need electricity or batteries.You wind it up(18)Dhand.It plays for about an hour.Then,you wind it up(19)C.Today it's made in South Africa.
Then in 1999,Baylis invented a mobile telephone that is powered by(20)B.The shoes contain (含有)a small battery that is powered when you(21)B.This battery is connected to a mobile phone.These two simple inventions can bring modern(22)Ato all parts of the world.
Baylis doesn't have a university degree in engineering.In(23)A,he left high school before graduating(毕业).He just loves(24)Cthings to help people.He never knows(25)Dideas will come to him.The idea for the telephone came to him in a dream.

16.A.dreamsB.problemsC.windersD.wishes
17.A.inventedB.improvedC.borrowedD.copied
18.A.inB.atC.onD.by
19.A.thenB.slowlyC.againD.finally
20.A.sunB.shoesC.capsD.wind
21.A.sleepB.walkC.restD.chat
22.A.communicationsB.exhibitionsC.suggestionsD.instructions
23.A.factB.orderC.needD.time
24.A.buyingB.sellingC.makingD.collecting
25.A.whileB.becauseC.unlessD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.班会上允许同学们提出不同的建议.
Studentsare allowed to think up different opinions in the class meeting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Is this yellow schoolbag Tom's?
-No,it isn't.______ is black.(  )
A.MineB.HisC.Hers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-How do you like the two pieces of music?
-______of them are interesting.I've listened to them several times.(  )
A.BothB.AllC.None

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺.
heavy   safe   our   snow   thousand
51.The weather in January here is not as cold andsnowy as in the north,
52.The villagers are fighting against theheaviest flood that they have ever had in the past fifty years.
53.The old town attractsthousands of foreign visitors every year.
54.Mary comes from England and her old school is smaller thanours.
55.These many people are talking about thesafety of food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.At present,our spacecraft are too slow tocarry(carry) people to Mars.

查看答案和解析>>

同步练习册答案