精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Riding horses is a traditional Chinese skill.In ancient times,Chinese people were used to riding horses on the road,and then carriage and horses were very convenient and important.People enjoyed firing arrows on the horses'back.In addition,horses were widely used in the military.There were two kinds of soldiers in all then.One was called cavalry and the other was called infantry.The cavalry was much more powerful than the infantry.Every big battle in Chinese history can't be without horses.
However,we can only see the horses in the films and the zoos now.What caused that?With the development of the productivity,the improvement in science and technology,the invention and application of the new machinery,horses have been useless.Most of the horses around us even can't run today.So it is heartbreaking for us.
41.How did Chinese people travel in the past?C
A.By bus
B.By air
C.By riding horses
D.By bike
42.Horses were also usedA.
A.in the army
B.in the village
C.at school   
D.in big cities
43.Compared(比较)with the cavalry,the infantry wasB.
A.more powerful
B.less powerful
C.less dangerous
D.more dangerous
44.Why do we always see horses in films or zoos now?D
A.Because science and technology has developed.
B.Because new things have been developed.
C.Because a lot of horses have hunted by people.
D.Both A and B.
45.What's the main idea of the passage?C
A.How to ride horses.
B.How to look after horses.
C.Riding horses-a traditional Chinese skill.
D.Wars in Chinese history.

分析 短文讲了骑马在中国的重要性和发展的历史,分析了现在很少看见马的原因.

解答 答案:41.C  细节推理题.根据第一段第一行句子In ancient times,Chinese people were used to riding horses on the road,and then carriage and horses were very convenient and important.在古代,中国人习惯骑马上路,马车和马匹非常方便和重要.可知中国人过去旅游是骑马.故选C.
42.A   细节理解题.根据第一段第二行句子One was called cavalry and the other was called infantry.The cavalry was much more powerful than the infantry.一个叫骑兵,另一个叫步兵.骑兵比步兵强大得多.可知马也曾用在军队中.故选A.
43.B  细节理解题.根据第一段第二行句子One was called cavalry and the other was called infantry.The cavalry was much more powerful than the infantry.一个叫骑兵,另一个叫步兵.骑兵比步兵强大得多.可知骑兵比步兵强大得多.故选B.
44.D   细节理解题.根据第二段第一行句子With the development of the productivity,the improvement in science and technology,the invention and application of the new machinery,horses have been useless.随着生产力的发展,科学技术的进步,新机器的发明和应用,马已无用.可知随着生产力的发展,科学技术的进步,新机器的发明和应用,故选D.
45.C    主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一句Riding horses is a traditional Chinese skill.骑马是一项中国传统的技能.可知骑马是一项中国传统的技能.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
A.designers     B.as well as         C.much        D.protect      E.show
Most of the time,people wear hats to protect themselves from bad weather conditions.Hats are also worn to (46)E politeness and as signs of social position.But nowadays,hats,especially women's hats,are (47)C more than that.In fact,hats have changed into fashion and style symbols by many movie stars.What's more,people now consider many different features (特点)when choosing even a simple hat.Many (48)A point out that,when choosing the right hat,it's important to consider the color of your skin  (49)B your hair,your height,and the shape of your face.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Growing up is not always easy.When facing difficulties,courage and a spirit of independence (独立)can be more useful than crying for help.That's(16)Bthe story I've heard recently tells me.
The young man was born in1982in a poor family in a small town.When he was only 11,his father became mentally(心理上地) ill and one day came back with an abandoned baby (弃儿) girl.A year later,his(17)Bleft home with his younger brother because she couldn't(18)Bhard life and pressure from her mad husband.The 12-year-old boy began to(19)Ahis whole family:he took care of not only his sick father,but also the little girl.(20)C,he didn't give up studying.Later he went to college.To care for the little girl,he rented a room near his college and(21)Bher education by doing part-time job.
(22)Dthe young man's story went public,people were deeply impressed by his behavior.Although his life was hard,he didn't give up his father and his sister because(23)Aneeded his help very much.And he(24)Cdonations from others.He said he felt(25)Cbecause of kind offers,but he could depend on his own work.With his hard-won money,he(26)Ahelped other students in trouble.
Today when many young people worry more about their own happiness,this young man's behavior reminds us of what we don't usually(27)C:love and care for others.Nobody could continue to live(28)Bthese.
Through his hard life,the young man is regarded as a(29)C.So when facing difficulties,don't(30)Dbad luck.Consider what more you could do for your family and society,and you'll find the world smiling back.
16.A.what'sB.whatC.whyD.when
17.A.fatherB.motherC.sisterD.brother
18.A.understandB.standC.believeD.think
19.A.supportB.organizeC.hateD.like
20.A.At timesB.SometimesC.At the same timeD.For the first time
21.A.plantedB.affordedC endedD.went
22.A.BeforeB.UnlessC.UntilD.After
23.A.theyB.heC sheD.you
24.A.receivedB.expectedC.refusedD.got
25.A.sorryB.unhappyC.encouragedD.sad
26.A.evenB.hardlyC.stillD.too
27.A.get used toB.worry aboutC.pay attention toD.look forward to
28.A.withB.withoutC.byD.for
29.A.foolB.volunteerC.heroD.boy
30.A.knock intoB.dream aboutC.talk aboutD.complain about.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.What do you usually do onweekends (周末)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.对于许多学生来说,到达学校是很容易的.It is easy for many students to get to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Lucy tried her best to work out the problem.Two days later,Lucy made it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.
Name and Material of The Traffic Light
 
Being   Invented   Date and Place
 
Inventor
 
The first traffic lights looked like railway signals with red and green gas lamps for night use.
 
on December 10,1868,
in London
 
J.P.Knight
 
The modern electric traffic lights were red-green electric traffic lights.
 
in 1912,
in Salt Lake City
policeman called
Lester Wire
 
A traffic signal system had two colors,red and green,and a buzzer(报警器).
 
on August 5,1914,
an American Traffic Signal
Company
 
James Hoge
 
The  first  four-way,three-color  traffic
light
 
In  9120,in    Detroit,
 
 
Michigan
 
 
a  police     officer
 
called William Potts
 
根据表格内容,判断正(T)误(F),并将正确的选项涂在答题卡相应的位置.
51.The modern traffic lights invented in 1914.F
52.James Hoge invented the traffic signal system with a buzzer.T
53..The first traffic lights looked like railway signals.T
54.J.P.Knight invented the modern electric traffic light.F
55.William Potts invented the first four-way,three-color traffic light in 1912.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.elephants,long,never,can,for,get,lost,and,walk,time,a (.)
Elephants can walk for a long time and never get lost.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

10.It is 6:30p.m.,Jim and his familyare eating(eat) dinner.

查看答案和解析>>

同步练习册答案