【题目】阅读填空 根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案每空限填一个单词。
![]()
The University of St Andrews is the setting of royal(皇家的) love: on the grounds of this great Scottish university Prince William and Kate Middleton first met and fell in love.
More than that, St Andrews is Scotland's first university and one of the oldest universities in the English-speaking world. Founded in 1413 (just after Oxford and Cambridge), over 6 hundred years, the university has been well known as one of Europe's leading and most distinctive(有特色的) centers for teaching and research.
St Andrews is located in a small, historical town to the coast of North East Scotland. The university itself is the perfect place for learning. On average(平均) one in three people you see in the street have something to do with the university. You start to feel very quickly that you belong.
As a student in St Andrews, playing golf is a must. With the town itself known around the world as “The Home of Golf”, the university is within minutes of the ancient golf-playing ground in the world, the Old Course, just near the sea. Students can take a break from their studies by enjoying a game of golf, and the university itself is a popular place to go.
It has one of the lowest dropout(辍学) rates in the UK---98 percent of students complete their degree. Perhaps its popularity is in part because of the fact that St Andrews is good for nearly every subject. It has long been among the UK's top five.
St Andrews University | |
History | Scotland’s first university and the【1】oldest university in the English-speaking world |
Its learning 【2】 | ●It lies in a small town on the coast of North East Scotland, a perfect place for learning. ●It provides students with a【3】 of belonging among a large student body(群体). |
Famous sports | ●St Andrews ishome of golf, so the students here need to learn to play golf. ●Every study can be used for a game of golf in the university itself or on the Old Course, only a few minutes’ walk【4】. |
Academic(学术的) achievements | ●St Andrews is good for nearly every subject. ●With one of the【5】dropout rates in the UK, it is ranked among the UK's top. ●Over six centuries, it has been a famous teaching and research center in Europe. |
【答案】
【1】third
【2】environment(s)
【3】sense
【4】away
【5】lowest
【解析】
短文大意:本文是一篇人文阅读,介绍了著名的历史第三悠久的圣安德鲁斯大学,包括学校历史、学习环境和主要学术成就。
【1】题意:苏格兰第一所大学,也是英语世界历史第三悠久的大学。考查词义理解。根据Founded in 1413 (just after Oxford and Cambridge), 始建于1413年(仅次于牛津和剑桥),可知是第三,故填third。
【2】题意:它的学习环境。考查细节归纳。its它的,形容词性物主代词修饰名词;根据第三段内容,可知介绍的是小镇的学习环境,故填environment(s)。
【3】题意:它让学生在庞大的学生群体中产生归属感。考查词义理解。a sense of一种…感觉;根据You start to feel very quickly that you belong.,可知填sense。
【4】题意:每项研究都可以用于大学本身的高尔夫比赛或旧球场,距离酒店仅有几分钟的步行路程。考查细节理解。根据the university is within minutes of the ancient golf-playing ground in the world, the Old Course, just near the sea.,可知填away。
【5】题意:它是英国辍学率最低的学校之一。考查细节理解。根据It has one of the lowest dropout rates in the UK---98 percent of students complete their degree.,可知填lowest。
阅读短文填空,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,提炼语言填空,使句意通顺,符合文意。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What’re the rules in class?
—First, mobile phones can’t be ______.
A.to use B.using C.used D.use
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 ![]()
Take a look in your clothes drawer. Do you see a pair of jeans? You probably do. You may be wearing a pair right now Or you might have a jean jacket, shirt, or a pair of denim (牛仔布) shoes. Jeans are so common, and you may wonder who invented them and how the fashion took off.
Jeans were invented by a German named Levi Strauss. He went to the U.S. in 1847 and followed the Gold Rush to San Francisco. He carried many kinds of fabric (布料) to sell to dry goods stores. Levi quickly became a successful businessman.
The miners (矿工) in California had a problem with their pants. When they found gold or ore (矿石), they carried it in their pockets. But the metal was heavy, and the pockets ripped (撕开). In 1873, Jacob and Levi made the first jeans — tough denim pants. The miners loved them, and the jeans quickly became popular.
In the beginning, Levi’s jeans were work pants. Many workers wore them all the time. But a gentleman wouldn’t think of wearing jeans. Women didn’t wear pants at all. But this changed when Western movies became popular All the cowboys were in jeans People thought the cowboys looked tough and cool. But jeans still weren’t proper for places like schools and offices. Back in the U.S., fashions changed. Movie stars wore jeans in their films. Teenagers everywhere loved them Some schools banned jeans because of their “rebel” (叛逆) image. But casual clothing, including jeans, became popular for more and more occasions. Eventually, jeans were so common that it became okay for anyone to wear them. You can even find pictures of the president wearing jeans.
Today, all kinds of people around the world wear jeans. People wear them everywhere. Jeans are popular today for the same reasons they were popular when Levi Strauss first made them. They look good, they last long, and they are comfortable. That’s probably why you own a pair or two, or seven, yourself.
【1】Were jeans invented by an American?
【2】When did Jacob and Levi make the first jeans?
【3】What did people think of the cowboys in jeans?
【4】Why are jeans popular today?
【5】What’s the passage mainly about?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】——Jack _______ takes part in social activities.
——Yes, he isn’t like his brother, who is always active.
A.seldom B.just C.still D.usually
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Don’t __________ others when they are in trouble.
A. laugh at B. smile at C. laugh to D. smile to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It’s dangerous ____________ with the wild animals.
A. to play B. played C. playing D. play
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】五、补全对话
A: Jim, would you like to go to the airport with me?
B:【1】But for what?
A: I′m going to see Jenny off.
B: Jenny? 【2】
A: No, she is not one of my relatives but my foreign teacher. And She is going to return to her hometown.
B: 【3】
A: She has stayed in China for six years.
B: It′s a long time.【4】
A: She is very friendly and helpful. We all like her.
B: 【5】
A: You′re right. My English has improved a lot.
B: Will you miss her?
A: Of course, I will.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It is hard for him to stop __________ though he has had a lot of diseases.
A. smoke B. to smoking C. to smoke D. smoking
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】- do you prepare for an exam?
-By reviewing all the notes.
A.Why B.When C.How
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com