【题目】
Kobe Bryant is 40 now. He is a great basketball player from America. He is 198 cm tall. He likes swimming. | Liu Shiwen is a 27—year—old ping— pong player from China. She is 160 cm tall. She wants to be a great player like Zhang Yining. | Kylian Mbappe is a 20—year—old soccer player from France. He is 178 cm tall. He plays soccer very well. | Zhu Ting is 24 years old and she is 198 cm tall. She can play volleyball very well. She likes ice—cream, but she can' t eat it now. |
|
|
|
|
【1】Kobe Bryant is________ tall.
A.178 cmB.188 cmC.198 cm
【2】Liu Shiwen wants to be a great player like________.
A.Kylian MbappeB.Kobe BryantC.Zhang Yining
【3】Kylian Mbappe can play________ very well.
A.soccerB.volleyballC.ping—pong
【4】Zhu Ting likes________.
A.swimmingB.runningC.ice—cream
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】C
【解析】
本文介绍了科比、刘诗文、Kylian Mbappe和朱婷。他们的年龄、职业、身高以及爱好等。
【1】细节理解题。根据表格一的句子“He is 198 cm tall.”他身高198厘米。可知,科比身高198厘米。故选C。
【2】细节理解题。根据表格二的句子“She wants to be a great player like Zhang Yining.”她想成为像张怡宁一样的伟大运动员。可知,刘诗文想成为像张怡宁一样伟大的运动员。故选C。
【3】细节理解题。根据表格三的句子“He plays soccer very well.”他足球踢得很好。可知,Kylian Mbappe足球踢得很好。故选A。
【4】细节理解题。根据表格四的句子“She likes ice—cream,…”她喜欢冰激凌。可知,朱婷喜欢冰激凌。故选C。
细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。本文的第1、2、3、4小题就是细节理解题。做细节题具体方法与步骤如下:
略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。
按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】She is a doctor.Her mother is a doctor,________.
A.too
B.also
C.either
D.and
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Cathy is an American girl. She is thirteen years old. She studies in a_______ .She is in Grade(年级Seven. Her school is near her home.
Cathy's father is a maths teacher. He has a lot of___________, so he's busy ( 忙碌的)in school. There are thirty students in______ class. His lessons are fun and interesting. His students_______them.
Cathy's mother is a_______. She works in a big hospital. She knows a lot about Chinese medicine. She_______ many patients (病人).
The family are busy from Monday to_______. But on Saturday and Sunday, they do things together ( 一起). They like___________, so they often go to concerts (音乐会). They also like doing sports.
【1】A.schoolB.shopC.zooD.park
【2】A.booksB.friendsC.workD.time
【3】A.herB.hisC.myD.your
【4】A.giveB.borrowC.makeD.like
【5】A.teacherB.farmerC.doctorD.singer
【6】A.helpsB.drawsC.usesD.finds
【7】A.TuesdayB.FridayC.SaturdayD.Sunday
【8】A.scienceB.sportsC.foodD.music
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I’m not going swimming this afternoon.
—________.I have to help my mother do some cleaning.
A.So am I
B.So I am
C.Neither am I
D.Neither I am
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
Peppa is a happy pig. She has a brother.___________ name is George. They like playing the game , hide—and—seek(捉迷藏).
One morning, Peppa and George play___________game again(又).
George hides(藏) under a table. Peppa finds him quickly. Then Peppa hides in her room. George can't find his ___________. He asks his father ___________ help and finds Peppa. Then George hides under the table again. His father asks him to hide under his father's bed.
Peppa can't find George under the table. She___________find him in her room. Then she___________ George's feet under the bed. Hooray! She finds her brother!
【1】A.YourB.HerC.His
【2】A.aB.anC.the
【3】A.brotherB.sisterC.cousin
【4】A.atB.ofC.for
【5】A.can'tB.canC.must
【6】A.hasB.seesC.asks
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】________ the weather is today for hiking!
A. How hot B. What hot
C. What a hot D. How a hot
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 In my childhood, Lily became_______ friend with me.
A. so a close
B. a so close
C. such a closely
D. such a close
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---Where's Taiwan ? ---It's______ China
A. to the southeast of
B. in the southeast of
C. to the southwest of
D. In the southwest of
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com