精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.As the saying goes,"If at first you don't succeed,try,try again."This is never truer than when you are trying to master English.Lai Shixiong,a respected English master from Taiwan,has a story to share.
Like many non-native speakers,Lai failed when he first started learning English.When he was in high school,he once got an unbelievably low mark of 7 out of 100 on an English test.He almost gave up on English,but then he entered a military school (军校),where he met a classmate who was good at English.
Amazed by his classmate's American accent,Lai decided to start learning English from the beginning.As he put it."I saw myself as a baby who had just started to learn a language."To correct his pronunciation,Lai practiced phonetic symbols(音标)hundreds of times every day using records.
When he was able to pronounce words,Lai said he began to practice dialogues.Not being able to find someone to praclice with,Lai created a learning atmosphere(氛围)on his own."I just talked to myself as if I were in a dialogue."he said.
Lai also thought of ways to improve his skills.He used English to describe everything he saw.He even translated speeches when he went to class meetings at the military school.He also read and listened to English news to learn new expressions.
"There is no shortcut to mastering a language.You have to practice,"Lai said.After all,Rome wasn't built in a day.

61.What should we do if we want to master English according to the passage?A
A.Keep trying.
B.Turn to a teacher.
C.Share your story with others.
D.Ask a classmate for help.
62.What's the main idea of the second paragraph?C
A.Lai met a classmate.
B.Lai entered a military school.
C.Lai used to be weak in English.
D.Lai learned English after school.
63.Whom did lai talk to when he practiced dialogues?A
A.Himself.
B.His brother.
C.A classmate.
D.An English teacher.
64.How did Lai improve his skills in English?B
A.By using an old dictionary.
B.By reading and listening to English news.
C.By pronouncing a new word a hundred times.
D.By describing what he saw in English and Chinese.
65.How do you like Lai Shixiong?D
A.Easy-going and wise.
B.Helpful and successful.
C.Kind-hearted and honest.
D.Patient and hard-working.

分析 俗话说,"如果一开始你没有成功,尝试,再尝试."这话没有比你尝试学英语时更正确的了.赖世雄,一个来自台湾的受人尊敬的英语大师有一个故事来分享.像许多非母语一样,赖开始学习英语时也失败过.他在高中的时候,曾经在一次英语考试中有一个令人难以置信的低分,100满分他只得了7分.他几乎放弃了英语,但他进入军事学校后,遇到了一个英语很好的同学.惊讶于他的同学的美音,赖决定从头开始学习英语.他说,"我看到自己像一个刚开始学习一种语言的婴儿."为了纠正他的发音,赖每天用录音练习音标数百次.当他能够发音后,赖说他开始练习对话.找不到人来实践,赖自己创造了一个学习的氛围."我只是对自己说好像我在对话中,"他说.赖也想到了提高技能的方法,他用英语来描述他所看到的一切,他甚至在军事学校的班级会议上翻译演讲,他还阅读和听英语新闻来学习新的表达方式."掌握一门语言并没有捷径可走,你必须练习,"赖说,毕竟罗马不是一天建成的.

解答 61.答案A 细节理解题 由文中 As the saying goes,"If at first you don't succeed,try,try again."This is never truer than when you are trying to master English可知俗话说,"如果一开始你没有成功,尝试,再尝试."这话没有比你尝试学英语时更正确的了,故选A
62.答案C 段落理解题 由文中 Like many non-native speakers,Lai failed when he first started learning English.When he was in high school,he once got an unbelievably low mark of 7 out of 100 on an English test.He almost gave up on English可知 像许多非母语一样,赖开始学习英语时也失败过.他在高中的时候,曾经在一次英语考试中有一个令人难以置信的低分,100满分他只得了7分.他几乎放弃了英语,第二段主要讲他在英语方面过去有多弱,故选C
63.答案A 细节理解题 由文中 Not being able to find someone to practice with,Lai created a learning atmosphere(氛围)on his own."I just talked to myself as if I were in a dialogue."he said可知 找不到人来实践,赖自己创造了一个学习的氛围."我只是对自己说好像我在对话中,"他说,故选A
64.答案B 细节理解题 由文中 Lai also thought of ways to improve his skills.He used English to describe everything he saw.He even translated speeches when he went to class meetings at the military school.He also read and listened to English news to learn new expressions可知 赖也想到了提高技能的方法,他用英语来描述他所看到的一切,他甚至在军事学校的班级会议上翻译演讲,他还阅读和听英语新闻来学习新的表达方式,故选B
65.答案D 文章理解题 由文中 As the saying goes,"If at first you don't succeed,try,try again."可知 俗话说,"如果一开始你没有成功,尝试,再尝试.""There is no shortcut to mastering a language.You have to practice,"Lai said.After all,Rome wasn't built in a day."掌握一门语言并没有捷径可走,你必须练习,"赖说,毕竟罗马不是一天建成的.可以看出他是一个有耐心而且又努力的人,故选D

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.理解题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-_________ expensive mobile phone it is!
-Yes,but I think _________ style is quite fashionable,(  )
A.What a; aB.How; theC.What an; theD.How an; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.My aunt often drops by my house ______ Sunday afternoons because I am free then.(  )
A.atB.inC.onD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.开着灯,我无法入睡.
I can'tfall asleepwith the light on.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Each Friday,my son′s kindergarten(幼儿园) class has"a prize day".All the children who do well in the week can get a prize.The children have behavior cards.The cards start out green every morning,but are changed from green to yellow,orange and finally to red if they do something wrong.Most of the children never change their cards from green.
On many Fridays,a boy named Tommy often walks out with an unsmiling face because he has had a bad day or two that week.Tommy is a naughty boy and he often causes trouble.Other children would tell their parents:"Tommy got angry,"or"Tommy didn't listen to the teacher,"or"Tommy got trouble today."But recently,things have become much better for Tommy.My son reports proudly each day."All GREEN today".
Last night,after I kissed him goodnight,he said he was very excited because tomorrow was a  prize day."And I hope,hope,hope that Tommy stays on green!"My heart will filled with pride.I told my son how kind it was of him to think of Tommy rather than caring about his own prize.

请根据短文内容,选择最佳选项.
46.What color is a behavior card at first?C
A.Red 
B.Yellow 
C.Green 
D.Orange
47.If a boy's card was changed into red,it showed thatB.
A.be got a prise             
B.he did badly
C.he helped other children 
D.he became better than before.
48.The underlined word"naughty"in Paragraph 2 refers toD.
A.聪明的 
B.友善的
C.内向的 
D.淘气的
49.From the passage we know thatA.
A.things were becoming better for Tommy
B.Tommy behaved wores and worse.
C.Tommy always listened to reachers.
D.Tommy never got a green card.
50.Why does the father take take pride in his son?D
A.Because his son always cares about him.
B.Because his son always thinks of his own prize.
C.Because his son often tells him what happens at the kindergarten.
D.Because his son always thinks of Tommy rather than caring about his own prize.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Windy doesworse(badly) is P.E.than me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.-There are so many leaves on the road this morning.
-The windblew (grew,blew) strongly last night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.如果你想保持身体健康,就不要放弃锻炼.
Don'tgive up taking exercise if you want to stay fit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Daming想在国外eBay网上购买CD,但他从网上搜到"淘淘"经验有点杂乱,请帮助Daming将这些杂乱的信息整理成一副购物流程图,完成购物,第一步已给出.
A.Compare the CDs in the list.You can look at the prices or other customers'opinions.This can help you decide which one you want to buy.
B.Go to www.eBay.com and create an eBay account.You need to fill in an online form with your information.To pay for your order,you also need to get one on PayPat.
C.After you have an account,you can look for the CD you want.Type the name of the CD in the search box.You will see a list of CDs.
D.When you decide which one to buy,you can click"Buy It Now"and then finish your order with the correct address(better both in English and Chinese),your telephone number and suitable ways of post.Finally.pay for it and you will receive it in about 20 to 30 days.
E.However,if you are not satisfied with it,it is possible to return the CD in 5 working days.I hope this step is never needed.
F.Once you receive the CD,check it carefully.If you are satisfied with it,you can go back to eBay website and give your opinions on it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案