精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.One morning it was shining brightly when I woke up.I looked at the alarm clock.It said 3:45!It had stopped!What time was it?I climbed out of bed and went downstairs to the kitchen.The kitchen clock said 8:30-I was late!My parents were away.My aunt had gone to work without checking if I was up.The school bus went at 8:00.I had missed it.I rang my friend Tony on his mobile phone.
"Tell the teacher I'll be in as soon as I can!"I said.
"Come on your rollerblades,"Tony said."It will be faster than the bus."
I washed and dressed in a hurry.I grabbed an apple to eat on the way.That was my breakfast!Then I put on my rollerblades and set off for school.It took half an hour to get to the school.I took all the shortcuts I knew.I went across the park----even through some backyards!When I got to school,I was very hot and my legs ached.I had missed math,our first lesson of the morning.But I made it just in time for history,our second lesson.I was very happy because history is my favorite subject.

31.The boy woke up atD that morning.
A.3:45   
B.7:30   
C.8:00   
D.8:30
32.The boy got up late mainly becauseA.
A.his alarm clock had stopped   
B.his parents were away
C.his aunt had gone to work       
D.he had missed the school bus
33.The boy got to schoolB that morning.
A.by bus       
B.by skating     
C.by running       
D.by bike
34.The boy took all the shortcuts in order toC.
A.have breakfast on the way       
B.meet his friend
C.get to school as soon as he could   
D.have his favorite lesson
35.Which of the following is NOT true?C
A.The boy's bedroom is upstairs and the kitchen is downstairs.
B.Tony told the boy to go to school on his rollerblades.
C.The boy had nothing for breakfast that morning.
D.The boy didn't miss his favorite lesson.

分析 作者讲述的是某一天早上他的表坏了,所以起床晚了,错过了校车,为了尽可能快的到学校,他穿着溜冰鞋上学,抄近路,尽可能快的到了学校.

解答 31.D 细节理解题.根据第一段The kitchen clock said 8:30-I was late!可知作者是 8:30起床,故选D.
32.A 细节理解题.根据文章第一段It said 3:45!It had stopped!可知表坏了,故选A.
33.B 细节理解题.根据文章第三段"Come on your rollerblades,"Tony said."It will be faster than the bus."可知作者穿着溜冰鞋上学,故选B.
34.C 细节理解题.根据最后一段It took half an hour to get to the school.I took all the shortcuts I knew和后面内容可知作者抄近路是为了尽可能快的到学校,故选C.
35.C 细节理解题.根据最后一段I grabbed an apple to eat on the way.That was my breakfast可知作者的早饭是苹果,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Jane and I are in___  classes,but we are good friends.(  )
A.differentB.sameC.the same

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Mrs.Wang teaches _________ music.We like ______ classes very much.(  )
A.us,herB.us,hisC.our,herD.me,her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.They hopeto visit (visit) the Great Wall next year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.我们从来不知道未来会发生什么.
We never knowwhatwillhappenin the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.A recent report says about 18% of China teenagers can have problems with their minds.Some students become worried because they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.
Zhang Qiang,a Junior 2student from China,could not understand his teachers in class and was doing badly in his lessons.He was afraid of exams.When he looked at the exam paper,he couldn't think of anything to write.
Another student,a 15-year-old girl called Wu Yan from Guangdong often argued with her classmates even her parents because of some different ideas.She became so angry with them that she started to cut her finger with a knife.
However,many students who have problems won't go for advice or help.Some think they will look stupid if they go to see a doctor.Others don't want to talk about their secrets.In order to solve the teenagers'problems,here is some advice:
●Talk to your parents or teachers often.
●Take part in group activities and play sports.
●Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.

69.Some students became worried because ofA.
A.their study
B.their teachers
C.their hobbies 
D.their clothes.
70.Why was Zhang Qiang afraid of exams?D
A.Because he was a Junior 2student.
B.Because he could not understand his teachers in class.
C.Because hewas doing badly in his lessons
D.Both B and C
71.Wu Yan cut her finger with a knife becauseD.
A.she was afraid of exams
B.she had no money for a new shirt
C.she could not understand her teachers in class
D.she often argue with her classmates and her parents
72.How many pieces of advice are given to the teenagers who have problems in this passage?B
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.根据短文内容,按要求完成下列句子.
Have you ever thought of living in a desert?This may happen in the future.Scientists are trying to irrigate(灌溉)the deserts to enable plants to grow.If this happens and deserts can be changed into good land,people will be able to grow food and live in the desert.It is an unfortunate fact that more and more green land on Earth is turning into desert.Some scientists believe this is the fault of humans who do not take care of the planet and treat the Earth poorly.It is difficult for the scientists to fight against this as their work takes time and the cooperation of many people.
In some places the land remains green even though there is very little rainfall.This is because of the type of plants that grow in these area.In such places small green plants cover the ground,protecting it from the hot sun which can dry out the land very quickly.These plants also prevent the wind from blowing away the rich soils.As a result,when there is a period of rainfall the plants are able to hold the water.

76.Scientists are finding ways to changethe deserts intogood land.
77.People will be able to live and grow food in the deserts.(T/F)T
78.Good land is turning into desert more slowly than it is being changed back into good land.(英译汉)好的土地变成沙漠要比沙漠变回好的土地要缓慢
79.Are small green plants necessary in dry places?Yes,they are
80.What can plants do when it rains?They can hold the water.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I love to write!Even since I was a little girl,I wrote stories on my notebooks and on little scrips of paper.I told stories to my friends.As a grown-up,I have written over 100books!That's a lot!As a teacher,it's my goal to encourage all of my students to love to write.
Writing is easy if you're careful enough,I told them.Everyone I meet is a possible character.
Everything I see or I do is a possible scence in a book.Start looking around you.You'll be amazed at what you discover.
Anyone can be a writer.You just put your pencil on your paper and write what you like to read,step by step.
•Creat great characters.If you know your characters well,they'll write the story for you.
•Interest the reader right at the beginning.You can start your stories with dialogue or action.If you can make the reader ask questions,then he has to keep reading to find out the answers.
•Following the steps.The steps for every story is almost the same:Introduce the characters and the conflict(冲突); things get worse; all seem lost; the hero saves the day!
•Blance is the key.
Remember,when writing,it never hurts to add a little humor.

64.Can anyone be an author in the writer's mind?Yes,anyone can
65.When did the writer start to write?When she was a little girl
66.What's her goal as a teacher?Her goal is to encourage all of her students to love to write
67.How to begin in a story according to the writer?You can start your stories with dialogue or action
68.What's the last step of writing a story according to the passage?Blance is the key.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.There is plenty of beauty in Shanghai.Even though there are a lot of people( and cars and trucks and pollution),the city is great!For example,I love many of the modern skyscrapers(摩天大楼).I also love the old temples,and the wonderful tree-lined streets.
But some people in Shanghai just don't stop to think about how beautiful their city is and how they can help to keep it that way.Or maybe they just don't care?
There are a lot of litterbugs(随意扔垃圾的人) in Shanghai,people who throw their rubbish everywhere.I'm talking about people of all ages-old people,middle-aged people,high school and middle school students.Why don't they just find a rubbish bin(垃圾箱) since there are many of them on every street?
If you want to turn a place that is very beautiful into something that is very ugly,just cover it with rubbish.A pleasant tree-lined street can look like a garbage dump(垃圾场) at once!
What should we do with people that litter?I hope when we catch them doing it,we bring them to the centre of the city,and throw the things they dropped at them!Perhaps that would make them stop and think before they litter again.
I do have a small suggestion for China's middle-school students.Next time you are about to throw something on the ground,stop and think about how beautiful your city is.Then find a rubbish bin and"pretend you are Yao Ming"-dunk(扣篮) the rubbish in the basket and score 2points for the environment!

54.The first paragraph mainly tells usC.
A.people in Shanghai are fond of high buildings
B.streets are so narrow that cars are crowded on roads
C.Shanghai is a nice city with plenty of beauty everywhere
D.there are a lot of cars and trucks and people in Shanghai
55.Which of the following is true according to the passage?D
A.All the people in Shanghai don't find a rubbish-bin to throw their rubbish into it.
B.Only middle-school students should throw rubbish into a rubbish-bin.
C.There are so many rubbish bins on every street that people can't stand(忍受)them.
D.Some people in Shanghai are thinking about how they can keep the city beautiful.
56.From the passage we can infer thatB.
A.people in Shanghai always love its nature
B.environment protection is very important to Shanghai
C.Shanghai is a very beautiful international city
D.throwing rubbish everywhere is an impolite sign.

查看答案和解析>>

同步练习册答案