精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.A popular saying goes,"Sticks and stones may break my bones,but words will never hurt me."However,that's not really true.Words have the power to cheer us up or let us down.It doesn't matter if the words come from someone else or ourselves-the positive and negative (正面和负面) influences are just as lasting.
We all talk to ourselves sometimes.We're usually too shy to admit(承认) it,though.In fact,we really shouldn't be because more and more scientists believe talking to ourselves out loud is a healthy habit.
This"self-talk"helps us make ourselves active,remember things,solve problems,and calm ourselves down.It is said that as much as 77% of self-talk is likely to be negative.So in order to stay positive,we should only speak words of encouragement to ourselves.We should also be quick to give ourselves a pat on the back.The next time you finish a project,do well in a test,or finally clean your room,join me in saying"Good job!"
Often,words come out of our mouths without us thinking about the influence they will have.But we should realize that our words cause certain influence in others.For example,when returning an item to a store,we might use warm,friendly language during the exchange.And the salesperson will probably answer in a similar manner.Otherwise you may get into trouble.
Words have power because of their lasting influences.Many of us feel sorry for something we once said.And we remember unkind words said to us!Before speaking,we should always ask ourselves:Is it true?Is it loving?Is it needed?If what we want to say doesn't pass this test,then it's better left unsaid.
Words have power:both positive and negative.Those around us receive encouragement when we speak positively.We can offer hope,build self-confidence and encourage others to do their best.Negative words destroy all those things.Will we use our words to hurt or to cure?The choice is ours.

34.There is no need for us to feel shy when we talk to ourselves becauseC.
A.almost everybody has the habit of talking to themselves
B.talking to ourselves always gives us courage
C.we may gain quite a few advantages of talking to ourselves
D.it does no harm to have"self-talk"when we are alone
35.The underlined part in the third paragraph means that we should alsoB in time.
A.remind ourselves
B.praise ourselves
C.make ourselves relaxed
D.give ourselves fun
36.The writer would probably hold the view thatA.
A.it is better to think twice before talking to others
B.negative words may encourage us to make more progress
C.people prefer to remember friendly words
D.encouraging words are sure to lead to kind offers
37.In which column(版面) of the newspaper can you most likely read this passage?D
A.News.
B.Nature.
C.Health.
D.Culture.

分析 本文是一篇日常生活类短文.主要介绍了有句谚语是"棍棒和石头会伤害我们的筋骨,而言语却会伤害我们的心."然而,这不是真实的.言语会让我们高兴起来或让我们低沉下去.如果语言来自其他的人或者我们自己,不管是正面的还是负面的影响都不要紧.我们有时会和自己说话,我只是羞于承认罢了,科学家认为我们大声的对自己说话是一种健康的习惯.自言自语帮助我们更积极,记住事情,解决难题,让我们平静下来.有时候,有些话会脱口而出,从来不会想这些话的影响力,但是,我们应该意识到会影响到他人的.有时候我们一旦说出来了,就会感到后悔,所以在说话之前,我们应该问自己:这是真的吗?有必要吗?言语有它自己的力量:正面的或负面的,我们说正面的话的时候,就会有一些鼓励话,负面的话,就会毁掉希望,自信,和勇气.

解答 34.答案:C.细节理解题.
根据第二段2,3行we really shouldn't be because more and more experts believe talking to ourselves out loud is a healthy habit.说明talking to ourselves out是一个好习惯,再根据第三段This"self-talk"helps us motivate ourselves,remember things,solve problems,and calm ourselves down.说明我们可以从这个习惯中得到很大的益处.故C正确.
35.答案:B推理判断题.
根据.So in order to stay positive,we should only speak words of encouragement to ourselves.We should also be quick to give ourselves a pat on the back.说明我们要鼓励自己,即表扬自己,故B正确.
36.答案:A.细节理解题.
根据倒数第二段2,3行Before speaking,we should always ask ourselves:Is it true?Is it loving?Is it needed?If what we want to say doesn't pass this test,then it's better left unsaid.
 37.答案:D.推理判断题.
本文讲述的是语言的威力,以及语言对人的影响.在四个选项新闻,自然栏,健康或者文化栏中,最有可能是在语言栏中,故D正确.

点评 首先要通读全文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-The classroom is ______ clean ______ it was yesterday.
-Sorry,I forgot to clean it.(  )
A.as,asB.not so,asC.so,as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Listening and speaking are very important for beginners.The children in English-speaking countries first listen to others.Then they try to imitate(模仿) and speak.We can listen to English programmes on the radio.(60)C.It doesn't matter.Just be relaxed,and try to catch every word.(61)Abut not a good speaker because he or she is afraid of making mistakes.You know we sometimes make mistakes when we speak Chinese.Don't be afraid.We must be brave.(62)E,you must try to speak with everyone who knows English.(63)D.If there's nobody to talk with,you can talk to yourself in English.It's interesting and also a good way to practice your spoken English.

A.Somebody may be a good listener      B.Try to speak as much as you can
C.You may just understand a few words   D.It's important to open your mouth
E.If you really want to learn English well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Sometimes,kids feel that they don't like sports because they may not understand how to play them or they haven't had much practice doing them.Sports can seem  complicated because of all the rules and special equipment (设备).Even the fields and courts they are played on come in different shapes and sizes and have confusing-looking (令人困惑的) lines drawn on them.
People spend many years learning about their favourite sports and practicing how to do them well.So don't feel bad if you don't know the difference between a"corner kick"and a"goal kick"in soccer.If you want to learn more about a sport,you might ask your mum or dad about the programmes that introduce kids to new sports.These may be better than just joining a team that starts playing games right away without much explaining first.
Gym class and programmes at school can also be a way to try new sports with a mix of kids.Another way to learn about a sport is to watch instructional videos or DVDs or check out library books that explain the rules and offer advice for kids to learn to play them.
If you have an older friend or family member who's good at a sport,you might ask him or her to help you practice.Some sports are just good to understand,even if you never want to play on a competitive team.For example,you might play softball or volleyball,just for fun,at a summer picnic.

28.Which would be the best title for this passage?C
A.Sports Are Good for You    
B.What Sport Is Most Suitable for You
C.Learning about Sports
D.How and Where to Have Sports
29.The underlined word"complicated"in the first paragraph probably means"D".
A.interesting  
B.harmful  
C.easy  
D.difficult
30.According to the writer,it isA for/of you not to be able to tell the difference between a"corner kick"and a"goal kick"in soccer.
A.natural    
B.impossible   
C.funny    
D.foolish.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Now,everybody is taking selfies.From your best friend to your favourite pop star,selfies are taking over Facebook and Sina Weibo.The word"selfie"was even named Word of the Year by Oxford Dictionaries in 2013.But why do people feel the need to take them?And are they doing us more harm than good?
According to some scientists,humans have an area in their brain that controls social activity.Receiving‘LIKE'on a selfie you have posted online can be the same as someone stopping you in the street and speak highly of you on your appearance.
The act of taking a selfie also puts you in a position of power.You are the director and the subject of your own work of art.It helps people feel in control of their appearance and can be a powerful tool.
But can it go too far?Scientists warn that too much time spent on selfies can influence people's confidence,especially in teenagers.If you are spending a lot of time choosing the perfect selfie clothes,then there could be a problem.
At the same time,posting selfies online can harm your personal relationships.UK studies found that many people find it hard to talk to people who are often posting selfies online.
So next time you want to use your smartphone(智能手机) to take a quick selfie,it may be better to drop it straight back into your pocket.

28.What does the underlined word‘selfies'mean?A
A.Pictures of yourself,usually taken by yourself.
B.Pictures of your best friends,usually taken by you.
C.Pictures of yourself,usually taken by others.
D.Pictures of your favourite stars,usually taken by you.
29.What does the passage mainly talk about?D
A.People like taking selfies.
B.Why people often like taking selfies.
C.How people take more beautiful selfies.
D.What good and harm taking selfies brings to people.
30.The writer thinks taking selfiesB.
A.is doing us more good than harm
B.is doing us more harm than good
C.brings us as much good as harm
D.brings us only harm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.Mr.Garza and his fifth-grade students were exploring the importance of color in nature and in other places."The color red can give you (21)B,"Mr.Garza explained."Blue can be soothing(抚慰的)."He asked the students to (22)C how the grey color of the classroom walls made them feel.They said they always felt that the color was boring and dull.
"Could we paint the classroom a different color?"one of the students asked.The other students nodded eagerly in agreement.Mr.Garza replied that they would have to ask the headmaster for permission.He assigned the students the task of meeting with the headmaster,in order that they could persuade(说服) him to (23)A them to repaint the classroom.
The students were excited when the headmaster agreed.They discussed (24)B colors for the classroom walls and finally decided on a soft yellow.The parents'club donated the paint,rollers,brushes,and other equipment.
Painting day was on Saturday.The students,along with several parents,gathered together.First,they removed (25)D from the classroom walls.Next,they moved all the furniture to the middle of the room.Then Mr.Garza explained how to deal with the painting.He told them to be careful and not to spill or waste the paint.
After the work was done,the students (26)B their job.The new color brightened the classroom.The headmaster brought members of the school board to see the classroom.Before long,every classroom in the school had a fresh coat of paint.

21.A.experienceB.energyC.memoryD.effect
22.A.decideB.discoverC.describeD.develop
23.A.allowB.askC.affordD.agree
24.A.basicB.variousC.simpleD.similar
25.A.any thingB.somethingC.nothingD.everything
26.A.were busy withB.were pleased withC.were familiar toD.were responsible for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.请阅读以下相关信息,然后匹配他们.并将答案的字母编号填在题前的括号内或按当地要求在指定位置处填写.
66.Miss Jiang is an English teacher.She wants to teach her students better.
67.Jenny is very interested in computer.
She wants know more about it.
68.Mary is a schoolgirl,she is worried about her math.She doesn't know what to do.
69.Kate has a 10-year-old son.But her son doesn't like to talk with her.Kate doesn't know how to do it.
70.Sandy's parents are very busy with their work.She wants to help them do some housework.
A.How to Learn Math
B.How to Communicate with Children
C.How to Teach English Well
D.How to Make the Waste Useful
E.How to Cook Delicious Food
F.How to Use the Internet
G.How to Be Healthy
66.C67.F68.A69.B70.E.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Mom,I don't know how to work out the math problem.Could you give me a hand?(  )
A.lend me a handB.give me some food
C.help meD.buy anything for me

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

7.How's the weather?(同义句转换)
What'sthe weatherlike?

查看答案和解析>>

同步练习册答案