精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

A father sat at his desk and looked at his bills when his young son rushed in and said, “Dad, because today is your birthday and you're 40 years old, I'm going to give you 40 kisses, one for each year!” When the boy started making good on his word (履行诺言 ) , the father shouted, “Andrew, don’t do it now. I'm too busy!”

The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes. Feeling sorry, the father said: “You can finish later.The boy said nothing but quietly walked away.” That evening the father said, “Come and finish the kisses now, Andrew!" But the boy didn’t.”

Unfortunately, a few days later after the father’s birthday, the boy had an accident and died.His sad father wrote, “If only(要是...,该多好) I could tell him how sorry I am for my thoughtless words, and how much my heart is hurting.”

Love is a two-way street.We must warmly accept any loving act, or others will take it as a “NO” and it can leave a scar(伤痕). If we don't receive love, our life will lose its true meaning.Nothing is more important than accepting love from those who are near and dear to us .

1. On his father's birthday, the boy wanted to________.

A. help pay the bills

B. have a talk with his father

C. buy his father a gift

D. give his father kisses

2. The boy felt when his father refused him.

A. sorry B. surprised

C. sad D. Excited

3. A few days after the fathers birthday, the boy .

A. was badly hurt in an accident

B. was killed in an accident

C. had to go back to school

D. became unhappy with his father

4.We can know from the story that__________.

A. the father is busy with his work

B. the boy is hard -working

C. the father doesn’t like the boy

D. the boy is too careless

 

1.D

2.C

3.B

4.A

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述的是一个故事,故事中的男孩想送给他的爸爸40个吻作为生日礼物,但是他的爸爸工作很忙拒绝了。没想到这之后男孩就在一次事故中死去了,父亲非常的后悔。从这个故事作者想要告诉我们,爱是双行道,我们不只要学会给予爱,也要学会接受爱。

1.1】细节理解题. 根据短文第一段中男孩说的话"Dad, because today is your birthday and you're 40 years old, I'm going to give you 40 kisses, one for each year!"可知,那天是他爸爸40岁的生日,他想送给他的爸爸40个吻。故选D。

2.细节理解题。根据短文第二段中The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes.可知,当父亲拒绝他后,他一下子沉默了,眼泪从他的眼睛里留下来。由此我们可知这个孩子很伤心。故选C。

3.细节理解题. 根据短文第三段中Unfortunately, a few days later after the father's birthday, the boy had an accident and died.可知,在父亲生日的几天之后,不幸的是,男孩遭遇了车祸死了。故选B。

4. father shouted: "Andrew, don’t do it now. I'm too busy! "可知,当孩子要给他的爸爸40个吻作为生日礼物时,他的爸爸说他很忙,而拒绝了他。由此我们可以推断出,文章中的爸爸工作很忙。故选A。

考点:考查日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市初二上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— Where did they go ________ vacation?

—They went to Shanghai.

A. on B. to C. aboutD. at

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

 

Do you want to watch “Daddy, where are we going?”

“Daddy ,where are we going?” a popular game show from Hunan TV, plans to give the best TV show on Friday night, November 22, 2014.

Enjoy the game show with us in the TV station hall.

Tickets for free.

 

Hunan TV Station , Changsha ,China

Reply ,only before November19!

Tel: 629-8796

Teacher Wanted!

Children’s Center needs weekend teacher.

For students who are about six to

twelve years old.

You must:

-be good at music

-be better at math

-do well in sports

-have more than two years’ teaching

experience (经验).

Call Smith at 569-0965 for

more information.

1.When is the show?

A. Saturday B. Friday

C. Monday D. Sunday

2.Where can we see the live(现场的) show?

A. We don’t know. B. In Smith’s house.

C. In the TV station hall . D. In Children’s Center.

3.If Jane wants to be a teacher, she doesn’t need to be good at _______.

A. music B. drawing

C. math D. sports

4.How long should the teacher in Children’s Center have for teaching?

A. one year B. more than six years

C. less than two years D. more than two years

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I can’t find_______ to do. It’s too boring.

A. something interesting B. nothing interesting

C. interesting anything D. anything interesting

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:补充句子

口语应用。(每小题1分,共5分)

阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。

 

A: Hi,Bill! You’re reading the novel again.

B: Yes ,Tom. I’ll never be tired of it.

A: 1. .

B: Three times. Every time I read it I can always learn something new.

A: Really? 2. .

B: Charles Dickens. I think he is a great English writer. What about you?

A: 3. .He is also my favorite foreign writer. Please let me have a look at it.

B: OK, here you are! What do you think of this novel?

A: 4. . I haven’t read such a novel for long. Where did you buy it?

B: In the Rose Bookshop.

A: I don’t know where it is. 5. .

B: No. Only 10 minutes’ walk from here next to the People’s Cinema.

A: Oh, I see I’m going there to get one, too. Thank you!

B: You’re welcome!

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

We all need partners _______.

A. to practice speaking English

B. practice speaking English with

C. to practice speaking English with

D. to practice to speak English

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—______ did you _____ the problems at that time?

— I worked hard with our group to solve them well.

A.What; deal with B. Which; do with

C. How; do with D. How; deal with

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

 

 

1. John Brown and Anna Smith are Alan’s ____________.

A. parents B. grandparents

C. brother and sister D. uncle and aunt

2.Mary is Sally’s ____________.

A. aunt B. mother

C. sister D. friend

3.Ann is John Brown’s ____________.

A. son B. granddaughter

C. grandson D. daughter

4.Tom and Kate are Ann’s ____________.

A. cousins B. uncle and aunt

C. brother and sister D. parents

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

What’s your ? --- 134-4452

A. name, It’s B. first name, I’m

C. phone number, It’s D. last name, My name’s

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案