精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Harvey was having his hair cut in a barber shop when a young boy entered the shop.The barber said to Harvey in a very low voice,"This is the silliest kid in the world.Watch while I show it to you."The barber put a dollar bill in one hand and two quarters(25美分) in the other,then called the boy over and asked,"Which do you want,son?"The boy took the quarters and left."What did I tell you?"said the barber."That kid never learns!"
Later,when Harvey left,he saw the same young boy coming out of an ice cream store."Hey,son!May I ask you a question?Why did you take the quarters instead of the dollar bill?"The boy ate his ice cream and replied,"Because the day I take the dollar,the game's over!

42.The barber gave the boy money because heC.
A.wanted the boy to help him        
B.loved the boy       
C.wanted to prove(证明) his words.
43.The boy gotB from the barber.
A.one dollar                      
B.50cents(美分)               
C.a quarter
44.The sentence"the game's over"here meansB.
A.he can't play the computer game any longer
B.he can never get money from the barber
C.he can never go to the barber shop
45.We can learn thatA is the smartest one among the three people in this story.
A.the boy                        
B.the barber                  
C.Harvey
46.We can infer(推断) from the passage thatC.
A.The young boy was the barber's son
B.Every time the boy got the money,he went to buy an ice cream.
C.The barber thought the boy wasn't clever at all.

分析 全文大意:
Harvey 在一个理发店理发这时进来一个小男孩.理发师对Harvey 说这个男孩是世界上最傻的孩子,并证明给他看.理发师一只手里放了一美元的钞票另外一个手里放了50美分然后把男孩叫过来问道"孩子,要哪个?"男孩拿了50美分就走了,理发师说"我说什么来着,那个孩子永远学不会."后来当Harvey离开时他看到刚才的男孩从冷饮店里走出来,他问道"孩子我能问你一个问题吗?你为什么拿50美分而不拿1美元呢?"男孩边吃冰激凌边说"因为我拿一美元的时候也是游戏结束的日子."

解答 答案:
42、C    推理判断题      根据第一段The barber said to Harvey in a very low voice,"This is the silliest kid in the world.Watch while I show it to you."The barber put a dollar bill in one hand and two quarters(25美分) in the other,then called the boy over and asked,"Which do you want,son?"可知理发师对Harvey 说这个男孩是世界上最傻的孩子,并证明给他看.理发师一只手里放了一美元的钞票另外一个手里放了50美分然后把男孩叫过来问道"孩子,要哪个?"可推知理发师给男孩钱是想证明他是世界上最傻的孩子,故选C
43、B      推理判断题     根据第一段中"The barber put a dollar bill in one hand and two quarters(25美分) in the other,then called the boy over and asked,"Which do you want,son?"The boy took the quarters and left."理发师一只手里放了一美元的钞票另外一个手里放了50美分然后把男孩叫过来问道"孩子,要哪个?"男孩拿了50美分就走了,可知男孩从理发师那里拿了50美分.故选B
44、B      推理判断题      根据最后一段可知Harvey问这个男孩一个问题Why did you take the quarters instead of the dollar bill?""你为什么拿50美分而不拿1美元呢?""结合男孩的回答"Because the day I take the dollar,the game's over!"因为我拿一美元的时候也是游戏结束的日子.""可推知游戏结束就意味着他从理发师那里拿不到钱了,故选B
45、A       推力判断题      根据短文中讲了一个理发师告诉Harvey一个小男孩非常笨,并通过一件事予以证明理发师一只手里放了一美元的钞票另外一个手里放了50美分然后让小男孩选,小男孩选了50美分,Harvey后来见到小男孩问为什么不选一美元,男孩说拿一美元的时候也是游戏结束的日子,可知在这三人中小男孩是最聪明的.故选A
46、C       推理判断题       根据第一段This is the silliest kid in the world可知理发师告诉Harvey这个男孩是世界上最傻的孩子并通过一件事予以了证明理发师一只手里放了一美元的钞票另外一个手里放了50美分然后让小男孩选,小男孩选了50美分结合最后一段Why did you take the quarters instead of the dollar bill?"The boy ate his ice cream and replied,"Because the day I take the dollar,the game's over!可知Harvey后来见到小男孩问为什么不选一美元,男孩说拿一美元的时候也是游戏结束的日子,可推知理发师原以为男孩一点也不聪明分辨不出钱多钱少,实际上根据后来男孩的回答可知他不是真傻,故选C

点评 本文为阅读理解题答题时先浏览文章,再读后面所设的问题,如果文章较长,可限度所设的问题,然后再回过头来阅读文章.根据文章的情节和细节去判断.再重新读一遍文章,核对答案.这是最后一步,千万不可忽视,重读文章验证答案,确保无误.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Mario borrowed the bread maker from Cathy this morning.(同义句)
Cathylent the bread makerto Mario this morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.It's about five _____ away.(  )
A.hundreds of metersB.hundred meters
C.hundred of metersD.hundreds of meter

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.-Many young people go to big cities to teach.
-But our teacher remained to work in Beijing last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I don't like dumplings,so I ______ eat them.(  )
A.sometimesB.alwaysC.seldomD.often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.A:Hi,Tina,(81)What do you usually do?in your free time?
B:Hmm,I usually play basketball.
A:Well!(82)How often do you play it??
B:Every day.
A:(83)What do you want to be?when you grow up?
B:I want to be a basketball player.
A:(84)Why??
B:Because basketball is my favorite sport and it is cool to be a player.
A:That sounds difficult.(85)How are you going to do that??
B:I am going to take basketball lessons and practice a lot.
A:I hope your dream will come true.
B:Thank you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Our teacher is very strict         us and he is strict        his teaching(  )
A.with  inB.with  withC.at  atD.with  for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---What do you think of the book _______ I bought yesterday?
---I think it is worth reading.(  )
A.whatB.howC.thatD.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-A homeless man won a big prize.He became rich over night.
-___________.(  )
A.Better safe than sorry
B.The early bird catches the worm.
C.Every dog has its day.
D.Actions speak louder than words.

查看答案和解析>>

同步练习册答案