精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.What opinions did experts have about movement and transportation throughout history?Take a look
 Lord Kelvin,a famous scientist,1800s
Opinion:Airplanes would never fly.
Was he right?No.On December 17,1903,the Wright brothers made the first controlled flight in a powered airplane.
 Lee DeForest,a pioneer in radio,TV,and radar,1900s
    Opinion:No person would ever reach the moon.
    Was he right?No.On July 20,1969,Neil Armstrong stepped onto the moon. 
 Leonardo da Vinci,artist,scientist,inventor,1400s
Opinion:People would fly in a machine with an overhead propeller.
Was he right?Yes.This artist's sketch,made about 1490,shows a helicopter 400 years before its invention.
 Jules Verne,science fiction writer,in an 1870 novel
Opinion:People would be able to travel under water in airtight ships.
Was he right?Yes.Though submarines already existed,it would be decades before they could stay submerged for long-distance travel.
31.Which of the following experts was a science fiction writer?D
A.Lord Kelvin.
B.Lee DeForest.
C.Leonardo da Vinci.
D.Jules Verne.
32.Lee DeForest's opinion was thatB.
A.airplanes would never fly
B.no person would ever reach the moon
C.people would fly in a machine with an overhead propeller
D.people would be able to travel under water in airtight ships
33.How many experts'opinions proved right according to the passage?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.

分析 这篇文章介绍的是四个专家对历史上交通运输的看法以及他们的观点是否正确.

解答 31.D 细节理解题.根据文中 Jules Verne,science fiction writer可知Jules Verne是一位科幻小说作家.故选D.
32.B 细节理解题.根据文中对Lee DeForest的介绍Opinion:No person would ever reach the moon.可知,他的观点是"没有人会到达月球.",故选B.
33.B 细节理解题.根据文中Was he right?后的内容可知,对这四位专家的观点,回答Yes的有两个,分别是Leonardo da Vinci和Jules Verne,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Good morning,madam.(66)C
B:I'd like a T-shirt for my son.
A:(67)A
B:Size L.My son is quite tall.He loves cotton T-shirts.
A:(68)B It's made in China.
B:OK.Let me have a look.(69)A
A:120dollars.
B:But I'm afraid it's too expensive and I don't like the color.
A:Do you like the yellow one?It's only 80dollars.
B:(70)D I'll take it.Thank you.
A:You're welcome.

66.A.How are you?
B.What's the matter?
C.Can I help you?
D.Do you have skirts?
67.A.What size do you want?
B.Is your son tall or short?
C.What else do you need?
D.We have many T-shirts here.
68.A.What color is it?
B.How about this one?
C.Is this hat yours?
D.Where does he live?
69.A.How much is it?
B.Where is your home?
C.How old is he?
D.How many do you have?
70.A.It's too short.
B.It was terrible.
C.It's your turn.
D.It looks nice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.要下雨了,你最好叫你爸爸不要出去散步了.
It is going to rain.You'd better tell your father not to go out for a walk..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.A:Hi,Mike!You're reading the novel again.
B:Yes,John.I've never been tired of it.
A:(66)C
B:Three times.Every time I read it,I can learn something new.
A:Really?(67)B
B:Charles Dickens.I think he is a great English writer.
A:(68)DHe is also my favorite foreign writer.Please let me have a look at it.
B:OK,here you are!…What do you think of this novel?
A:(69)G I haven't seen such a novel for long.Where did you buy it?
B:In the Xinhua Bookshop.
A:I don't know where it is.(70)F
B:No,only 10minutes'walk from here,next to the People's Cinema.
A:Oh,I see.I'm going there to get one,too.Thank you!
B:You're welcome!

A.I have already finished reading it.
B.Who wrote it?
C.How many times have you read it?
D.So do I.
E.Have you finished it yet?
F.Is it far from here?
G.It's exciting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.If you really want to get to know someone,travel with them.When I have to travel with my friends for a long time,I make a call to some people who have successfully traveled with friends for (46)advice  on how to keep sane (清醒).
When you're traveling with friends,the topic of (47)moneywill surely come up.It's a good idea to be upfront ( 坦率的 ) about cost before (48)booking  the tickets.It is necessary to work out how much the trip costs.Talking about this early will make sure that no plan is taken by surprise.When traveling in a group,a lot of time can be wasted trying to work out what to do (49)when you get there-if this hasn't been discussed ahead of time.Samantha suggests having everyone (50)write down what they'd like to achieve on the trip.She said,"This list will let everyone feel their wishes have been heard,and they'll be (51)morelikely to enjoy others'recommendations."
If you'll be traveling in a group with friends,it can be (52)hardto keep everyone active.Wade suggests choosing one person to be the (53)leaderof the group for the trip to decide the argument.
Aljolynn Sperber,who recently spent five days traveling (54)around London with her best friend and her best friends family,suggests having some free time for everyone every day.
If you do decide to go out (55)alone,Pryatel suggests using a communication app,like Wechat,to keep in touch."It allows you to send your location and communicate effectively,"she said.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.
According to the SARFT,live-action animation(动画真人电影) Monster Hunt《捉妖记》,had raked in more than 1.35billion yuan in box office by Sunday,just ten days after its public launch(放映).Though there are famous movie stars like Jing Boran,Bai Baihe,Zeng Zhiwei,computer animated baby Huba has turned out to be the film's biggest attraction.
CNIV 2015-7-26,Sunday
On October 29th,2015,Chinese government planed to end its one-child per family policy(政策),instead let families have two children.The statement(声明) said the change is meant to(为了) balance population development,stop a declining(下降的) birth rate and strengthen the country's work force(劳动力).But some Chinese say,"Two kids,thanks but no.It will take me one million yuan to bring up (养育) a kid."
CNTV2015-10-29,Tursday
Six years ago,within seconds,for just 1.1yuan,a university student from Hangzhou,Yang Jiangming,was the owner of a 800,000yuan ($117,000)apartment in Chengdu.The property(房产) was his at the click(点击) of a mouse,thanks to a new online phenomenon called"seckilling(秒杀)"
CNTV2015-12-28,Monday
60.When was Monster Hunt launched in China?B
A.July 26.               
B.July 16.
C.October 30.          
D.December 28.
61.Who became the biggest attraction in Monster Hunt?D
A.Jing Boran.            
B.Bai Baihe.
C.Zeng Zhiwei.          
D.Huba.
62.What's the aim of Chinese two children per family policy?D
A.To balance population development.
B.To stop a declining birth rate.
C.To strengthen the country's work force.
D.All of above.
63.How much did Yang Jiangming pay for the property in Chengdu?B
A.1.35billion yuan.       
B.1yuan.
C.One million yuan.      
D.800,000yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Making friends is a skill.Like most skills,it improves with practice.If you want to meet people and make friends,you must take some actions.You must first go where there are people.You won't make friends staying home alone.Joining a club or a group,talking with those who like the same things as you do is much easier.Or join someone in some activities.
Many people are nervous when they are talking to new people.After all,meeting strangers means facing the unknown.And it's human nature to feel a bit uncomfortable about unknown.Most of our fears about dealing with new people comes from doubt about ourselves.We imagine other people are judging(评判) us,finding us too tall or too short,too this or too that.But don't forget that they must be feeling the same way.Try to accept yourself as you are,and try to put the other person at ease (自在).You'll both feel more comfortable.
Try to act with self-confidence although you don't feel that way.Walk with your back straight,look directly at other people and smile.
If you see someone you'd like to speak to,say something.Don't wait for others to start a conversation.
Just meeting someone new does not mean that you will make friends with that person-friendship is"give and take".It takes time and effort to develop.
任务一:根据短文内容,用简洁的句子或短语完成下列表格.
How to Make Friends with Others
Advice 161.Go wheree there are people.
Advice 262.Trytoacceptyourselfasyouare,andtrytoputtheotherpersonatease.
Advice 363.Act with confidence.
Advice 464.Friendship takes time and effort to develop.
任务二:除了文中提到的建议外,你一定还有自己独特的想法,请写一条与大家分享吧.
65.Try to be active./Be friendly/sincere/kind to the people you meet./Help the people when they are in trouble..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.学生们正忙着帮老人们打扫房间.
The studentsare busy helping the old people clean the house.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.We _____ about 1,600English words since we began to learn the language.(  )
A.learnB.learnedC.will learnD.have learned

查看答案和解析>>

同步练习册答案