精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.An important  question about eating out is who pays for the meal.If a friend of yours asks you to have lunch with him,you may say something like this,"I'm afraid it'll have to be someplace cheap,because I have little money."The other person may say,"OK,I'll meet you at McDonald's."
This means that  the two agree to go Dutch,that is,each person pays for himself.He may also say,"Oh,no,I want to take you to lunch at Smith's,"or"I want you to try the Chinese dumplings there.They are great."This means the person wants to pay for both of you.If you feel friendly towards the person,you can go with him and you needn't pay for the meal.You may just say,"Thank you.That would he very nice."
American custom(习惯) about who pays for dates (约会) are much the same as in other parts of the world.In the old days,American women wanted men to pay for all the meals.But,today,a university girl or a woman in business world will usually pay tier way during the day.If a man asks her for a dance outside the working hours,it means"Come,as my guest."So as you can see,it is a polite thing to make the question clear at the very beginning.

61.If you have little money,D
A.you will  not cat dinner                       
B.you'll borrow some from others
C.you'll ask your friend to pay for your meal   
D.you'll have a cheap meal
62."Go Dutch"in this passage meansA.
A.各自付款          
B.就餐          
C.订餐       
D.去饭馆
63.Sometimes your friend takes you to lunch.It meansB.
A.he's going to lend you money to you       
B.he's going to pay for your meal
C.he'll beangry with you                   
D.he can't understand you
64.In America,some girls and womenDnow.
A.ask men to pay for their meals            
B.try to pay for the men's meals
C.try to pay for  their own meals            
D.never have anything outside
65.The passage tells usD.
A.how to eat out                            
B.where to cat out
C.what to cat out                          
D who pays for the meal.

分析 这篇短文主要讲述了在外面吃饭谁付款是一个重要问题.通过举例说明了朋友说什么话代表什朋友会为大家的餐费买单,什么情况下各自付款.在吃饭之前弄清这个问题很重要.

解答 61-65  DABDD
61题答案:D 细节题.根据第一段you may say something like this,"I'm afraid it'll have to be someplace cheap,because I have little money你可以这样说:"我恐怕要找个便宜的地方,因为我没有什么钱,故选择D.
62题答案:A 细节题.词义猜测题.根据第二段后文that is,each person pays for himself.描述,这就是,个人为自己付款.即各自付款.故选A.
63题答案:B 细节题.细节理解题.根据短文第二段He may also say,"Oh,no,I want to take you to lunch at Smith's,"or"I want you to try the Chinese dumplings there.They are great."This means the person wants to pay for both of you描述,如果朋友说了以上内容就代表他为你买单,故选B.
64题答案:D 细节题.细节理解题.根据第三段But,today,a university girl or a woman in business world will usually pay her way during the date.描述,可知当今美国女大学生和商界女士通常在约会时为自己的那部分付钱.故选D.
65题答案:D 细节题.主旨大意题.根据短文内容,主要是讲了什么情况下朋友会为大家的餐费买单什么情况下各自付款.故选D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Ask those boys to help        to the juice,Tom.(  )
A.yourselvesB.themselvesC.yourselfD.ourselves

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I _______ think he is in the classroom.(  )
A.am notB.isn'tC.aren'tD.don't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.These are my brother and sister.(改为一般疑问句)
Aretheseyourbrother and sister?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.阅读下面材料,从每题所给的三个选项(A、B和C)中,选出最佳选项.
Last Friday,all three of China's telecommunications operators(电信运营商) announced plans to raise Internet speeds and lower costs for consumers.This came about a month after China's premier(总理) Li Keqiang said the country needed to do more to provide Internet services.
China has more Internet users than any other country,but nowadays,average(平均) Internet speeds in China are only 3.4megabits per second(Mpbs,兆位/秒).In the US,however,average Internet speeds can reach 11.1Mpbs.
According to China's Ministry of Industry and Information Technology(工信部),by the end of this year,the average Internet speed for users in major cities and towns will be increased to 20Mpbs.Other areas in cities will be improved to 10Mpbs.Besides,more than 1.3million 4G base stations will be built.They will allow mobile Internet users to enjoy improved experiences.
And faster speeds will come with lower costs.Average costs for mobile phone Internet and fixed Internet will be lowered by at least 30percent next year.China Telecom(中国电信),for example,now gets 3,000yuan a year for its 100-Mpbs Internet service.Last week,the company said it would lower the price by 30percent or more.

71.What does the underlined word"consumers"in the passage probably mean in Chinese?B
A.费用
B.用户
C.速度
72.What is the average Internet speed in China now?A
A.3.4Mpbs 
B.10Mpbs 
C.11.1Mpbs
73.Premier Li Keqiang said China needed toA.
A.do more to provide better Internet services
B.build more bus stations in the countryside
C.call on people to use better mobile phones
74.We can learn from the passage thatC.
A.China's telecommunications operators refuse to lower costs
B.Internet speeds in China are faster than in the US nowadays
C.China has the largest number of Internet users in the world
75.What would be the best title for the passage?C
A.More Stations and Fewer Users
B.Better Services and Higher Price
C.Fewer Speeds and Lower Costs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.In the UK,bus journeys are very common.Buses are often convenient(便利的)for the people who live or work in the city center.Passengers can avoid heavy traffic and not have to pay for the parking.However,taking the bus is just a necessary but boring part of life:they get on the bus,pay for it and sit or find a place to stand when it is crowded.Everyone seems sad and bored.
In Latin  America,however,bus trips can be wonderful.For a start,films are showed on the buses between cities for passengers to have fun along the journeys.Local buses do not show films,but drivers usually turn on the radio and it can be great for passengers to listen to songs and get relaxed.
Even better than films  and music are the sights and sounds on the buses.Local buses always go to parts of the town that passengers would not visit by themselves.There passengers can see shops that they have never heard about.And they can also see other cultures of the town from the windows of the buses.
Besides,passengers'luggage(行李)is also interesting.It is common to see a happy dog's head getting out of somebody's bag or a lovely chicken"speaking cheerfully"under somebody's arm.Once on a bus in Peru,a farmer even tied a sheep to the top of the bus.It was quite surprising.
In all,taking the bus in Latin America is really fun and unforgettable.
71.Accord ing to  the passage,in the UK,how to passengers probably feel on the buses?
They probably feelsadandbored.
72.In Latin America,how can people have fun on the buses between cities?
They canwatchamovie(movies)/seeafilm(film).
73.In the writer's opinion,what are even better than films and music on the buses?
Thesights andsoundon the buses are.
74.Why does the writer think passengers'luggage is interesting?
Because it's comm on to see different kinds ofanimals on the buses.
75.What does the passage mainly tell us?
It mainly tells us aboutthe busjourney in Latin America.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.ADVERTISEMENTS
NEW TODAY SHOPPING CENTER
Tel83863223
Add658Jie fang Road
OpenMon.to Fri:9:00am---9:00pm
Sat.& Sun.9:00am---10:30pm
Coffee Shop24hours all year around
CHILDREN'S PALACE
Tel87969760
Add350Zhong zhou Road
A good place for child to have fun.
Piano lessonMon.to Fri.5:00pm---7:00pm
Price:150yuan
Dance lessonSat.& Sun.3:00pm---5:00pm
Price80yuan each day
NEW STAR HOTEL
Tel87787238
Add56East Jian kang Road
Breakfast6:00am-8:30am
Lunch11:30am---2:00pm
Supper5:00pm---10:00pm
DENNIS SUPERMARKET
Tel83383989
Add743Nan Chang Road
Open8:00am---9:30pm
Shop ceremony for 15years on Oct.5.
Goods are on sale.
31.If you want to go out for lunch,you can callC.
A.83383989    B.87969760    C.87787238    D.83863223
32.D isn't closed all year round.
A.NEW STAR HOTEL            B.CHILDREN'S PALACE
C.DENNIS SUPERMARKET        D.Coffee Shop
33.If you want to buy a new dress,you can go toB.
A.350Zhong zhou Road       B.743Nan Chang Road
C.658Jie fang Road         D.56East Jian kang Road
34.If you daughter wants to take the dance lesson for two weeks,you have to payA.
A.1120yuan    B.320yuan      C.240yuan     D.300yuan
35.On Oct 5,you can buy something cheaper than it used to be if you come atA.
A.9:00am      B.10:00pm      C.9:30pm       D.7:00am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Saturday,March 20,2010
Dear Mom and Dad,
The time has come:I'm graduating,and I thank you both for all your help during these 15years.I still remember when you used to say,"You can be whatever you want.,I'm so glad you are my parents,especially when I hear kids say they don't get on well with theirs.I'm glad that you support (支持)me when I decide to do anything.You always try to help,and that's important to me.
Dad,I remember when you first took me fishing.I loved going even though I never caught anything.I also remember when you would get angry with me.I realize you were only trying to show me the right way.When I would cry,you would always be there to try to cheer me up.That's what I call a good,loving,caring dad.Sometimes you and Mom don't agree with me,but you are there by my side in anything that I do,and that's why I love you both so muck
Mom,I enjoy going out with you and having our happy time every Friday night,and I hope that never changes.I love telling you everything; the best part about you is that you listen.I'm glad we do a lot together.You love to have fun,and Dad does,too.You always give me your opinion and I listen.
Thank you for bringing me up.
Love always,
Allison

根据短文内容,选择最佳答案.
56.Allison writes the letter to showD to her parents.
A.wishes        
B.support      
C.help        
D.thanks
57.In Allison's opinion,other kids of her age mayA their parents.
A.have problems with     
B.get on well with    
C.like to talk to     
D.like to listen to
58.Father might get angry with her when AllisonB.
A.didn't accept him        
B.didn't do things in the right way
C.didn't catch any fish        
D.didn't agree with her parents
59.The underlined part"and Dad does,too"in Paragraph 3means"D".
A.and Dad is funny,too       
B.and so is Dad
C.and Dad has,too            
D.and Dad also loves to have fun
60.What makes Allison and her mother good friends?B
A.Cheering up each other.
B.Listening to each other and having fun together.
C.Encouraging each other.
D.Going out together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Please remind me _____ my sister's birthday present.(  )
A.forB.onC.about

查看答案和解析>>

同步练习册答案