精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.What will the car be like in the future?Maybe we can sit in a car that can drive itself.
About 40years ago,scientists from the United States started to develop self-driving cars (无人驾驶汽车).The most famous recent one was made by Google in 2009.There are cameras and radars (雷达) on the top of the car.They allow the computer in the car to draw a 3D map of the environment.Chinese scientists have also successfully developed a self-driving car.The car made a trip from Changsha to Wuhan.
Is a self-driving car safe?A recent study shows that robots make safer drivers than humans.If only 10% of cars on the street are self-driving,they will save 1,000lives every year.If 90% of vehicles (交通工具) are self-driving,21,700lives will be saved a year.However,a self-driving car is expensive and each costs about 100,000.So it is impossible to be very popular in the near future.
根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用"T"表示,不正确的用"F"表示.
41.American scientists started to develop self-driving cars in 2009.F
42.Cameras and computers are on the top of the self-driving car by Google.F
43.In China,scientists have successfully developed a self-driving car.T
44.The more self-driving cars there are on the street,the fewer traffic deaths there will be.T
45.The self-driving cars will be very popular in the near future.F.

分析 全文大意:
这篇短文主要讲述了未来的汽车.大约40年前,美国科学家开始研发无人驾驶汽车.最新最有名的无人驾驶汽车是由谷歌公司2009年研发的.在车的顶部装有照相机和雷达.他们车内装有电脑可绘制出周围环境的3D地图.中国科学家也成功的研发出了一种无人驾驶汽车.并完成长沙到武汉的行程.无人驾驶汽车安全吗?一项最新的研究表明机器人比人类驾车安全.如果街道上只有10%的无人驾驶汽车,每年会挽救1千条生命.如果街道上90%的交通工具是无人驾驶汽车,那么一年会挽救21,700条生命.然而,无人驾驶汽车很昂贵,每辆车的造价大约10万.所以在不久的将来这种车不会非常流行.

解答 答案:
41、F         细节理解题        根据第二段About 40years ago,scientists from the United States started to develop self-driving cars (无人驾驶汽车).可知大约40年前,美国科学家开始研发无人驾驶汽车;结合题目意思"美国科学家在2009年开始研发无人驾驶汽车"可知与短文意思不符,故判断该项错误,故填F
42、F         细节理解题        根据第二段The most famous recent one was made by Google in 2009.There are cameras and radars (雷达) on the top of the car.可知最新最有名的无人驾驶汽车是由谷歌公司2009年研发的.在车的顶部装有照相机和雷达,结合题目意思"谷歌公司把照相机和电脑装在无人驾驶汽车的顶部"可知与短文意思不符,故判断该项错误,故填F
43、T          细节理解题         根据第二段Chinese scientists have also successfully developed a self-driving car.可知中国科学家也成功的研发出了一种无人驾驶汽车.结合题目意思"在中国,科学家也成功的研发出了一种无人驾驶汽车"可知与短文意思相符,故判断该项正确,故填T
44、T            推理判断题       根据第三段If only 10% of cars on the street are self-driving,they will save 1,000lives every year.If 90% of vehicles (交通工具) are self-driving,21,700lives will be saved a year.可知如果街道上只有10%的无人驾驶汽车,每年会挽救1千条生命.如果街道上90%的交通工具是无人驾驶汽车,那么一年会挽救21,700条生命.结合题目意思"街上的无人驾驶汽车越多,交通死亡人数就越少"可知与短文意思相符,故判断该项正确,故填T
45、F            细节理解题        根据最后一段However,a self-driving car is expensive and each costs about 100,000.So it is impossible to be very popular in the near future.可知无人驾驶汽车很昂贵,每辆车的造价大约10万.所以在不久的将来这种车不会非常流行.结合题目意思"在不久的将来,无人驾驶汽车将会很流行"可知与短文意思不符,故判断该项错误,故填F

点评 这是一篇阅读判断题,做题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Jeff ________ the hospital if he feels better in a few days.(  )
A.leavesB.leftC.will leaveD.has left

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

14.Don't drink thepolluted ( 污染 ) water.It will make you ill.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.A:Hello,Li Ming.(81)How is it going?
B:Hi,Jin Hua.I'm preparing for a trip.
A:For a trip?(82)Where are you going?
B:To Lianhua Mountain.I hear flowers are blossoming(开花) now.It is very beautiful there.
A:Wow!Sounds interesting!(83)Who are you going with?
B:Nobody.I will go there alone.
A:(84 )How are you going there?.
B:By train.There's a train station at the foot of the mountain.It's very convenient.
A:I feel tired recently.I want to relax myself.(85)Can I go with you?
B:Of course.Remember to wear your sports shoes and a pair of sunglasses.I will wait for you at the railway station at 7:30tomorrow morning.
A:OK.I will go there on time.See you then.
B:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Pardon?I didn't hear you just now.-I asked      .(  )
A.that Michelle Obama came to China in March
B.how long did Michelle Obama stay in China
C.when did Michelle Obama visit Chengdu
D.who Michelle Obama came to China with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Molly Boylan is one of the most successful business women in Canada after setting up her cosmetic(化妆品)company Blazes in 1992.Though she is very successful,she says that she finds it harder every year to balance her business with her family life.She sometimes feels that her two children know more about their baby-sitter than they do about her.
Molly employs(雇佣)around eighty people in her factory and warehouse,and ten others in her two new fashion stores,but her newest employee is the most important one for her.After years of worrying about her business more than her family,she has decided to make Sally Pamonte new general manger in her company.Molly will still be involved in decision-making,and she's going to stay in touch with the people who work for her,but Sally is going to look after day-to-day running of the business so that Molly can spend more time with kids.
The new arrangement is going to start on Monday,and both of them are already excited about it.Sally says,"I'm very nervous,actually,but I'm sure Molly will help me a lot in the early days,even though I hope she feels she can trust me not to make too many mistakes."
Molly,on the other hand,seems quite relaxed about the whole thing."I know that Sally's going to be a very nice manger."she says,"She's only been here a couple of days and she's already shown me how to work out a few problems we were having.The best thing though is that I feel a hundred times happier than I've been in years.I mean,I honestly can't remember the last time I felt as relaxed as this,and my kids are really excited about my being at home more.To be honest,I wish I had made this decision years ago."
61.The passage is mainly aboutB.
A.Molly and her children 
B.Molly finding a new manager
C.the baby-sitter and the kids 
D.Molly making a chance about her business.
62.The underlined phase"be involved in"in the passage probably meansB.
A.be interested in      
B.take park in    
C.be nervous about      
D.learn about
63.Sally seems to be a good manger becauseC.
A.she has set up a new Blazes       
B.she keeps in close touch with the workers
C.she has been able to solve a few problems
D.she has been working for the company since 1992
64.According to this passage,MollyB.
A.will not run her business any more     
B.seems satisfied with the new arrangement
C.was not pleased with the baby-sitter   
D.was successful both in her business and her family.
65.The best thing for Molly now is thatC.
A.she has more than eighty people working for her
B.her kids know more about the baby-sitter
C.she can have more time to be with her kids.
D.she has got a new general manager in her company.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.His father isstricter(严格的) with him than his mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Afamous(有名的)scientist will give us a talk on space next week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.He always has a _____with him.I think he must enjoy taking photos.(  )
A.computerB.dictionaryC.camera

查看答案和解析>>

同步练习册答案