精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Computers can injure you.Most other injures happen suddenly.For example,if you fall a bike and break your arms,it happens very quickly.But computer injures happen slowly.
You probably know how to ride a bike safely.Now learn to use a computer safely.
Your eyes
Too much light can injure your eyes,so never sit too close to a computer screen.Your eyes should be at least 50centimeters from the screen.Remember to look away from it sometimes.This gives your eyes rest.When you use a computer,the window should be on your left or your right.If it is behind you,the light will reflect on the screen.If the window is in front of you,the sun and the screen will both shine into your eyes.
Your hands and wrists
Hand and wrist injures can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times.If you use a keyboard for a long time,follow these three rules:1)Rest your wrists on something.2)Keep your elbows at the same height as keyboard.3)Stop sometimes and exercise your hands,wrists and fingers in a different way.
Your back
Some people sit for many hours in front of a computer.If you sit in the wrong way,you can injure your back or your neck.So you should sit with your back straight.The top part of the screen should be parallel to the floor.If you are sitting for a long time,get up every 30minutes and exercise our arms,legs and neck.
Enjoy your computer,but use it safely.

61.Where should the window be when you use a computer?D
A.On your left.
B.In front of you.
C.On your right.
D.Both A and C.
62.A computer screen may injure your eyes ifC.
A.you sit 60centimeters away 
B.you remember to look away
C.your eyes are too close to it
D.the window is on your left or right
63.Your eyes and hands will be safe ifB.
A.you work near a window
B.you often take rests from working
C.you use a keyboard for a long time
D.the window is behind you
64.Hand and wrist injuries are caused when youB.
A.get plenty of exercise
B.move in the same way again and again
C.rest your wrist on something
D.keep your elbows as high as the keyboard
65.It is good for your back and neck if you sitA.
A.in the right way   
B.for many hours
C.with the screen below your eyes
D.with your back leaning forward
66.What would be the best title for the passage?C
A.How to protect your eyes?
B.How to protect your hands and wrists
C.How to use a computer safely
D.How to protect your back.

分析 文章大意:本文指出电脑可以伤害你.大多数其他的伤病是突然发生的,但是电脑伤害的发生是缓慢的.并且告诉人们使用电脑时如何保护自己的一些方法.

解答 61-66:DCBBAC
61题答案:D细 节理解题.根据第四段When you use a computer,the window should be on your left or your right当你使用电脑时,窗户应该在你的左边或右边,故选C项.
62题答案:C 细节理解题,根据文中第四段语句"Too much light can injure your eyes,so never sit too close to a computer screen."理解可知强光会伤害你的眼睛,不要做得太近离屏幕,故选C项.
63题答案:B 细节理解题.根据短文第四段描述Remember to look away from it sometimes.This gives your eyes a rest.,可知工作中时常的休息,对眼睛和手来说是安全的,故选B
64题答案:B 细节理解题.根据第六段提到Hand and wrist injures can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times手和手腕的伤也会因为手和手腕都在数百次同样的方式移动.故选B项.
65题答案:A 推理题.根据最后一段If you sit in the wrong way,you can injure your back or your neck.如果你用错误的方式,你会伤到你的背部或脖子.可知正确的方式对你的背部和脖子好,故选择A.
66题答案:C 主旨大意.这篇短文主要描述了使用电脑过程中的一些安全问题,故选C,如何安全的使用电脑.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Kim Bogue,a keeper in California,worker overtime to save money for a trip to Thailand to visit her family and friends.She saved over 900dollars and was planning to buy a ticket but she lost her purse all her money and credit card.
Kim looked through the garbage and all the building where she worked but came up empty handed.She went home heartbroken.She believed that she had lost her money forever.While Kim was at home,sad and depressed,a homeless man was searching through the garbage looking for things to sell.As he was looking trough a garbage bag,he found something wrapped in a plastic bag.
The homeless man,who did not want to be identified,took the purse to Sherry Wesley,because Sherry Wesley knew him from her volunteer work at a homeless shelter.The homeless man came to Sherry Wesley with the wad of money and said,"This probably belongs to someone that you work with,can you find the owner?"Sherry Wesley works in one of the building that Kim cleans and she knew Kim had lost her purse.
Kim was amazed when she heard the good news."I couldn't believe it when they called me,"she said."He has a very big heart.If someone else had found the purse,the money would be gone."as a reward,Kim gave the man 100dollars.The homeless man gave half of the money to  Sherry Wesley and asked her to donate it to charity for him.

71.Kim worked overtime to save money forB her family and friends in Thailand.
A.helping       
B.visiting       
C.giving
72.While Kim was at home,sad and depressed,a homeless man foundC by accident.
A.the garbage bag   
B.something to sell
C.the purse Kim lost
73.From paragraph 3,Sherry Wesley was aAwho worked at a homeless shelter.
A.volunteer worker
B.homeless man
C.building cleaner
74.At the end of the story,the homeless man gaveCdollars to charity.
A.900
B.100
C.50
75.The sentence in the last paragraph"He has a very big heart"meansC in Chinese.
A.他很贪心.  
B.他有野心.  
C.他很高尚.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.每个青少年在成长过程中都会遇到许许多多诸如下列表中所列的烦恼,尤其是即将面临毕业的你.请以"My problem"为题就其中的某一点说说你的心理话,单词数在80~100之间,内容必须包括以下提示中的三项要点:

1.你有什么样的问题;
2.为什么会有这样的问题;
3.你希望得到哪些帮助.
            .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Many strong and out-of-control emotions are recognized as an illness.People who are always very sad have depression (抑郁症); those who worry a lot have anxiety.
But what about anger problems?Anger is largely viewed as a secondary emotion-one caused by other emotions.People are thought to be angry because they are sad,anxious or stressed.In the past,many doctors didn't accept the idea that anger could be a problem all on its own.
Today,though,a growing number of mental health experts think that anger is a serious problem that needs its own treatment.
How to tell the difference between"normal"anger and"anger problem"is difficult.After all,everyone gets really mad from time to time.Experts point out a few ways.
Disordered anger,as it is sometimes called,tends to be of greater intensity (强度).It takes very little to set off a person with an anger problem,and their responses (反应) are very strong.An example:While most people would get upset if a driver cut them off,someone with disordered anger might try to chase down the car and force it off the road.
And in cases of disordered anger,the person gets angry more frequently and his/her anger lasts longer.For most people,angry feelings disappear quickly.But people with anger problems often stay angry for days,weeks or even years; their feelings of anger don't disappear over time.Consequences 
 are also important to consider:Disordered anger often damages people's lives."It interferes (干扰) with people's relationships and their jobs,"says Raymond Chip Tafrate,a US psychologist."Even their health is affected."
Anger clearly increases the risk of certain health problems,as many studies have shown."When a person is angry,their heart beats faster and their blood pressure goes up,"says Howard Kassinove,a professor at Hofstra University in New York.Over time,these changes take their toll on the body,he adds.
Experts suggest that people with an anger problem take anger-management programs.The programs teach people to control their responses to stressful situations through the use of relaxation techniques.The programs sometimes include life-skills training as well:increasing someone's level of competence (竞争)-whether on the job or as a parent or partner-helps bring down stress and cut angry feelings.

57.A person whoA most possibly has disordered anger in the experts'opinion?
A.can't get out of anger quickly
B.is dissatisfied with relationships
C.has high blood pressure
D.is worried about his job
58.What does the underlined word Consequences  mean?B
A.Responses.
B.Effects.
C.Reasons.
D.Feelings
59.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Anger is an secondary emotion that makes people sad and stressed.
B.Anger was recognized as an illness by most doctors in the past.
C.A person with an anger problem gets angry more often and easily.
D.The use of relaxation techniques is the best way to manage anger.
60.What is the best title of the passage?A
A.Can anger be an illness?
B.Is it disordered anger?
C.Can anger influence our life?
D.Is anger management important?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.The leaves fluttered (飘扬)over John's head.He liked to watch the colors of the trees shine through the sunlight.It was the same color as his trumpet.John smiled when he thought of the music the leaves made.He looked at his watch; his father would meet him in a few minutes for their first practice in the park.
John and his family lived in an apartment building.He began playing his trumpet in his own living room two weeks ago.Then the family next door had a new baby.To keep from waking up the baby,John was going to spend his practice time in the park.Although he enjoyed visiting the park,he didn't want to practice his music there.
John was afraid that he would embarrass himself if he played the wrong notes.And he imagined his cheeks looking like a red,blown-up balloon.He didn't want people to watch him as he practiced his music.Unluckily,his father couldn't possibly understand how embarrassing it  would be!
"John,are you ready?"pulling him out of his daydream,his father sat down and began to play his trumpet.
John looked up at a golden tree.The leaves seemed to be dancing with the tune.He felt excited as he watched the people walking by and smiling at his father.He wanted to play like that!Immediately,John placed his trumpet to the mouth and blew.Soon,John was having such a great time playing with his father that he didn't care if he had played a few bad notes.
The golden tree was dancing while John was still playing.Now he and his neighbors could both be happy.

51.To keep from waking up the baby,John practiced his trumpetC.
A.in the building         
B.in the street          
C.in the park        
D.in the room
52.John didn't want to practice his music outside becauseD.
A.his next door neighbor had a new baby
B.his father didn't play together with him
C.he didn't enjoy going to the public park
D.he was afraid to play some wrong notes
53.How did John feel when his father was playing?B
A.Interested.
B.Excited.
C.Afraid.
D.Bored.
54.Which of the following statements is TRUE according to the passage?C
A.John was sorry to wait for his father to come.
B.John was willing to be watched by many people.
C.John experienced true happiness brought by music.
D.John refused his father's invitation to play the trumpet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.There are several kinds of distances(距离) people keep.Dr.Hall names them intimate,personal,social,and public.Intimate distance is being very close to another,as in a family.Personal distance might be the kind people put between themselves at a party.Social distance is more businesslike and formal.Public distance is used by actors,politicians,and leaders before a large group.
Scientists are trying to find out how people use these different distances.They want to discover why,when,and where people allow closeness or use space to protect themselves from others.
Since proxemics is a new science,there aren't many conclusions about the meaning of spaces separating people.But you can make some general observations(观察) on your own.Take note how you use space on different situations.What message do you get from other people as they move close to you or away from you?Does distance give you a feeling that you are being ignored(忽视)?When do you feel crowded(拥挤的)?
Standing in line at a shop counter,you can learn about space.People keep just enough distance between each other so that they don't invade(侵犯) each other's area.If you should move in on another person's area,you would soon know it.That person would become nervous or turn around to show you the angry expression on his or her face.Or that person might simply tell you,"Please step back.I'm too crowded."
School is a good place to study how space is used and how people mark their own area.At school you probably have a desk or part of a table to call your own.How do you feel when you find someone sitting at your desk or covering your table with papers and books?Maybe you want to protect your area.You might tell the other person that it belongs to you.Then you might move his or her things aside.You might even ask that person to leave your area.
Whether people are close together or far from each other,space can tell you indeed.The most important thing in space dialogue is whether people respect one another's areas.Invading other people's space might mean trouble.

57.From the passage we can learn thatA.
A.close or not,there is distance between people
B.personal distance is between family members
C.close distance can make you feel comfortable
D.one must keep enough distance from others
58.Which of the following is true according to the passage?C
A.You must protect your area from others'invading it.
B.Space among people is something important for us.
C.Distance can tell the relationship between people.
D.Scientists are studying why there are kinds of spaces.
59.What does the last sentence"Please step back.I'm too crowded"in Paragraph 4mean?D
A.Go away or I am leaving.
B.You take all my area as yours.
C.Come and see I am here.
D.You're standing too close to me.
60.The best title of the passage probably isB
A.How interesting space is!
B.Space does speak indeed
C.Space can be everywhere
D.One should own his space.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Dreams are expressions of thoughts,feelings and events that pass through our mind while we are sleeping.Everybody dreams.But only some people remember their dreams.Our dreams often include all the senses-smells,sounds,sights,tastes and things we touch.We dream in colour.Sometimes we dream the same dream over and over again.These repeated dreams are often unpleasant.They may even be nightmares-bad dreams that frighten us.
Early in the twentieth century,two famous scientists developed their personal ideas about dreams.Austrian psychiatrist(精神病专家)Sigmund Freud published(出版)a book called"The Interpretation of Dreams"in 1900.Freud believed people often dream about things they want but can't have.These dreams often have something to do with sex and aggression (侵犯行为).Swiss psychiatrist Carl Jung worked closely with Freud for several years,but he believed dreams could help people grow and understand themselves.He believed dreams provide solutions(解决办法) to problems we face when we are awake.He didn't believe dreams hide our feelings about sex or aggression.Today we know more about the science of dreaming because researchers can take pictures of people's brains while they are sleeping.
Other researchers are studying how dreaming helps our bodies work with problems and very sad emotions.Robert Stickgold is a professor of psychiatry at Harvard University in Massachusetts.Doctor Stickgold says that when we dream,the brain is trying to make sense of the world.He does not agree with Sigmund Freud that dreaming is the way we express our hidden feelings and desires.
Scientists believe it is important to keep researching dreams.Doctor Stickgold says it has been more than one hundred years since Sigmund Freud published his important book about dreaming.Yet there is still no agreement on exactly how the brain works when we are dreaming or why we dream.

57.A book on dreaming was published byA.
A.Sigmund Freud      
B.Robert Stickgold    
C.Carl Jung    
D.the writer
58.In the passage,all the psychiatristsA.
A.study dream and dreaming and have their own ideas 
B.think dreams always hide someone's feelings about sex or aggression
C.have the same idea that people often dream about the things they want
D.believe dreams can help people understand all the problems that they face
59.Which of the fowling is true according to the passage?C
A.Other researchers have discovered how dreaming helps our bodies work.
B.Freud developed the idea that dreams are expressions of people's hidden feelings.
C.Carl Jung thought dreams provide solutions to problems we face when we are sleeping.
D.Scientists have known well why we dream because they can take pictures of our brains.
60.Which would be the best title for the passage?D
A.The Explanations of Dreams.
B.The Ways of Dreams.
C.The Solutions to Dreams.
D.The Mystery (奥秘) of Dreams and Dreaming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Chinese people not only love beauty but also create beauty.We can turn the most common things into objects of beauty.

Paper cutting
The art of paper cutting turns a simple thing like a piece of paper into a beautiful piece of art.People often put these art pieces on the doors,windows and walls of their houses to celebrate the Spring Festival.They are the symbols of wishes for good luck and a happy year.

Sky lanterns
Sky lantern are made of bamboo and covered with paper.People used to send out sky lanterns when they were in trouble.But today,people light the lanterns and watch them rise into the sky with their wishes.Sky lanterns are seen as bright symbols of happiness and good wishes.

Chinese clay art
To make Chinese clay art,the clay is shaped by hand into things such as cute children or characters from Chinese fairy tales and stories.They are then covered with paint.These small pieces of clay art show the love that all Chinese people have for life and beauty.
39.What special meaning do the paper cuttings carry?C
A.Happiness and good wishes
B.love for life and beauty
C.wishes for good luck and a happy year
40.What are sky lantern made of?C
A.paper              
B.bamboo         
C.paper and bamboo
41.What are sky lanterns used for now?B
A.Asking for help     
B.Happiness and wishes  
C.Beauty
42.To make Chinese clay art,the clay is shaped intoA.
A.cute children or other characters
B.by hand
C.fairy tales and stories
43.From the passage we know that Chinese people areB.
A.friendly          
B.creative          
C.beautiful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.In Britain,people often invite friends for a meal,a party or just coffee.People who know each other very well-close friends,family or neighbors-visit each other's houses without an invitation(邀请),but usually an invitation is needed.When people invite someone to their homes,they often say,"Would you like to come for dinner on Saturday?"Answers are:"Thanks.We'd love to.What time?"or"I'm sorry.We'd love to but we have tickets for the concert."However,it is not polite to say"No,we wouldn't!"
Sometimes,the British use expressions(表达) that sound like invitations but which are not invitations.For example,"You must come over for a drink sometime."or"Let's go out for a meal one of these days."These are usually just polite ways of ending a talk.They are not real invitations because they don't mention(提及)a certain time or day.They just show that the person is trying to be friendly and the answers are,"Yes,that would be nice."or"OK,yes,thanks."
So next time you hear what sounds like an invitation,listen carefully.Is it a real invitation or is the person just being friendly?

72.It is not polite to answer the real invitation by saying"D"
A.Sorry,we'd love to but we have tickets for the concert.
B.Thanks.We'd love to.What time?
C.Sure.We'd like to,thanks a lot.
D.No,we wouldn't!
73.If the British just want to end a talk politely,they may say,"B"
A.Would you like to come for dinner on Saturday?
B.Let's go out for a meal one of these days.
C.Let's go out for a meal on Saturday.
D.Shall we go for a drink this afternoon?
74.The British often use"C"to answer the invitations that are not real.
A.Yes,what time?
B.No,that's not a real invitation.
C.OK,yes,thanks.
D.No,you just want to be friendly.
75.Which is the best title (标题) for the passage?B
A.Britain                   
B.Invitation                    
C.A talk with friends                    
D.A letter to friends.

查看答案和解析>>

同步练习册答案